ce parere aveti de steriletul mirena!!!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns juli72 spune:

CRIXITA sa inteleg ca esti rac (zodia) , daca da, sa stii ca si eu sunt, poate ca ma duc mai mult spre leu ca-s pe 20 iulie, dar stii cum sunt racii cand le intra ceva in cap greu le scoti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

exaaaact! Stiu cum e cu incapatzanarea, dar aici trebuie sa desfaci firul in muuulte, mai stai, nu te pripi!

Cri mami de Ale ( 2003) & +27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu l-am scos dupa 6 luni...
Se pare ca eu am intrat in categoria celor care poate face chisturi ovariene (de 7 cm ) din cauza unor dereglari hormonale (in studiile pe care le-am gasit procentul este de 10% .. enorm dupa pararea mea).
Dr. imi spunea ca in aceiasi perioada a mai avut o pacienta cu aceiasi problema... si i se aprea cam amre coincidenta... mai ales ca nu avusesem nici eu, nici e, probleme cu chisturile ... si uite ca dupa un an de cand l-am scos, nu a aparut nici un alt chist...

Eu nu m-am, ingrasat, dar aveam dureri la mestruatie, la ovulatie ... mi-au aparut o gramada de cosuri (nici la pubertate n-am avut probleme asa)... Iar menstruatia nu mai stiam cand incepea, cand se temrmina... aveam pe luna mai multe zile cand sangeram decat fara... Am sperac ca dupa 3 luni chestia asta se va ameliora, dar n-a fost sa asa...

Acum am unul clasic, in forma de potcoava... si in ciuda faptului ca se spune ca cele clasice dau menstre mai abundete, dureri etc. la mine este pe dos... nu am dureri ca atunci cand aveam Mirena... sangerarile sunt doar la menstruatie, la aprox. 28 de zile... si nici nu sunt mai abundente sau mai lungi decat inainte

Eu iti zic cum a fost la mine... sunt si exceptii... eu l-am pus in ideea ca e mult mai sigur decat cele casice... cu actiune dubla de protectie... si hormonal si ca sterilet clasic... dar daca nu nea-m inteles

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

wow!

Cri mami de Ale ( 2003) & +27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juli72 spune:

da, voi mai avea rabdare oricum imi e groaza si de scos m-a durut f.tare cand mi l-a pus, nu stiu de ce ,poate ptr.ca aveam uterul inflamat , oricum era singurul care mergea pe asemenea uter fibromatos , am dureri de burta mereu, chiar si acum dar m-am obisnuit cu ele.Inca o problema eu nu ajung la ate, nu le gasesc ,poate am degetele prea scurte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Eu am avut si Cooper T, acelas ieftin cu eliberare de cupru, cu care m-am inteles si acomodat excelent dupa prima nastere. Dupa a doua nastere, cand mi l-am pus iar, aveam dureri crunte la contact..si nu numai Asa ca am reununtat la el si mi-am pus Mirena. Belea mare, acum am deja 6 luni de cand l-am pus si lucrurile ar sa intre pe un fagas normal. Nu m-am ingrasat doar am dat mai greoi jos niste kile. Insa recunosc perfect sangerarile diminuate, mai mult niste secretii sangerii care ma tineau mai bine de 2 sapt. Dureri de mijloc..iar le recunosc. Cosuri ca la pubertate: bifez si aici . Insa eu sunt consecventa. Daca doctora mi-a spus de la inceput de toate, si mi-a mai zis si ca se va regla dupa 6 luni..asa trebuie sa fie! Rezistat cu stoicism si parca e mai bine, sa vad si luna asta cum se prezinta.
Partea cu firul..e nasol sa nu-l simti, trebuia sa-l fi lasat mai lung nitel pt ca altfel la scos e cateodata dificil. Asta nu inseamna dureros!

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu am 33 ani, port Mirena de 2 1/2 ani si nu am avut probleme cu greutatea. Menstra mi-a disparut complet sau poate mai am foarte putin (max 1-2 luna, cantitate f mica). Dureri nu am, etc etc... deci teoretic ar trebui sa fiu super incantata cu el.

Insa ce vreau eu sa va intreb este daca ati remarcat altfel de efecte secundare, mai subtile. De exemplu eu de vreun an si ceva am migrene si mastoza fibrochistica. Nu zic acum neaparat ca sunt corelate cu steriletul, dar mi-am facut absolut toate analizele (cel putin pentru migrene) si nu mi-au gasit nimic. Am discutat si cu un medic homeopat care mi-a spus ca nu este deloc OK modul in care acest sterilet actioneaza pe plan hormonal si modifica radical toata secretia normala de hormoni. Plus ca Mirena este de fapt o inventie medicala relativ noua (cat sa aiba, max 15 ani?) si nu cred ca a studiat nimeni efectele secundare pe termen lung / foarte lung, pur si simplu pentru ca nu a fost destul timp.

Eu una probabil ca mi-l voi scoate. Eram curioasa insa daca a mai observat si altcineva astfel de manifestari care la prima vedere nu sunt corelate cu steriletul, dar care au aparut dupa purtarea lui si nu au avut alte cauze imediat identificabile.

It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Am citit postarea mea de mai sus si..revin! Efectele secundare au continuat..si am trecut la un moment dat printr-o adevarata furtuna hormonala. Am fost de nerecunoscut, starile mele schimbatoare ma enervau si pe mine daramite pe cei din jur; balonari, cazut par, unghii casante, oboseala cat cuprinde (si eu sunt extrem de energica si de activa de regula)..toate m-au determinat sa-l scot in septembrie. Am avut si-asa destula rabdare 10 luni sa ma acomodez. Si iata-ma dupa 2 luni de la scoaterea Mirenei, am dat jos 2 kg fara efort iar starea mea psihica si fizica mai bune ca oricand. Am revenit la vechiul Cooper T(de 1 sapt), ma simt excelent si sper sa fie asa in cotinuare!
Fetele cu Mirena care aveti indoieli si va puneti intrebari sa fiti convinse ca da..hormonii aia lucreaza undeva ..

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput