Noi metode de inselat oamenii!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

si la mine la usa au venit cu stangerea de fonduri pt un copil bolnav...si aveau si chitantier....eu le-am cerut sa imi dea un cont bancar unde sa pun bani....bineinteles ca nu au avut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Fraza cu "Ai, de aceea dai" este exagerata si ma enerveaza la culme si nu este prima data cand o aud. Mi-a povestit soacra mea ca o data s-a dus la o vecina si aceasta spala si(sa ma scuzati aici) chilotii lui barbatu'sau erau rupti. Soacra mea, miloasa si darnica cum este ea ce se gandeste, ca tot mai are socrul meu niste chiloti noi, sa dea si vreo doua perechi vecinei ptr barbatul ei. Zis si facut, merge soacra acasa, ia 2 perechi de chiloti si ii da vecinei la care vecina zice:"Pai ai, de aceea dai", asta in loc de "Bogdaproste" sau "multumesc". Daca dai asta nu inseamna ca ai, dar o faci din mila, compatimire, sa te simti tu implinit in sufletul tau.
Eu am mai vazut calugari sau maicute care stau la diferite colturi de strada si strang fonduri ptr nu stiu ce Manastire sau Biserica din nu stiu ce localitate. Oare sunt adevarate? Asa pe strada nu imi aduc aminte daca am dat dar stiu ca o data la Manastirea Cernica era o maicuta care strangea fonduri ptr nu stiu ce manastire si atunci am dat.
Eu nu deschid usa cand sunt singura, mai ales ca nu are cine sa ma viziteze si in Bucuresti nici atat, daca vroia sa vina socrul sau cumnatul sa-mi aduca sau sa ia ceva de la mine dadeau telefon inainte sau cand ajungeau in fata blocului. Sotul mai deschidea usa asa, fara sa se uite pe vizor si intr-o perioada nu mai scapam de cei care vin la usa si provaduiesc biblia.

AURA

Mergi la inceput

Sau cei care se prefac ca au infirmitati, oare nu le este frica de Dzeu? O data eram cu prietena mea si ne plimbam pe strada, inca nu venisem in Bucuresti, ne intalnim cu mama si ne zice:"Haide fetelor, mergem la o terasa? Va fac cinste cu un suc" si asa nu avea mama chef sa ajunga acasa, era timp frumos. Mergem la o tersa si acolo vine un barbat in carje si cersea, dar ce isi mai tara picioarele de ziceai chiar ca are o problema. Mama ii da niste bani si intr-o alta zi il vad pe barbatul respectiv in fata unui birt, ma uitam la el si nu stiam de unde sa-l iau, mi-am adus aminte, era bine, sanatos, nimic cu picioarele. Ce buni actori pot fi unii, dar pana cand?

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

chiar ma intreb ce cauta subiectul asta la "Lectii si know-how"

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

chiar ma intreb ce cauta subiectul asta la "Lectii si know-how"

da-da, si eu ma intreb... l-am deschis la discutii generale, insa se pare ca moderatorii au considerat de cuviinta sa il incadreze aici... nu mai conteaza, important e sa mai "invatzam" din experientele altora.

aura_m foarte tare faza cu chilotii
o seara frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursuc23383 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aura_m

Sau cei care se prefac ca au infirmitati, oare nu le este frica de Dzeu? O data eram cu prietena mea si ne plimbam pe strada, inca nu venisem in Bucuresti, ne intalnim cu mama si ne zice:"Haide fetelor, mergem la o terasa? Va fac cinste cu un suc" si asa nu avea mama chef sa ajunga acasa, era timp frumos. Mergem la o tersa si acolo vine un barbat in carje si cersea, dar ce isi mai tara picioarele de ziceai chiar ca are o problema. Mama ii da niste bani si intr-o alta zi il vad pe barbatul respectiv in fata unui birt, ma uitam la el si nu stiam de unde sa-l iau, mi-am adus aminte, era bine, sanatos, nimic cu picioarele. Ce buni actori pot fi unii, dar pana cand?

