Citim impreuna? (organizatorice) II

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Din pacate, sau din fericire pentru pasionati, asta este stilul lui Javier Marias. Eu am citit "Chipul tau maine..." si pana nu m-a plictisit de moarte nu l-am pus de-o parte (imi place sa termin ceea ce incep sa citesc), dar sunt autori care parca fac eforturi si reusesc sa te plictiseasca. Partea buna la J.M este ca tot timpul are un subiect interesant insa il trateaza intr-o maniera poprie, nu pe gustul multora. Poti citi intr-un rezumat ca unu are o aventurta de-o noapte, aia moare, el paraseste apartamentul (si cadavrul), apartament in care mai ramane si un copil de 3 ani...("Maine in batalie sa te gandesti la mine") Wow, ce poveste! !!Doar ca din pacate asta e tot, restul sunt divagatii pentru cine realmente este interesat.
Eu mai am un pic si termin "Harta Sferica" si este o carte pe care o recomand fara sa-mi fie teama ca nu ar placea cuiva. Comparatia cu dan Brown mi se pare un pic malitioasa. Eu as compara harta sferica cu "Umbra vantului" lui Zafon

Vlad
Mami de ursulet
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Ursuleata, chiar asa am patit eu cu Javier Marias si "Maine in batalie...." subiectul m-a atras, m-am gandit wow, trebuie sa fie interesant, poti broda ceva din tema asta, dar atata o lungeste si divagheaza, ca pana se intampla lucrul respectiv te apuca cascatul si plictisul si chiar nu mai e nimic interesant cand chiar se intampla. Dar asa este...carti sunt pentru oameni si oameni. M-ai facut curioasa cu Harta sferica, pt.ca mie mi-a placut Umbra vantului a lui Zafon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Aoleu, am inceput sa ezit ... urasc cartile plictisitoare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Se pare ca totusi e bine sa nu schimbi regulile in timpul jocului, asa ca se voteaza pana maine .

Ursuleata hai ca m-ai facut curioasa si pe mine cu Harta Sferica.
Eu pe Zafon l-am citit dintr-o suflare de la 8 seara pana la 8 dimineata si ca de obicei am regretat ca nu mai am ce citi a doua zi, dar asa sunt eu, lesin pana nu termin o carte care imi place. Acum o patesc asa cu Foer (a nu se intelege insa ca este acelasi lucru cu Zafon).

Am vazut ce ca ati scris intre timp si pot doar sa confirm totul. Cartile intrate in finala sunt diametral opuse. Cred ca imi place Javier Marias, dar este genul de autor pe care il citesc in paralel cu un altul mai alert. Citesc 3 pagini din Marias, imi e suficient si continuu cu celalalt . Este stufos, fraze intoartocheate, explicatii la explicatii, cateodata amuzant...
Acum nu l-am votat din motive pecuniare. Dintre toate propunerile facute Inima atat de alba era singurul roman pe care nu-l am in casa si nici nu l-am citit (si nici pe brazilianca)dar daca iese el nu-i bai, fac un efort financiar si il citesc.
Am votat Harta Sferica ca avea mai multe sanse decat alta sa castige, dar oricare alt roman e bine venit.

P.S Eu am citit Romanul Oxfordului, si un pic din Chipul tau maine, si acum am realizat ca am uitat sa termin cartea (asta ca sa vedeti cat e de interesanta.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 15+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Buflea....nu te lua dupa noi, poate tie o sa-ti placa.

Eu tocmai am auzit la stiri ca a murit Matei Calinescu si m-am intristat.:(((((( Am citit destul de putin de el, insa Jurnalul lui M mi-a placut mult. Cartea a fost scrisa dupa moartea fiului sau, bolnav de autism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

votez cu Matusa Julia si condeierul

promit ca data viitoare sa verific daca autorul si cartea propusa de mine sunt traduse in limba romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Ne-am intors! Tare ma tem eu ca la cercul asta o sa fiu codasa - n-am gasit Harta sferica/nautica la biblioteca, bani s-o cumpar nu mai am pana la urmatoarea indemnizatie. Asadar, ori ma apuc de citit altceva de Perez-Reverte, ca sa nu pierd totusi cercul asta, ori incep sa citesc dupa 10 iulie...

ursuleata, mimonix, bun venit!

In apararea/contestarea lui Javier Marias n-am deocamdata multe de spus, fiindca n-am citit nimic... Au spus altii, pe linkurile pe care le-am mai spus. Si asa, ca nota generala - cam toti cei pe care i-am citit pe net s-au plictisit de moarte cu Maine in batalie..., in schimb, toate cronicile/prezentarile/recenziile pe care le-am gasit la Inima atat de alba au fost pozitive. Mai putin una, asta de aici, care ar fi trebuit sa aiba si o continuare dar n-am gasit-o eu. Mai caut - si continuarea, si cronici defavorabile, ca sa fiu obiectiva. Sau va povestesc eu dupa ce citesc.

iarina, si eu am aflat abia azi despre Matei Calinescu. Tare trist... Cred ca incep sa-l recitesc pe Zacharias. Si mie mi-au placut mult Portretul lui M si Amintirile in dialog cu Ion Vianu...

Mergi la inceput

Am avut o si epuizanta. Imi pare rau ca intru atat de tarziu dar de-abia acum am timp, cu toate ca atipisem si eu langa copii "datoria" m-a trezit.

Nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri de egalitate. Daca eu trebuie sa decid ce carte se va citi la urmatorul cerc de lectura? Vad de asemenea ca nici prea mare interes din partea celorlalte citittoare nu exista asa ca...
Lia inteleg perfect cand faci referire la buget. Eu ce sa mai spun? anul asta mmi-am cumparat in medie 2,5 carti pe zi, fara sa mai pun la socoteala si anul care a trecut unde am depasit orice limita. Normal ar fi sa spun ca una in plus sau una in minus nu mai conteaza insa conteaza. Sotul mi-a pus in vedere ca pana nu-mi cumpar o biblioteca pentru "obsesia" mea sa nu ma mai prinda ca dau vreun ban nici macar pe o brosura .
Tu ti-ai cumparat cartea inainte sa se termine votarea ceea ce ma face sa cred ca oricum asta doreai sa citesti si nu altceva.
Stiu ca e foarte tarziu sa mai primesc vreun raspuns la ora asta asa ca astept pana maine sa vedem cum facem.

O idee ar fi sa facem 2 cluburi:Reverte si Marias.
O alta pentru urmatorul cerc ar fi ca cea care propune tema sa vina ea singura cu 3-5 propuneri maxim si doar alea sa se voteze, in asa fel incat voturile sa nu mai fie atat de imprastiate.
Cam atat mai pot spune la ora asta.

P.S - am terminat Foer si simt ca aceasta carte are nevoie de ceva spatiu pana la cealalta carte oricare ar fi ea.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 16+ cu bb3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui carminabulina
P.S - am terminat Foer si simt ca aceasta carte are nevoie de ceva spatiu pana la cealalta carte oricare ar fi ea.

eu nu mai vreau sa citesc nici o alta carte dupa foer. never never...

Mergi la inceput

me too, alaturi de tine

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 16+ cu bb3

Mergi la inceput