Mamici de fulgusori de Nov.Dec.2009 (34)
Raspunsuri - Pagina 7
ionelamaria spune:
Lacramioara suntem langa tine. Fii optimista pentru bb. Asa cum spuneau si fetele cateva capitole in urma : toate se intampla cu un scop.... poate te va surprinde.... si nu vezi nimic bun in ce se intampla azi... dar ai sa intelegi mai tarziu. Cand e alegerea altiu om nu prea avem decat sa acceptam. Stiu o poveste trista cam ca a ta : o prietena buna a facut un copil cu sotul ei dupa 8 ani de cand se cunoasteau si 3 de la nunta, la insistentele lui ( era destul de tanara inca. 24 ) la 2 sapt dupa ce s-a intors din maternitate , intr-o seara sotul ei iubit i-a spus ca el s-a gandit bine.... nu mai vrea sotie si copil... asa incat... in acea seara s-a mutat la o tipa. Prietena mea cred ca era orbita de emotii datorate venirii copilului. nu a vazut nimic din ce se intampla in ultimul timp. Vestea buna e ca azi e fericita.... a cunoscut un barbat extraordinar, avea si el un copil... si azi au impreuna acesti 2 copii.... deci toate se intampla cu un scop
13+
bebe creste
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"
monis5 spune:
Ionelamaria subscriu la ce i-ai spus Lacramioarei. Toate au un sens. Chiar daca ne scapa
monis 17+
krelia spune:
bonsoir gagix!
miany, felicitari pentru putica
mirela, hai fata sa venim noi 2 cu fetitze...ca baieteii astia o sa se plictiseasca singurei...sau o sa sara toti gramada pe saracele cele numai 2 fetite de pana acum
cand ai zis ca te duci la eco? eu ma duc sambata....abia astept
Mira, foarte sincer...eu nu m-am gandit ....de aia am si intrebat la ce naiba ar trebui sa fim atente cand cautam un carucior....mie parca din ce in ce ma apropi..incepe sa-mi fie teama de ce ma asteapta...daca io habar n-am sa cumpar un carucior....apai cum o sa stiu sa-i iau hainute, biberoane..etc....si mai ales, sa stiu ce sa-i fac? hm.....sper sa-mi treaca totusi teama asta....multe tanti imi spuneam ca "iti vine fara sa-ti dai seama".....da' daca io n-o sa stiu?? ca io o sa fiu un fel de copil cu copil....un copil de 31 de ani ....
cred ca o sa-mi iau nasa la cumparaturi...ca e "maestra" la facut copii...si pe ultimul l-a facut chiar anul asta, in februarie..asa ca are totul proaspat
hope, eu cred ca este oarecum adevarat....am caz in familie care a furat o bobita de strugure in sarcina si a ascuns-o in san, si copilul are o alunita sub forma bobitei, mai jos de piept
ce stare de somnolenta am........
krelia 16+
tzutzupida noastra creste si pozeaza
lacramioara2 spune:
Dragi mamici, va multumesc tututor realmente ma simt mult mai bine.
Sper sa imi adun si curajul de a ma intoarce acasa, pentru ca din acea noapte am plecat si am stat la o prietena, neavand curajul sa ma intorc in casa goala, cu toate spaimele si temerile.
E o mare binecuvantare acest forum, iar solidaritatea voastra ma intareste.
Vor veni si vremuri mai bune. Trebuie. Bebe sa fie sanatos si sa creasca odata
vias spune:
Citat: |
citat din mesajul lui myrella_21 Camy cred ca e foarte interesant ceea ce vreau eu sa te intreb, tot se vb aici despre faptul ca poate iei carutul si nu il folosesti decat 3 luni...si ca ala nu e bun, ala e bun??? de unde sa stiu ce sa iau din prima???sa fie bun pentru mai mult timp?? eu nu as vrea sa iau unul din ala tip scaunel, eu vreau un carut normal tip patut sa poata si dormi si am vazut la cineva ca l-a si strans nu stiu cum astfel incat l-a facut si scaunel daca i-a trebuit....deci??? deci care e faza?? cum trebuie sa ALEGEM? 14+ poze |
trebuie sa te uiti sa fie de la 0 luni+ pt ca aste sta si perfect orizontal ca pt nounascuti...si sta si scaun...are mai multe trepte de asezare.
Pt iarna trebuie sa aibe husa de picioruse, pt ploaie trebuie sa aibe husa de ploaie.
Sa va uitati cum se strange ca sa incapa in portbagajul masinii fara a ocupa mult loc...si sa nu fie greu...
VB de landou...acela nu-l poti folosi decat maxim 3 luni si costa o carca de bani..
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
16+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe Flavius Cristian
POZE
monis5 spune:
Hello fetelor
am ajuns si eu acasa - ufff si vroiam sa-ti zic Laurairina (ca n-am apucat mai devreme) ca-mi pare rau ca tot necajita esti. Sunt atat de multi oameni... ciudati - nu stiu un cuvant adecvat in momentul asta - din care unii sunt parintii nostri, prieteni, colegi... Asta e, din pacate singurul lucru care nu se schimba pe lumea asta e firea omului...
Ai sa vezi ca pana la urma tot o sa fie bine cu nunta. Deja cu rochita ai rezolvat .
Si cine stie, poate va fi ca-n filme (ca doar deh, viata bate filmul) si apare si tatal tau la nunta
monis 17+
cosmynik spune:
monis, as nu as fi luat antibioticul daca stiam ca se iau dupa primul trimestru...insa am aflat in timp ce il luam. probabil mi l-a prescris inca din sapt 10 stiind ca ureaplasma ataca sarcina mica. orikm azi am luat in sfarsit rezultatul tuturor analizelor si am fost cu ele la interpretare. mi-au iesit foarte bune, cu exceptia RH-ului care este negativ. urmeaza sa ma duc la institutul de hemetologie zilele acestea...
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui krelia mersic Ramo io intai intreb..cu cat timp avem dreptul sa intram?..ca s-a discutat atat aici..incat ..neuronu' meu e prf..n-am inteles nimic acum, cred ca zic..cu cat timp inainte imi va recomanda si va considera dr. ca este necesar...dar, mai incolo...nu se stie... krelia 16+ tzutzupida noastra creste si pozeaza |
Krelia, legea zice asa:
...asiguratele au dreptul pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatia de maternitate (Legea nr. 19 / 2000, publicata in Monitorul Oficial nr. 140 din 1 aprilie 2000, privind sistemul public de pensii ai alte drepturi de asigurari sociale)
In acealsi timp:
Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158 din 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari de sanatate, concediul pentru sarcina (concediu prenatal) se acorda pentru o perioada de 63 de zile inainte de nastere . Dupa nastere se acorda 63 zile concediu de lauzie. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului sau de dorinta beneficiarului in asa fel incat perioada minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 zile.
In concluzie din totalul de 126 zile concediu de sarcina si lauzie este obligatoriu ca 42 zile sa fie concediu postnatal pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Diferenta de 84 de zile poate fi concediu prenatal.
Ei bine, majoritatea doctorilor - mai ales de familie - de care am auzit, se leaga de prima parte si pretind ca pot da doar 63 de zile de concediu.
Ca de obicei, in tara asta legea e neclara, lasand loc la tot felul de intepretari...
Mai sap si va zic daca aflu ceva nou.
Of ce bine imi era sa ma sfatuiesc acuma cu Alunelsialbinuta
monis 17+