AURA

Deci ce am inteles eu din tot ce ai postat: cu cersetorii ai ce ai de inteles sunt prea multi si prin toate locurile ( Desi e mai bine asa decat sa dea in cap la oameni) cu bisericile ai ce ai (prea multi care strang fonduri) cu donatiile pentru case de copii etc etc ai ce ai

Intrebarea mea pt tine : Ai incredere in ceva? Daca o luam asa nici donatiile de aici nu sunt sigure nici cele direct la manastiri ( eu stiu ce face popa ,staret cu ei?) Oare exista Dumnezeu?

eu gandesc asa : Dai pentru altii dar dai in primul rand pentru sufletul tau! Dar daca dai cu asa strangeri de inima mai bine nu!

ceea ce face el cu mancarea sau banii respectivi este problema lui ,important este faptul ca tu ca om te simti implinit ca ai facut o fapta buna inaintea lui D-ZEU ca pana la urma toti avem morti in familii si mai facem o pomana
.

Mergi la inceput

Sa stii ca in general eu dau la persoanele care vad ca intr-adevar au infirmitati, nu dau bani la maicutele sau la calugarii care stau la coltul strazii, dau si eu de pomana dar in general caut oameni intr-adevar neajutorati, nu dau la persoanele care imi vin la usa sa ceara ptr nu stiu ce lucru, da, poate ca sunt suspicioasa dar chiar daca fac vreodata greseala sa dau cui nu-i trebuie sa stii ca nu regret si da, fiecare face ce vrea cu banii, dar mi-am pus si eu intrebarea asta, nu astept raspuns, am gandit cu voce tare:Oare cei care se prefac nu le este frica de Dzeu?
Si cum este lumea de astazi, chiar ca devii suspicios, dar pana la urma dai si zici:Daca minte, sa fie pacatul lui, tu ti-ai facut datoria.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursuc23383 spune:

Si apropo si fara suparare de deschis usa la oameni asa e frumos dupa parerea mea de om civilizat Daca nu iti place ce zic de (ex cei cu biblia cersetori) poti sa te scuzi frumos si sa inchizi usa. Eu asa consider si pe la noi au venit foarte multi cersetori stareti dar tot timpul m-am gandit ca prima oara sa fi om si sa te pui si in locul lui. Eu personal nu as putea face asa ceva gen strangeri de fonduri cersetorie etc.. e mult prea stresant sa ai multa tarie de caracter Te-ai gandit vreodata cum se simt cei care fac asta cand iau n injuraturi trantit usi in fata? Macar odata de curiozitate pune-te in locul lor!

Ps 1 Nu este o intrebare musai la adresa ta. Este pentru toate persoanele care judeca desi macar odata nu se pun in locul celor care fac acest lucru ori de nevoie ori din obisnuinta.

Ps 2 Eu am incheiat acest subiect ca o dam in offtopic

Mergi la inceput

Stiu ca este o munca stresanta sa strangi fonduri, nici eu nu as putea sa fac asta, abia am cerut o data niste bani cu imprumut de la o colega ca imi uitasem portofelul acasa.
Si aici mi-au venit o data niste copii la usa ca strang bani ptr a face nu stiu ce echipa de baschet, le-am spus frumos ca nu am. Vad ca locuiesti in Belgia, poate cand deschizi usa la un necunsocut nu ai surpriza neplacuta sa-ti puna piciorul in usa si sa te oblige sa-i dai, citeste mai sus ce i s-a intamplat sorei unei persoane de aici de pe forum.
Eu sunt mai ne[/bcivilizata si cel putin cat am stat in Bucuresti, daca nu cunosteam nu deschideam usa si poate ca este mai bine asa, sa-ti mai spun ca intr-o dimineata pe la ora 8, eram cu sotul acasa, a batut cineva la noi la usa si noi oameni [b]civilizati am deschis si persoana ne-a amenintat ca o sa vedem noi ce o sa ni se intample, intr-o ora am facut si dus, ne-am imbracat si am mers pe jos pana la sectia de politie si nu este asa de aproape, nici tramvaiul si nici autobuzul nu am asteptat. Dupa aceea noaptea aveam senzatia ca intra cineva in casa.
Concluzia: sunt o persoana mai necivilizata si daca am chef deschid daca nu, nu.

AURA

Mergi la inceput