Poftele in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si eu sunt prego la a doua sarcina si mi-e pofta de masline, castraveti murati, portocale, iaurt. De Craciun am facut o ciorba acra cu varza murata sa imi potolesc cererea si setea de acru.
Cam prin saptamana a 5-a inainte sa fac vreun test, muream de pofta de ceapa si usturoi, in cantitati mari, faceam cartofi la cuptor si razaleam peste ei vreo 3 catei de usturoi. Mi-am facut o felie de paine neagra cu avocado si un strat generos de felii de ceapa rosie (o combinatie la care pana atunci nici nu m-am gandit), in momentul ala am stiut sigur ca sunt gravida.
Tare ciudat cu poftele astea. Ce e nasol ca am si greturi cate vreo 3-4 reprize pe zi (fara vomat) dar destul cat sa ma stoarca de energie.

La prima sarcina nu am avut asa ceva, decat ceva pofte de inghetata si branza in al 3-lea trimestru, greturile erau usoare si doar dimineata.

zicea cineva de cafea.. si pe mine ma linisteste acum mirosul de cafea, imi calmeaza starea de greata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Eu de 5 zile mananc pepene cu paine non stop

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 8+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Stiti cum e aia... Ma numesc Liliana, sunt in 4+ si imi place piureul. Am mancat de doua ori saptamana asta.
Dar nu stiu in ce masura sunt pofte, eu sunt gurmanda de felul meu. Ma gandesc in fiece zi ce mananc seara, gatesc aproape zilnic sau ies in oras.
Oricum, de o saptamana (dinainte sa aflu) mi-a fost foame noaptea; eu n-am mai mancat noaptea de peste 1 an. Si uite-asa, in doua seri chiar am cedat si am mancat.
Acum imi e pofta de orice, oricand. Citeam la voi de biscuiti, ma gandeam ce buni sunt si tot asa.
Incerc sa ma abtin, ca asa ajung la 80 de kg in 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Sa vedem ce e si la noi, mie nu-mi place nicio mancare am poftit pana la durere la mancaruri romanesti, la cele pe care nu am avut cum sa le gatesc eu aici, atat de tare am poftit incat starea de rau a devenit insuportabila si am rugat pe cineva din romania sa-mi aduca respectivele mancaruri!
Nu a reusit tot ce vroiam eu dar macar am gustat putin!
Eu nu sunt gurmanda de fel, nu mancam dulciuri nici inainte , nu mananc nici acum, singurele pofte sunt mancarurile copilariei si jamonul spaniol(stiu ca nu e permis), acum nu stiu daca mintea mea imi joaca feste ca bebe nu prea are de unde sa stie de mancaruri ca ardei umpluti pe care nu i-am mai mancat de multi ani, sau toba.

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png
Doamne Ajuta-ne!!!
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Eu de 5 zile mananc pepene cu paine non stop

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 8+




De unde il iei mai mama?
Ala ar fi bun cu paine si branza cum imi dadea mamaia mea vara la pranz!
Maine oricum era zi de piata sa vezi ce pornesc la colindat!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png
Doamne Ajuta-ne!!!
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chicu09 spune:

mare e gradina..gravidelor pofticioase ...eu poftesc o pizza mare cu mult cascaval ....in rest,tot ce e sarat sau acru si am inspiratie in bucatarie si incerc retete noi ...si singura bautura care o pot bea,fara sa exagerez la consum ,este berea

sarcini usoare la mamici si bebei sanatosi si pofta buna

p.s. inghetata,ecler,indiana,eventual un tort delicios de ciocolata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

nu stiu daca ati mai auzit sau daca ma credeti dar in timpul sarcinii nu am avut nici o pofta in schimb sotul meu a avut in locul meu. eu am auzit ca anumite stari se transmit..dar chiar asa..se trezea din somn noaptea cu pofta de ciocolata si se ducea sa-si cumpere..sau daca mergeam la un restaurant ceva se uita in farfuriile oamenilor ii era pofta de toate, de orice si chiar s-a ingrasat odata cu mine:)) puneam eu un kg..punea si el..bine ca nu a luat cat mine in greutate:)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

eu sunt insarcinata in 11 saptamani si chiar daca poftesc la unele mancaruri romanesti nu am cum sa mi le satisfac,si oricum am greturi de la 5 saptamani si nu ma lasa sa mananc mai nimic.am slabit 3 kg da nu ma mir k acusik am sa le pun dublu.deocamdata nu pot sa mananc decat cartofi pai facuti in casa bineinteles si salate,nu am pofte nici de dulciurinici de muraturi,dar presimt eu ca acusica apar si alea... ca eu inainte eram o mareee pofticioasa de ma gandeam ce am sa fac in timpul sarcinii....aaa si mi sa facut si mie pofta de pepene cu paine ,de asta asteptam eu vara intotdeauna ca sa pap asa ceva.bine sa vad de unde pot face rost da am sa-mi cicalesc sotul pana imi gaseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carlig09 spune:

[font=Times New Roman][/font=Times New Roman]
BUNA MAMICI SI BURTICI!
EU SUNT LA A TREIA SARCINA SI SUNT O POFTICIOASA ....FARA LIMITA, MA INGROZESC DECATA MANCARE POT SA CER ....IN SPECIA MANCARURI SARATE SI ACRE....VA PUP SI O SARCINA USOARA TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Bifez si eu categoria poftelor ciudate. La prima sarcina pofteam to ce era acru, lamaie, limonada, muraturi. Insa cea mai ciudata combinatie a fost masline cu caise (Dumnezeu stie de ce ca acuma n-as mai pune gura pe asa ceva). A si simteam o nevoie grozava sa-mi spal dintii si limba, uneori chiar de 5 ori pe zi desi nu mancam asa de des.
Sper ca a doua oara sa fiu mai conventionala.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 4+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput