Gustul bucatariei romanesti!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu am experienta cu persoane din Germania si Cehia, si au mancat de toate. Chiar un prieten din Cehia, cand vine in tara, se vaita ca sufera cumplit de un conflict interior: ar manca de toate cu mare pofta, dar stie ca daca nu se pondereaza pleaca acasa cu indigestie.... :D


Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Adela sotzul tau nu-i roman,nu-i asa?
Ficatzeii de pasare,perpelizi in tigaie cu putzin ulei,sare si piper,iar cind a scazut apa lasata din ei se adauga usturoiul pisat sau marunt tocat!

Alaturi de o mamaligutza asa molicicasi personal maninc cu brinza cu smintina...delicatese nu alta!

Varza,este mincare de varza cu carne,acrita cu bors(in cazul meu cu bors magic ca n-am eu bors de putinica),merge tare bine cu ardei iutesi mamaliga!Daca nu stii cum se face varza,da un semn!(varza cu poala de porc am facut aseara)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Merci Dana. Nu e roman e canadian. O sa incerc ficatul sapatamana ce vine si-ti voi raporta nivelul de succes pe care l-a avut.

Varza cu carne am mai mancat dar n-am facut eu, asa ca da-mi te rog in linii mari ce ingrediente folosesti si cand le adaugi in mancare si daca se poate inlocui borsul cu altceva in caz ca nu gasesc pe aici.

Sper ca nu deviem prea tare subiectul, e oricum vorba de macare romaneasca cu succes in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Fetelor mi-ati facut pofta de ficatei cu ceapa si mamaliga (niste castraveciori murati langa).
Am avut doi pui intregi si nu stiu de ce am aruncat ficatul:(((

Sarmale nu am mai facut de un car de vreme. Eu o pun in congelator inainte sa o folosesc si iese ca si cea murata.

Deloc dietetice mancarurile romanesti: afumaturi, carnati, prajeli, smantana din belsung.. rele da' bune! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Adela eu fac varza cu carne in felul urmator!

Intr-o oala(acum depinde de cantitatea de varza dar eu fac asa intr-una de 5l pentru o familie de 3 persoane dar maninca doar 2 ,eu si sotzul, si ne ajunge cam 2 zile)pun la prajit poala de porc,taiata subtzire ca nu-mi prea place grasimea,intre timp tai vaarza in fisii subtziri(o potzi da si prin razatoare de aia smechera sau chiar la robor)si cind carnea este prajita pun varza peste carne,pun putzina apa si acopar cu capac sa fiarba innabusit!

Sare, piper,patrunjel,verde si marar,thymian(nu-mi iese acum cuvintul)si eu pun si putzin busuioc uscat,dar asta este optzional!Cind este gata fiarta se pun rosiile date prin razatoare sau bulionul,se acreste cu bors(asta iar cred ca este optzional in functzie de zona de provenientza a bucataruluisi eu adaug(ca asa stiu ede la mama)vreo doi ,trei catzei de usturoi taiatzi subtzire!

Cu ardei la otzet si mamaliga,este foarte buna!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Eu cred ca gusturile mai depind si de cat de scosi an lume sunt mancaii...persoanele obisnuite sa calatoreasca mult,au papilele adaptate,considera interesante savorurile diferite,combinatiile straine lor...
la nunta am avut invitati de multe natii si culori,am avut un bufet cu mancare internationala si un bufet cu mancare romaneasca...la cel cu mancare ro.....era coada,nu exagerez,repetau de 2,3 ori fiecare fel....si acum asi amintesc de mancarea de la nunta si au trecut 7 ani.
am o prietena venezolanca care a mers in romania doar pentru ca a atras-o mancarea ro
noi nu avem nici un prieten caruia sa nu-i fi placut ceva din bucataria noastra...eeee cu piftia nu prea se omoara ei,dar nici ea nu ramane in farfurie.
de dulciuri,nici nu vorbesc...cea mai faimoasa cofetarie este cofetaria Dunarea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
thymian(nu-mi iese acum cuvintul)


cimbru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Amicii spanioli adora salata de boeuf(fac doar cand gasesc castraveti acrii cornison, cu ingrediente spaniole nu iese la fel, deci nu fac decat 100% romanesc). Sarmalele sunt superinteresante pentru ei, si toti au mancat cu pofta. salata de vinete nu toti, ca este cine nu agreeaza ceapa cruda. Ciorba mi-o arunca-n cap sotiorul meu(atatea verdeturi la un loc nu-i de el...si nici de familia lui) dar in astia 7 ani de casnicie s-a dat pe breazda si incei incet accepta ficatelul inabusit, spanacul cu lapte, sarmalele, placinta cu nuca sau cu branza.

la randul meu, cand am baut prima data supa lor de vara gazpacho mi s-a intors stomacul pe dos. de raci sa nu va povestesc...ei acum le gatesc de numa. odata la o ecuatorianca acasa am refuzat sa gust platoul de mancare de-a lor fiinda mi-a fost greata de uleiul ars din tigaia in care-a gatit. Si daca merg la cineva si vad bucataria mizerabila nu mananc...fie ea romaneasca, coreana sau bulgareasca...


