Biopsie hepatica

Biopsie hepatica | Autor: ANDREEA11

Link direct la acest mesaj

A facut cineva biopsie hepatica???
Dc, da UNDE si CU CE MEDIC?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Ce vrei sa stii exact?
Eu, de exemplu, ti-l tecomand pe doctorul Ioan Ancutza de la spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Dar de ce trebuie sa faci biopsie? acum exista si alte metode de a afla cat de mult este afectat ficatul de un virus etc.
Pentru ce iti trebuie ce vrei sa afli?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicolest

Dar de ce trebuie sa faci biopsie? acum exista si alte metode de a afla cat de mult este afectat ficatul de un virus etc.
Pentru ce iti trebuie ce vrei sa afli?

Biopsia este cea mai precisa in unele cazuri. Celelalte metode sunt pt. a estima mai mult.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Biopsia este, intr-adevar, cea mai precisa pentru evaluarea fibrozei ficatului. Daca trebuie s-o faci, nu-ti fie teama, e mai mare spaima decat durerea, eu am trecut prin aceasta interventie si n-a fost foarte dificil. Stiu insa ca stresul dinainte, e, in mod firesc, puternic.

Ca in toate metodele invazive de diagnostic, exista ceva riscuri, dar sunt minime, daca e sa le comparam cu beneficiul de a avea o descriere cat se poate de exacta a leziunilor ficatului. Nu te sfii sa pui intrebari medicului care o va practica!

Sa ai bafta! Iti tin pumnii! Si fie sa nu ai fibroza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Prietena mea a facut punctie hepatica si maine l-am programat si pe tata la Elias la dr Adriana Stoicescu. Am inteles ca nu e dureroasa, te deranjeaza putin dar e suportabil, prietena mea a zis ca mai mult a fost speriata decat a durut procedura in sine. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

SALUTARE
Tb sa fac biopsia pt a obtine tratamentul cu Entecavir, sunt cu hepatita B cronica. De la 1 mai nu se mai accepta la dosar fibrotestul si fibroscanul.
M-ar interesa cat dureaza procedura, daca vi s-a facut incizie, daca s-a facut cu control ecografic, cat ati stat dupa in spital sub observatie si daca v-a durut....
Mi-e teama mai mult de imaginea in sine...sa-ti perforeze ficatul....
V-am pupat.

Mergi la inceput

Andreea, in primul rand vreau sa-ti urez sa te faci bine, in urma unui tratament fara prea multe efecte secundare (sau chiar deloc!!!)

Biopsia mea a avut loc sub anestezie locala. Se preleva fragmente minuscule din ficat, cu ajutorul unui ac destul de lung, care este introdus printre coaste. Si da, biopsia a fost facuta cu ecografie. N-a durat mult, cateva minute doar si n-a durut (doar eram sub anestezie).

Ce-a fost mai dificil, au fost cele trei ore de dupa, in care a trebuit sa raman sub observatie, in spital, culcata pe partea dreapta (da, pe partea unde a fost facuta biopsia).

Dureri dupa, n-am avut. Daca apar, se pare ca trec usor, cu analgezic.

Curaj, e mai mult impresionant decat dureros!

Sa te faci bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Mai as vrea sa intreb daca dupa biopsie, pot sa plec in concediu.
Tara arde si baba se piaptana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Sigur ca da ( cum a spus si Ari e nevoie doar sa fii sub observatie cateva ore). Asta doar daca nu vrei sa pleci in vacanta direct dupa biopsie!

Mergi la inceput

Vacanta placuta, Andreea!

Mergi la inceput