Citim impreuna? (organizatorice) II
Raspunsuri - Pagina 10
iarina spune:
Buna dimineata,
imi plac toate propunerile de mor si chiar nu stiu ce o sa votez. Mai este insa un aspect pe care trebuie sa-l luam in considerare (am mai scris despre asta, sper sa nu devin pisaloaga) anume acela ca unele carti s-ar putea sa nu le mai gasim in librarii sau sa le gasim greu. De ex. pe Sepulveda cu Batranul care citea romane de dragoste nu l-am mai vazut de ceva vreme. Sper sa-l gasim in librarii mai micute,de cartier.
liadorian spune:
Deci, propuneri. Eu am procedat foarte babeste si-am facut intai o lista de nume: autori din care n-am citit deloc/am citit putin/am inceput o carte si-am abandoat-o. Iata-i, in ordinea in care mi se par mie personal interesanti:
Ernesto Sabato, din care am inceput candva Despre eroi si morminte si-am abandonat;
Enrique Vila-Matas, despre care aud atat de des si atat de frumos incat am convingerea ca-i fix genul meu de autor, desi n-am citit, deocamdata, nimic; mi-am luat ieri 3 carti de-ale lui, ca sa ma razbun;
Roberto Bolano, din care am citit ceva (Nocturna in Chile), dar mai am www.curteaveche.ro/O_stea_indepartata-3-776" target="_blank">O stea indepartata, publicata recent la Curtea Veche;
Fernando Pessoa, caruia i s-a publicat acum www.humanitas.ro/humanitas-fiction/cartea-nelinistirii" target="_blank">Cartea nelinistii; trebuie s-o am, de cateva saptamani ma tot duc la Carturesti, o iau de pe raft, ma plimb cu ea putin si rasfoiesc alte carti, apoi o pun la loc; trebuie s-o am ca sa nu ma mai comport prosteste;
Arturo Perez-Reverte despre care, iarasi, am auzit ca scrie carti faine; n-am citit nimic si-mi imaginez ca-s carti dintr-acelea groase, scrise bine, cu povesti interesante, pe care le poti citi linistit pe plaja; o carte a lui Perez-Reverte, Husarul, e la Polirom la oferta euro;
Javier Marias, publicat recent si la Cotidianul, cu Maine in batalie sa te gandesti la mine, ma tenteaza cu alta carte, www.bookblog.ro/x-ioana-ristea/inima-atat-de-alba/" target="_blank">Inima atat de alba;
Antonio Lobo Antunes, perfect necunoscut mie.
Si ne oprim aici. Dar iarina are dreptate, trebuie sa fie ceva usor de gasit. Sabato e deja propus, nu-l reiau. Cartea nelinistii, a lui Pessoa se gaseste peste tot, dar e al naibii de groasa, de scumpa si de ... speciala. Vila-Matas bantuie pe undeva, pe granita dintre roman si eseu, deci intra tot la categoria speciali. L-as vrea forte, foarte tare pe Javier Marias, cu Inima atat de alba dar pot eu fi sigura ca o sa gasesc la timp cartea?!
Hmmm... chiar si asa: propun Javier Marias, Inima atat de alba. O iau de la biblioteca, o scot din pamant, din iarba verde, o scanez si o trimit cui mi-o cere. Daca iese.
zuzunaki, iti trimit PM cand incepe votarea.
buflea spune:
Fetelor, vroiam sa va spun ca zumzai si eu pe aici ... intre timp am terminat Foer, o sa scriu acum concluzia mea, am sarit a doua carte cu bucurie ca mi-au ajuns metaforele primei si am mai fost si in concediu ... despre tema recenta nu l-am citit decat pe Marquez si unele mi-au placut si unele nu ... dar parca a propus cineva Marquez si vad ca nu este pe lista de votare, nu ca l-as vota, dar asa, carcotesc si eu ca sa ma dau interesanta.