PD. Sotul meu mananca lunar melci cu sos...bleah, ii cumpar gata gatiti, eu nu-mi spurc oalele

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

exerienta mea cu norvegienii(sotul e norvegian)..nu le place mai nimic din bucataria noastra,nu sarmale,nu mici,nu ficat,nu vinete,nu mamaliga,nu ciorbe acre,nu ardei umpluti,foarte multe de "NU",le place salata boeuf si cam orice alte salate cu peste,sotului meu ii place si tocanita dar numai cu vita sau miel,nu le place pestele mic,gen stavrid,hamsie,scrumbie...dulciuri ok,dar prefera inghetata...mofturosi domne rau...poate altii sunt mai usor de multumit dar cei pe care ii cunosc eu nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morney76 spune:

Apoi, iaca veni si timpu' meu de povestit ce si cum cu mancarea traditionala romaneasca...
Totul a inceput acum 8 ani in urma cand (pe atunci inca nu)sotul meu a venit in vizita in Romania ... la orice pas, mai bine spus la fiece imbucatura, atat spuneam americanului :"You don't have to eat if you think you don't like it!!!" si o regula am avut pentru mama - sa nu serveasca "mancarea saracului"(fasole de nici un fel!- ajunsi inapoi m-a intrebat voi fasole nu mancati???) Habar n-aveam eu pe atunci ce la mancare romaneasca o sa gatesc de-a lungul casniciei noastre! A mancat Mark al meu de toate-de la retete fine pentru impresionat musafirii pana la traditionalele bucate moldovenesti dar mai ales cighirii in prapura de miel pregatiti inainte de Paste!
Primul an petrecut in State am combinat "bucatariile" . In toamna lui 2002 cand am venit inapoi acasa pentru MY BIG FAT ROMANIAN WEDDING atata preferinta a avut si omu' meu - ca unul din felurile de mancare servite mesenilor la nunta noastra sa fie total si fara comentarii pur traditional si asa cazuram de acord sa avem un ceaun mare cu mamaliga un altul si mai mare cu pastrama de miel si sticla cu tuica langa - ii facuram americanului moftu'! Ehehe dar de acolo mi se trage mie totul cre'ca - caci veniti inapoi pe plaiuri americane n-a mai vrut decat mancare straina(romaneasca zic!)
Si uite de aia fac eu mancaruri de feliu aista:
* bors de fasole (servit rece! si cu ceapa rosie)
* bors de carofi, smantana si sfecla rosie
* bors cu leustean
* supa de pui cu orez si sos de lamaie ( seamana cumva cu supa greceasca avlegomono)
* supa de burta
* racituri de pui
* mancarica de spanac
* mancarica de ciuperci
* pilaf cu spanac/ ciuperci ( as vrea eu si cu urzici dar de unde?!?)
* fasole pastai(late neaparat!)cu un pui de mamaliguta si maioneza de usturoi
* creier prajit
* ficatei de pui prajiti
* ostropel de pui cu mazare si sos
* iahnie de fasole cu prajeala de ceapa dulce si usturoi
* zacusca de peste
* tocana de legume cu orez
* cartofi de "baba"
* pui cu legume la tava
* salata de vinete cu ceapa
* salata cu rosii, castraveti, ceapa rosie si marar
* placintele cu umplutura de varza murata sau ciuperci
* placinte "cu mii de foi" umplute cu spanac sau ciuperci
* papanasi din branza de vaca cu gem de cirese negre
* coltunasi cu branza de vaca
* cornulete bicolore cu rahat
* clatite cu branza de vaca, stafide si rom
* tort de mere cu frisca
* tort cu crema de nuca si cacao... ci cate altele...
ca ARE CINE le manca!
Acu' daca e sa vorbim de strambat din nas singura problema am avut-o cu fetele de la servici care s-au (elegant) ingretosat doar dupa ce au aflat ce mancasera cu atata pofta de juma' de ora si trei baghete frantuzesti de paine incoace - salata de icre - ah! ca buna si pufoasa mai era! FISH EGGS!?!?! YECH!!!so grouse! - ce stiu ele, saracele!
Am realizat si mai mult ce important e ca partenerul de viata (intr-o casatorie mixta mai ales)sa imbratiseze cultura si bucataria si obiceiurile cand a aparut cea mica!- Lucky her!-sa aiba un tatic asa roman prin infuzie!

Mergi la inceput