INSEMINARE [38]

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

Draga Oana,
eu am facut inseminari la Cluj cu dr. Micu. Pretul unei inseminari este de 100 euro, dar mi s-a spus sa platesc in lei, adica 430 lei/inseminare.Daca doresti sa afli si alte lucruri scrie-mi ce anume te intereseaza si iti raspund cu drag.

Bubu, multumesc de raspuns. Vroiam sa stiu ce analize cere dr.Micu pentru inseminare. Este obligatoriu sa fie facut HSG? Eu am 2 avorturi menstruale si cand am fost la el a spus ca nu e nevoie de HSG, dar asta pentru stimulare.
Pe ce schema de stimulare merge:cumva Closty, Menopur si Pregnyl.
La gine 1 se face?
E nevoie de internare?
Si de reusitele d-lui doctor ce stii?
Te-am cam bombardat cu intrebari, dar ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde.
Daca nu sunt indiscreta, cate IA ai facut si cam care sunt problemele tale?
Iti multumesc inca o data.

Oana ... in episodul II

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christine13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sensibila

Christine13 - astepta ziua 14 dupa inseminare. Testul se poate pozitiva. E prea devreme pt test. Ceva dureri de sani ? Somnolenta ? iti tin pumnii !!

In asteptarea unui ........
Dr Anca Moisa
1 IAD nereusita 30.01.2009
1 IAD reusita 02.03.2009 - avort menstrual la 5 saptamani
1 IAD 16.06.2009
http://lt1f.lilypie.com/AOwDp3.png

da sanii ma dor ingrozitor mai ales dimineata, voi astepta pana Vineri.
multumesc pentru incurajare
Christine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Oana,
eu mi-am facut analizele acum un an in iulie si mi-a dat sa fac
FSH, LH, estradiol, prolactina
toxoplasma, rubella,chlamydia
papanicolau, anticorpi antifosfolipidici,

dar inainte cu 2 luni, in mai 2008 am facut laparoscopie. Mi-a zis ca fara nu are rost sa incercam nimic.Dar la mine e alta situatie, problema e la sot si noi am facut anul trecut in decembrie un ICSI la Cluj, nereusit.Avand in vedere ca tu ai ramas insarcinata de 2 ori, probabil e o dovada ca esti ok, trompe ok si nu ai nevoie de laparo sau HSG.
Dupa fiv-ul nereusit am hotarat sa ma apuc de inseminari. Sunt la a 3-a , am inceput in martie 2009, apoi in aprilie , in mai pauza ca pe cand am mers la eco ovulasem mai repede si am pierdut o luna, si ultima acum o saptamana.

Despre stimulare la inseminari nu stiu cum face pt. ca eu am facut inseminarile pe ciclu natural, fara stimulare (eu sunt ok doar la sot e problema cu mobilitatea ), dar la fiv mi-a dat gonal de 75 ui. La inseminare eu am facut doar injectia de pregnyl 5000 una, inainte cu 36 ore de inseminare.

Gine I este singurul loc in Cluj unde se fac inseminari. Am vazut ca si fetele care merg la privat pt foliculometrie, tot la gine I fac inseminarile.Din cate stiu eu inseminari si fiv fac doar dr. Micu (cel mai renumit in domeniu in Cj)si dr. Surcel(facea si Stamatian dar acum e si prefect si sef de clinica si e prea ocupat).

Pt. inseminare nu ai nevoie de internare. Stai doar sus pe masa 15 minute dupa inseminare.

Despre reusitele lui stiu prin diferiti intermediari, de la cunostinte , ca au fost X si Y la el si au reusit, dar sincer nu am avut ocazia sa vorbesc @face to face@ cu nimeni care a reusit cu el.

Sfatul meu e sa nu te apuci acum in vara de inseminare ca nu se mai prea ocupa nimeni acum. Anul trecut cand mi-a dat in iulie sa fac analizele a durat o luna in clinica sa imi faca analize care la synevo se fac intr-o zi.Dar ar fi bine sa iti faci analizele peste vara si cand se intorc din concedii sa nu mai pierzi timpul si sa te apuci direct de inseminare.
Am uitat sa te intreb, spermograma e buna ?

Singurul lucru care m-a dezmagit e faptul ca se vede ca e spital de stat si imi pare tare rau ca nu exista in Cluj clinici private pt asa ceva. Sa iti dau exemplu ce mi s-a intamplat mie de 2 ori, o data la fiv si o data la inseminare doctorul trebuia sa plece din oras in weekend si eu fix atunci trebuia sa fac inseminarea , asa ca mi-a dat sa fac pregnylul mai repede cu o zi sau 2 , desi foliculul meu era doar de 16/17 de exemplu, cand ar trabui sa fie minim-minim 18mm. Deci iti dai seama ca nici nu m-am asteptat luna aia sa se intample ceva cu asa foliculas crudut.

Cred ca m-am intins prea mult si o sa te plictisesti cat ai de citit. Scuze, cred ca de bucurie ca in sfarsit gasesc pe forum pe cineva din Cj ca mine.

Bafta multa si daca nu ai vorbit cu el du-te pana nu pleaca in concediu sa iti dea analizele ce trebuie sa le faci.

Sa-mi spui si mie cand revine exact din concediu ca sa merg din nou in toamna daca nu va fi nimic nici de data asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Citat:
citat din mesajul lui sensibila

Vin si eu cu vesti !
Ieri Z16 am fost la prima monitorizare:
endometru 12 mm
OD : 1 folicul de 21.5 mm
mi-a zis sa ne vedem azi sa nu fac pregnyl si azi la 10.30 facem IAD

Azi Z17
endometru : 12 mm
OD : 1 folicul de 25 mm
Asa ca am facut IAD si apoi pt sigurnata am facut si un Pregnyl.
Moisa parea f optimista si incantata de cum am reactionat la stimulare, avand in vedere ovarele mele polichistice.
Cam asta ar fi de zis.
Tin pumnii la toate fetele.