Oricum, la cartea nr 3 contati pe mine - ma bag la lectura numai si numai daca nu este "absconsa".
buflea spune:
Ah ! Si vroiam sa ma intreb, voi dupa ce criterii votati cartile propuse ? Le-ati citit sau va uitati cititi review-uri pe net despre ele si in functie de asta votati ?
Intreb pentru ca eu nu am auzit de nici una din cartile propuse pana acum (in afara de Marquez) si ma intrebam daca ar trebui sa votez sau sa-i las pe cei care le-au citit sa o faca.
zuzunaki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Eu propun Luis Sepulveda - Batranul care citea romane de dragoste. You cannot both dance and not pay the piper. |
Ah, am oscilat intre Sepulveda si Sabato(am aici "Nume de toreador"dar "Batrânul care citea romane de dragoste"am lasat-o in Ro)
LE:Daca iese Sabato-Tunelul si nu o gasiti,o am eu in romana si o pot scana!
carminabulina spune:
Salutare!!!
Lia multumesc frumos pentru ajutor si ma bucur ca va place tema propusa.
Buflea ai incredere in mine nu este nimic "abscons: de data asta..trust me.
De exemplu eu propun ce am in casa si in nici un caz ce am citit. De-asemenea votez ce nu am citit pentru simplu motiv ca nu-mi place sa recitesc un roman cand sunt atatea de citit pentru prima oara.
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 14+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
liadorian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Ah ! Si vroiam sa ma intreb, voi dupa ce criterii votati cartile propuse ? Le-ati citit sau va uitati cititi review-uri pe net despre ele si in functie de asta votati ? |
Eu incerc sa votez carti pe care nu le-am citit, dar despre care am citit pe ici, pe colo ca mi s-ar potrivi. Sa stii ca m-am gandit la tine cand am mers pe Javier Marias, speram sa fie o carte cu o poveste puternica si nu una prea metaforoasa. Acu... sper sa nu fi cazut din lac in putz! Dupa ce-oi citi cartea aflu! Oricum, incepand de maine dimineata pregatesc o campanie agresiva de promovare a cartii asteia, ca sa visati Javier Marias si sa votati numa asta!
buflea, fa-ne si tu o propunere!
Carmina, welcome back! Pana cand putem face propuneri si cand incepe votarea?
carminabulina spune:
Se propune pana maine la ora 0:00 dupa care incepe votarea.
Se pare ca am privilegiul sa vin cu 3 propuneri , mi s-a dat voie de la "conducere".
LISTA CU PROPUNERI (superbe):
Carmina
1. Mario Vargas Llosa - Povestasul - 1 vot
2. Vicente Blasco Ibanez - Maja desnuda
3. Jose Saramago - Eseu despre orbire
Iarina
1. Laura Esquival - Ca apa pentru ciocolata
2. Gabriel Garcia marguez - Dragoste in vremea holerei
Teodora D
1. Mario Vargas Llosa - Matusa Julia si condeierul - 1 vot
Zuzunaki
1. Ernesto Sabato - Tunelul - 2 voturi
2. Luis Sepulveda - Nume de toreador
Mihaelka
1. Luis Sepulveda - Batranul care citea romane de dragoste
Liadorian
1. Javier Marias - Inima atat de alba - 5 voturi
angelabv
1. Isabel Allende - Casa spiritelor
conchita
1. Arturo Peresz-Reverte - Harta sferica - 5 voturi
Adina 99
1.Clarice Lispector – Patimile dupa G.H.
speed
1.Alfredo Bryce Echenique - "O lume pentru Julius"
Lista ramane deschisa.
Buflea....ai onoarea.
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 15+ cu bb3
carminabulina spune:
Lia iar am scris in acelasi timp. Il trec la propuneri si pe Arturo Perez Reverte cu "Husarul"?
Daca v-as spune ca e obligatoriu sa citim toate propunerile ?
Glumesc, dar imi surade ideea.
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 15+ cu bb3
liadorian spune:
Nu-l trece si pe Perez Reverte, las' sa ramana asa, ca idee pentru alt cerc. Tu ai citit ceva de omul asta, ai idee ce scrie?