cic

cic | Autor: mary_dmn

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Cand trebuie depus dosarul pentru indemnizatie si in cat timp vin banutii? Si unde trebuie facute cererile pentru trusou si prima nastere?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Trebuie sa te interesezi la primarie unde sunt cele 2 institutii la care vei depune aceste cereri - cel putin la noi in Ploiesti sunt in 2 sedii diferite. Stiu ca la depunerea actelor pentru trusou a fost necesara si prezenta sotului meu, am semnat amandoi un formular in fata functionarei respective. Ca sa te orientezi, pot sa-ti spun ca pentru trusou am mers la serviciul care se ocupa si de Starea Civila, evidenta nou-nascutilor, etc. Iar pentru ajutorul pentru nastere am mers la sediul unde se acorda asistenta sociala pentru cei defavorizati. Vezi ca exista un termen-limita in care trebuie sa faci aceste demersuri, parca 30 zile de la nasterea copilului.

Daca ai nascut in alta localitate decat cea de domiciliu, trebuie sa iei de la primaria respectiva 2 negatii, din care sa reiasa ca nu ai solicitat banii ptr trusou si nastere.

Iar dosarul de indemnizatie il vei depune aproape de sfarsitul concediului medical de sarcina si lauzie (126 zile calendaristice). Banii vin cam in 2 luni, retroactiv, poti sa optezi sa-i primesti prin posta sau in cont (dar numai la anumite banci).

Poate iti vor da mai multe detalii si informatii exacte alte mamici din Iasi.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinda2009 spune:

Buna

va rog sa ma ajutati daca puteti. As vrea sa stiu daca cic sa redus la 1 an jumate sau a ramas in continuare 2 ani. Urmeaza sa nasc in septembrie si as vrea sa stiu cat voi putea sta acasa cu cel mic.

Multumesc,

Mami de Daniel si 25+

Mergi la inceput