Sensibila succes:) sa dea Dumnezeu sa se prinda!
Ce foliculi grasuni ai!!!
Cu ce ai facut luna asta stimulare?
Crisa

http://lt1f.lilypie.com/9Dfpm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensibila spune:

CrisaS – eu am facut stimulare numai cu OVA_MIT. Doar asta am luat ca stimulare. Din pacate nu e decat 1 singur folicul dar Moisa zicea ca scopul stimularii pt IA este obtinerea unui singur folicul bun. Acum ramane sa vedem ce se intampla. Tu ce faci ? Nu mai faci IA ?

Christine13 – asta e un semn foarte bun, numai sa nu te doara in mod obisnuit inainte de CM. Astepta pana vineri sau pana luni pt ca daca valuarea de beta nu e mare nu iese la testul de urina. Si ai grija si ce test folosesti. Iti recomand un Sure Check. Iti doresc sa se lase cu burtici.

In asteptarea unui ........
Dr Anca Moisa
1 IAD nereusita 30.01.2009
1 IAD reusita 02.03.2009 - avort menstrual la 5 saptamani
1 IAD 16.06.2009
http://lt1f.lilypie.com/AOwDp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

CrisaS, mai intru pe la aici, ca tare dragi imi sunteti! Chiar imi era dor de tine. Fa stimulare cu Gonal, ca e la fel ca Puregon, chiar mai bun (Gonal este FSH natural, iar Puregon sintetic). Ai si stilou de ala dozator, sau doar fiole de 75 fiecare? Sa nu te lasi batuta!
Dankutza, ai facut dublu test? Eu il am programat peste 3 saptamani. Azi am fost si la analize, in sfarsit am apucat sa imi fac toti anticorpii (complexul TORCH). Sper sa fie toate OK.
Sensibila, bun endometru pentru stimulare cu ovamit! Sa vezi ca iese luna asta!!! Bafta.
Mona, iti tinem si tie pumnii. Gel sau ovule cu estrogen ai luat? Poate iti de acum. Bafta si tie.
Catalinasi, stai linistita, ca a ramas solutie cat sa ajunga la locul potrivit, ai dat probabil peste un vas de sange mai maricel si de asta a curs sange.
Pupici la toate fetele dragi.

10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Bubu,multumesc mult pentru rabdarea de a-mi da atat de mult informatii.
Foarte utile.
Voi face si eu spermograma desi nu sunt probleme. Analizele le am facute o parte, Micu s-a uitat pe ele si a spus atunci ca ovulatia mea tarzie ar fi problema si o faza luteala scurta.
Si vreau sa fac IA pentru a creste sansele stimularii.
Cu inseminarea, de asta nici nu vreau sa fac pana in Septembrie. Dr-ta mea mi-a spus ca nu are rost sa incerc acum, ea fiind la Gine 1 si stiind cum merg lucrurile pe acolo vara.
Multumesc inca o data pentru informatii si multa multa bafta.

Oana ... in episodul II

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

'neata fetelor!

Am si eu o intrebare, poate stiti raspunsul
Vreau sa fac o inseminare pe ciclu natural la Sibiu si as vrea sa iau AC 2 luni inainte, credeti ca e OK? Stiu ca o luna e recomandat, dar doua nu o fi prea mult??
TRebuie sa va spun ca am luat decizia cu ciclu natural si AC 2 luni in urma unui FIV nereusit (in Nov 2008) care m-a cam dereglat. De aceea m-am gadit ca 2 luni odihna pt ovare inainte de inseminare poate ca nu strica.
Noi suntem amandoi OK, ne incadram in nefericita categorie 'infertilitate inexplicabila'.

Doresc fiecareia 2 liniute rosii,
Bafta MAXIMA
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

Arina,am vazut ultima postare a ta si am intrat aici...
te stiu de la sub FIV Sibiu
si eu sint pacienta lui dr Ispasoiu de la Sibiu
am luat si eu o luna AC dupa ce am vazut ca la stimularea de 150 ui/zi de gonal nu am raspuns decit cu un folicul
m-am gindit ca daca voi pune o luna ovarele intr-o pauza voi raspunde mai bine la stimulare
dr nu prea a fost deacord zicind ca la ce vrem sa obtinem pt o inseminare 1-2-3 foliculi nu este nevoie de o inhibare a ovarelor,dar a vazut ca eu vreau numai decit a zis sa iau ...
asa ca am luat o luna marvelon si am facut stimulare cu closty din z3-7 si am avut un grasunde de fol in z 9 de 25mm

2 luni de AC mi se pare cam mult doar daca iei niste AC cu hormoni mai putini cum ar fi microgynon sau vitex fruit care este reglator hormonal
dar eu ramin la parerea ca 1 luna de AC este suficient cu marvelon,cu 2 luni poate te trezesti cu alte surprize...
succes la inseminare,tot cu dr Chicea vrei sa faci?

doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Bytzi, mersic pt raspuns
Eu acum iau MArvelon 21.
NU stiu inca daca o sa ma duc la Chicea, ca inca nu am sunat pt programare, le-am scris doar un email sa-i intreb daca fac inseminare pe ciclu natural. Acum ca stiu ca fac si pe ciclu natural (m-am saturat de hormonale, sa nu mai aud!!), o sa sun sa-mi fac o programare si nu tin mortis sa fie la Chicea. Ar fi de preferat pt ca am facut FIV-ul cu el, dar daca e super aglomerat, o sa accept si la Mutuliga sau Ispasoiu.
Bafta multa iti doresc
Arina

Mergi la inceput