Tragedie aeriana, avion Airfrance disparut

Tragedie aeriana, avion Airfrance disparut | Autor: monicutza_bb

Link direct la acest mesaj

Un avion Airbus A330-200 al companiei Airfrance, care zbura pe ruta Rio de Janeiro - Paris a disparut deasupra oceanului Atlantic, dupa ce a intrat intr-o zona cu turbulente mari si furtuni. Se banuieste ca avionul a fost doborat de fulgere. Nici un semnal mayday nu s-a primit de la bordul avionului, ceea ce dovedeste ca evenumentele su decurs foarte rapid, pilotii nemaiavand timp sa trimita nici un semnal radio de ajutor. Tot ce se stie este ca s-a primit la un moment dat un semnal de depresurizare a cabinei, ceea ce poate indica ca o catastrofa a avut loc. Acest avion transporta 216 pasageri si 12 membri ai echipajului. Pilotul era foarte experimentat, cu peste 11.000 de zboruri la activ.

http://www.msnbc.msn.com/id/31040692/?GT1=43001

Sa ne rugam pentru ei si pentru familiile indurerate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Air France Flight 447: Could A Lightning Strike Have Damaged The Plane?

By Scott McCartney

An investigation into what happened to Air France Flight 447 likely will be lengthy and complicated, beginning with the difficult search to find the aircraft in the Atlantic Ocean and retrieve its voice and data recorders.

The wide-body Airbus A330-200 carrying 228 people disappeared after some four hours in flight on its way from Rio de Janeiro to Paris. The plane sent an automatic message to Air France “signaling electrical circuit malfunction,’’ the company said.

Speculation has swirled that the plane was flying into strong thunderstorms and was hit by lightning. Safety experts note, however, that planes are built to withstand lightning strikes, and crashes resulting from lightning are extremely rare, especially when planes are at cruising altitude and can fly above or around storms.

“I cannot recall in recent history any examples of aircraft being brought down by lightning,” Bill Voss, president and CEO of Flight Safety Foundation, Alexandria, Va., told The Associated Press.

Planes have multiple backup electrical systems, including batteries and small turbines that deploy from the belly of the jet and generate power as they turn in the wind. Since apparently no distress call was received from pilots, officials have suggested something catastrophic happened to the jet. Electrical fires have brought down planes. In most crashes, a chain of events and mistakes typically leads up to the crash, with several key contributing factors.

We’ll keep you updated - stay tuned."

sursa: http://blogs.wsj.com/middleseat/2009/06/01/air-france-flight-447-could-a-lightning-strike-have-damaged-the-plane/

Scuze, nu am timp sa traduc acum, dar ideea esentiala este ca putin probabil ca un fulger sa fi doborat avionul, deoarece ele (avioanele) sunt construite sa reziste fulgerelor si conditiilor dure datorate furtunilor pe care uneori trebuie sa le infrunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Ingrozitor, ce tragedie Se pare ca era si un roman la bord http://alphasite.airfrance.com/s01/

Mi-e asa de frica de zbor, de fiecare data sunt stresata tot drumul si mi se umezesc palmele incontinuu.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Acum m-a sunat sotul meu si mi-a spus Dumnezeu sa-i odihneasca

A aparut si pe revista presei

http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-5766804-video-update-avion-228-persoane-bord-disparut-largul-coastelor-braziliei-romanca-printre-pasagerii-aparatului.htm

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ce tragedie!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Of, Doamne! Nu se intampla des, dar si cand se intampla....tragic!
Dumnezeu sa ii odihneasca.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=1qsgBF7ZIsk" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Aici presedintele a transmis deja condoleanta familiilor deci nu prea sunt sanse sa-i mai gaseasca.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Off Doamne......ptr mine e un calvar sa zbor, ma albesc ca varu, vomit , nu pot manca ....ce ..e jale.......

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace

Anita si Rachella -17.o1.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Cati oameni...
Nu s-a mai aflat nimic nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Pai au fost 216 pasageri + 12 crew.
Eu sunt inca in transa de cand am aflat- asta ptr ca si noi calatorim des si numai cu avionul- iar Air France mi s-a parut mereu o companie sigura.
Cel mai tare m-a afectat ca la bord erau 12 copii.

Condoleante familiilor indurerate.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Dupa faze dinastea, zau daca-mi mai vine sa ma si gandesc sa mai zbor vreodata...
Bietii oameni...

Mergi la inceput