Gustul bucatariei romanesti!
Raspunsuri - Pagina 2
Mindy spune:
Aveti dreptate cu mancarea romaneasca e greu de facut.
Mamaliga nu le place, li se pare ciudata. Apropos de mamalinga am vazut intr-o zi pe Food Chanel, bucatarul Mario Batali facea o tochitura romaneasca (vorbise de istoria acestei mancari dar nu am prins detaliile) a facut si o mamaliga frumoasa si aurita taiata cu ata. A servit mancarea in strachini. Tare bine m-am simtit sa vad mancare romaneasca pe food chanel..
Ciorba de perisoare (pe care o fac excelenta), abia au sorbit carteva linguri.
In schimb mare trecere au mititeii, sau carnati de casa (se stie ca texanii iubesc carnatii). Orice fac dulce le place. Am facut odata un tort de Ciocolata si cafea ziceau ca se simt ca la Paris intr-o cofetarie de lux.
Salata de beuf am avut cativa fani, dar nu multi. De obicei vor sa stie din ce e facut si daca sunt multe ingrediente si arata ciudat nici nu gusta.
Cumnatul meu corean mananca orice mancare romaneasca, e topit si dupa orice ciorba sipla. Dar nu ii place mamaliga. Ii place la nebunie salamul de biscuiti.
Le-am vacut placinte cu varza si branza unor prieteni mexicani si au fost innebuniti.
Mi se face pofta de mancare romaneasca. :)
Un vecin polonez face sarmale, dar vai, asa de mari si fara nici un gust, si pune ketchup pe ele din plin, le fierbe in ketchup :)
Adela99 spune:
nici io nu servesc mancaruri romanesti. nush ce naiba isi inchipuie despre noi si bucataria noastra. singura chestie care le-a placut tuturor, fara exceptie au fost micii.
in rest, salata de vinete arata de parca a fost mestecata si vomata; salata boeuf, legume si zarzavaturi fierte alandala; prajiturile prea dulci; creier pane, barbarism; sarmalele in varza murata miros urat si nu pot intelege care e farmecul verzei murate; sh-ar mai fi:(
de mai bine de zece ani, nu servesc mancaruri romanesti musafirilor (decat daca sunt de prin partile noastre)si mici nu le fac nici de ciuda :))
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adela99 mici nu le fac nici de ciuda :)) |
Nici eu!
sa vezi ce ma bat pe mine la cap sa le fac, mereu apropouri, acum asteapta de 4'th of July. Si spera! :)
Salata de vinete arata intr-adevar intr-un anume fel pt unul care nu are habar ce e ecolo :) Unele romance mai pun si extrem de mult usturoi. Eu o fac mai light. Dar tot nu ma etalez cu mancaruri de-astea pe la americani. Deja le stiu gusturile si fac mancarurile lor care sunt asa de simple.
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adela99 prajiturile prea dulci |
Mie mereu imi spun ca le place ca nu fac prajiturile prea dulci.
Dar nu respect cantitatea de zahar de pe nici o reteta indiferent de originea ei. O reduc considerabil :-)
Adela99 spune:
mai este si un alt aspect.
daca insa le spui ca salata de vinete e libaneza, sarmalele austriece, mamaligutza o numesti polenta si e italiana, salata boeuf e frantzuzeasca, creierul pane o delicatesa exotica dintr-o tara la fel de exotica, prajiturile unguresti, atunci infuleca de zor.
: ))
miriama spune:
Pai, eu am avut la masa scotieni, englezi, francezi, canadieni, nemti, austrieci, italieni, sud-africani, belgieni, danezi, rusi si cam atat.
Intotdeauna le-am servit mancare romanesca: sarmale cu varza si mamaliga, ciorba de perisoare, tochitura, oua umplute, vinete, zacusca, carnati de casa cu fasole facaluita (apropo de fasole facaluita, s-a gasit o romanca-sic-sa imi spuna sa nu fac acest fel la masa, pentru ca strainii o considera mancarea saracului dar eu am facut si "s-au batut turcii la gura lor"), peste sub toate formele (ciorba lipoveneasca, prajit, saramura, etc), racitura, salata boeuf, salata de macrou, prajituri de casa si inca multe care nu-mi vin acum in minte. Au mancat de-au lins farfuriile. Fara exceptie au zis ca sunt delicioase.
Imi amintesc odata am facut spaghete milaneze, dar reteta adaptata de mine. Am avut la masa un italian care nu s-a putut abtine si a zis ca n-a mancat in viata lui asa bunatati.
Am fost la un intenational brunch cu salata de vinete si ardei copti. Am scris retete la greu.
Asa ca, mancarea romaneasca este super buna, laborioasa, e adevarat, dar excelenta. Depinde insa de forma de prezentare si aspect (ca tocmai citeam mai sus ca vinetele aratau ca o voma...)
Si eu mananc si din alte bucatarii, dar sunt mandra de mancarea noastra. Cea mai buna dovada ca place este faptul ca se mananca.
Edit ca am uitat: am avut si coreeni. Singurul comentariu a fost ca mancarea noastra nu contine asa mult orez. In rest au mancat tot. tocmai sarmale cu varza si mamaliga.
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
valentinag spune:
E bine sa constat ca strainii mananca cu placere din mancarurile romanesti,nu din toate evident,ca nici eu nu mananc de toate!Doar ca am fost surprinsa,chiar socata,cand am vazut scrisa chestia aia,ca le vine sa vomite de la miros si gust,ei mancatori de caini
Adela,eu cred ca suedezi tai,care manaca friptura cu gem de coacaze sau de care e,alaturi, nici n-ar trebui sa deschida gura,cand e vorba de gusturi
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adela99 nici io nu servesc mancaruri romanesti. nush ce naiba isi inchipuie despre noi si bucataria noastra. singura chestie care le-a placut tuturor, fara exceptie au fost micii. in rest, salata de vinete arata de parca a fost mestecata si vomata; salata boeuf, legume si zarzavaturi fierte alandala; prajiturile prea dulci; creier pane, barbarism; sarmalele in varza murata miros urat si nu pot intelege care e farmecul verzei murate; sh-ar mai fi:( de mai bine de zece ani, nu servesc mancaruri romanesti musafirilor (decat daca sunt de prin partile noastre)si mici nu le fac nici de ciuda :)) |
Sunt de acord 100% cu ce spune Adela!
Rar cind gatesc mincare romaneasca!Lasa-i sa manince friptura cu gem sau prune din compot!
In schimb sotzul meu este fun mincare romanesca!Doar la rasol nu l-am corupt,dar na`o abatere trebuie sa aiba si el!
In schimb maninca mujdei de usturoi,micii sunt o mare delicatetze,ciorba acra,salata de vinete cu usturoi si maioneza,ciorba de burta si mamaliga(daca l-atzi vedea cum maninca mincare de varza cu mamaliga....
Cel mai mare "succes personal"il consider insa ficatzeii de pasare innabusitzi cu usturoi!Daca ficatul era un organ "necomestibil"pina la mine,acum sunt intrebata cind mai mincam asa ceva!Alaturi cu mamaligutza bineintzeles!
Dana
Adela P spune:
Dana, da incoace reteta aia de ficatei cu usturoi poate reusesc sa-l corup si pe al meu. Eu sunt fan ficatei de pasare gatiti in orice fel, iar el considera ca e unul din lucrurile pe care le arunci de la gaina...in concluzie nu prea fac nici pentru mine, parca nu-mi vine sa fac ceva ce mananc doar eu.
Aaa, si mancarea de varza cu mamaliga daca ai timp.