Ce gatim azi pentru pitici (12)
Raspunsuri - Pagina 15
kisstherain999 spune:
Mamici de pitici cate oua pe saptamana dati copiilor?
Si ca sa nu fiu total off topic:
Horia 2 ani si 3 luni
- 150 lapte praf
- banana cu branza
- ciorba de pui cu taietei de casa
- mar
- ardel umplut cu carne de vita
- 150 lapte praf
iar ieri:
- un ou fiert moale +rosie
- ciorba de pui cu taietei de casa
- banana
- piure cu sunca de pui
- 150 lapte
bubu05 spune:
Kiss, cam 2 maxim 3 ousoare le dau eu. Plus ca mai gatesc cu ou tot felul de budinci, prajiturici...in general le dau dimineata, fiert sau omleta sau ochi la teflon cu branzica rasa deasupra.
bb_yasmi spune:
kiss, eu ii dau 2 - 4 oua pe sapt ( o data sau de doua ori pe sapt). papa 2 oua odata, facute omleta sau fierte mai moi cu painica.
azi: supica de pui cu tascute
peste cu mamaliguta si mujdei.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007
kisstherain999 spune:
Am intrebat deoarece noua dr pediatru ne-a spus ca pt o anemie usoara ii putem da ou a zi da si una nu.
Mie mi se parea cam mult, dar vad nu ar trebui sa imi fac griji.
Azi mancam:
- lapte
- ou moale
- branza cu banana
bubu05 spune:
Papica de azi:
Vlad 4,7 ani/Stef 1,4 ani:
- lapte cu cereale/ bibe cu lapte
- omleta cu branza si paine, amandoi/ plus cereale cheerios Stefu, juma de banana si cozonac
- ciorba de perisoare cu paine
- 2 felii de cozonac/lapte la nani
- o bucata de salau pane cu cartofi prajiti/ piure din cartof, broccoli, morcov si salau fiert
- cate o manuta de afine de caciula
- paine cu miere si lapte la nani amandoi
iahim spune:
Azi:
-senvis cu almette si muschi file,suc proaspat de portocale,
-o banana,
-snitel de pui cu cartofi piure,
-iaurt cu cereale,
-un ciocanel de pui la gratar cu cartofi prajiti.
bubu05 spune:
Si azi:
Vlad/Stef
- lapte cu cereale/bibe cu lapte
- senvis cu paine prajita si pateu de pui/ o felie de paine cu branza de vaci si cateva cheerios
- happy meal / piure cu salau
- bibe la somn pt. Stef, cu toate ca apoi n-a dormit
- rasol alb cu rosii si orez, la cuptor
- struguri si banana
- lapte la nani, amandoi
bb_yasmi spune:
ciorbica cu perisoare de pui
ficatei cu legume si cartofi natur.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007
blagabodea spune:
Buna tuturor! Organizam maine o petrecere pentru un copil dragut si taaare frumusel care implineste 4 ani! Si ne-am gandit sa ii facem urmatoarele surprize: cornete din sunca umplute cu branzica, rosii cherry cu salata de vinete, mini-pizza de mai multe feluri, creveciori in foetaj (ii plac crevetii). Dar avem o intrebare pentru tort: diplomat sau cu ciocolata? Ne ajuta si pe noi cineva cu o sugestie?
Vrem sa punem retetele si pe site cand sunt gata ca recomandari pentru petrecerile cu copilasi.()
Multumim.
andru_mami spune:
buna
preferatul nostru este tortul diplomat si as vrea sa il aveti si voi si de ce nu sa il si incercati,e o bunatate.
ingrediante:
7oua
1kg frisca lichida
1 cana de zahar
4 plicuri de gelatina dr.oetker
2 pachete piscoturi
1 pahar de lapte
1 esenta de vanilie
i cutie compot ananas
4 kiwi
se separa galbenusurile de albusuri/ albusurile se bat spuma/ galbenusurile cu o cana de zahar se fierb la bain-marie pana devin de consistenta unei budinci- ca o crema/se bate frisca si se mai da la rece pana se racesc galbenusurile/ separat se pune laptele cu gelatina si 2 linguri de zahar si o fiola de esenta de vanilie pe foc pana incepe sa fiarba dar sa nu clocoteasca / se dau la rece galbenusurile si laptele cu gelatina dar sa nu se raceasca prea rau/se amesteca crema de galbenusuri si cu amestecul de lapte dar sa nu fie fierbinte si nici rece ,sa fie calde/apoi se incorporeaza si cu albusutile si jumatate din frisca si cu fructele de ananas si kiwi/se tapeteaza o cratita sau orice alt vas cu folie se trec piscoturile prin siropul de ananas si se pun pe marginea vasului apoi se toarna compozitia mai sus mentionata.
se da la rece pentru 5 ore dupa care se scoate de la frigider,se pune tava pe care vrei sa il asezi deasupra vasului in care este tortul si se intoarce in jos in asa fel incat tortul sa cada pe platou.
se orneaza cu frisca ramasa si alte fructe dupa preferinte si se da la rece.
pofta buna!
POZE