despre reluarea alaptarii - se poate?
Dragele mele,
iata, vin si eu cu o intrebare despre alaptare. Fetita mea are acum 9 luni si am intarcat-o de pe la 7 luni si un pic. De supt efectiv de la san nu mai sugea de pe la 4 luni, insa eu m-am muls si chiar si aia 100 de ml pe care ii dadeam zilnic au continuat pana pe la 7 luni si un pic, asa cum v-am zis. Ideea e ca eu tot mai am lapte, in momentul in care storc din ambele sfarcuri, chiar si acum, dupa aproape 2 luni. Sanii nu ma dor, nu ii simt umflati, nu prezinta nici un fel de noduli, nu ma ustura, intr-un cuvant nu prea simt nimic special - adica ii simt fix ca inainte de a fi insarcinata. Ce-i drept nici in perioada sarcinii nu m-au durut foarte tare - doar in ultimele 2 luni s-au umflat si au fost mai durerosi si extrem de sensibili.
Intrebarea mea este: mai pot sa continui sa ma mulg si sa-i dau lapte de la mine sau daca am intarcat-o, asa ramane?
Babele...multe la numar, spun ca daca o intorc la "san" o sa fie un copil care va deochea...BLA...altii spun ca o sa se strice la stomac...si tot felul de balarii.
As vrea sa stiu parerea voastra si daca s-a confruntat cineva cu aceasta problema.
Va multumesc mult de tot si astept feedback.
PUPICI - mami de Dia mia (Diana Maria)
Raspunsuri
natalia_nica spune:
Daca e bine sau nu, n-as sti sa-ti spun, pot doar sa confirm ca si la mine a curs lapte din sani aproape 1 an dupa ce mi-am intarcat pruncul. Pot sa-mi exprim o parere: cred ca ar fi mai bine sa n-o reinveti cu sanul pentru ca atunci cand vei vrea s-o intarci "de-adevaratelea" iti va fi mult mai greu, ea fiind deja marisoara si f incapatanata...
Sper ca-ti vor veni si alte raspunsuri cat de cat avizate!
Helenutza23 spune:
fiecare cu supersitiile proprii. eu de exemplu, nu l-as intoarce la san ca cica pe urma deoache
dar poti sa ii dai lapte muls de tine. al meu a refuzat sanul complet de la 5 luni, dar eu m-am muls pana la 8 luni si i-am dat. daca poti face asta si nu iti e greu, go for it!
florentina_v spune:
Nu stiu daca e bine sau nu...dar poti sa incerci sa te mulgi si daca mai ai lapte eu cred ca poti sa-i mai dai macar o masa pe zi.Poti sa intrebi si pediatrul sa vezi ce spune, dar....fiecare are parerea lui.Rau nu cred ca poate sa-i faca
adita spune:
dar mai ai destul lapte incat sa te mulgi? ca si la mine mai iesea lapte mult timp dupa intarcare, daca strangeam mamelonul, dar doar doua picaturi. daca ai destul, de ce sa nu-i dai?
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Germina spune:
Buna mami. Lapte cat sa picuri din sani o sa mai ai multa vreme.
Acum, iti zic ce-am facut eu. Eu "am intors copilul la san" dupa 2 saptamani, timp in care m-am muls constant ca sa-mi pastrez lactatia. Copilul avea 10 luni si a mai papat de la mine inca 1 an.
alra spune:
mai lamuriti-ma si pe mine, daca il intorci la san se deoache? eu stiam ca se face strigoi.
acu ontopic. daca pui copilul la san va stimula sanii si vor incepe sa produca lapte din ce in ce mai mult.
edit ca acum am citit mai cu atentie si vad ca foloseai pompa. ca sa stimulezi trebuie sa mulg in gol, chiar si dupa ce nu mai iese lapte.
din punct de vedere medical nu vad absolut nici o problema sa ii dai copilului laptele tau.
Elfishorella spune:
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Pai as mai avea lapte cam de 50 - 60 ml acolo. Si de muls, m-am muls de pe la 4 luni cand a refuzat sanul pitica mea. De-atunci numai asa i-am dat pana la 7 luni si un pic, cum am zis.
Dupa ce termin tratamentul asta cu antibiotice pe care il fac acum, o sa ma mai mulg si chit ca i-l mai amestec cu cereale, tot ii dau. Ca rau nu cred ca are sa-i faca.
Cat despre faptul ca se spune despre copiii "intorsi" la san ca devin strigoi, mi se pare o chestie...mult prea primitiva :P, la fel cum mi se pare si superstitia ca astia ar deochea.
Va pup si va multumesc mult inca o data.
mamacangur spune:
Elfishorella, cum o sa-i faca rau laptele tau??? Sa fiu in locul bebelusei tale as topai de bucurie ca imi dai laptic bun si hranitor!
Cat despre strigoi etc. nu pot decat sa ma minunez. Apreciez intelepciunea po****ra, dar ma intristeaza asemenea aberatii... Sa vina babuta X si sa iti aline copilul suferrind, care putea fi muuuuult mai bine daca il alaptai...
Ia uite aici, ca sa vezi ca nu esti singura:
http://www.llli.org/NB/NBrelactation.html
'Po****ra' scris cu stelute mi se pare ridicol, stelutele nu imi apartin!
m_monique spune:
eu zic sa vezi si care e gustul laptelui pe care il mai ai.
dupa ce l-am intarcat pe andrei multa vreme am mai avut lapte, foarte putin, dar gustul lui a devenit sarat.
lactatia am oprit-o cu dostinex, dupa ce m-a facut medicul meu cu ou si cu otet: ca lactatia existenta strica textura sanului, ca pot sa fac infectie, etc.