Chist Ovarian
Raspunsuri - Pagina 2
Sybille spune:
Revin in urma controlului la ginecolog.La fel ca si doctorii din tara mi-a spus acelasi lucru,cauzele aparitiei acestor chisturi sunt atat de diverse incat nu exista un tratament pe lunga durata.Nu se poate stabili cu exactitate cauza, difera de la femeie la femeie si ca atare nu putem decat sa tinem sub observatie.Ce sa iti zic,nu ma puteam apuca sa ii dau eu sugestii daca el nu a zis nimic. Chisturile au fost pana acum fara probleme, deci biopsia multumesc lui Dzeu a fost ok, teama mea e ca s-ar putea sa reapara sau sa am noroc si sa nu mai apara deloc.Eu sunt hotarata ca din 3 in 3 luni sa merg la control pt linistea mea.Acum voi vedea si sper sa am noroc si tie Gudinde iti doresc toata sanatatea din lumea ca e mai buna decat orice.
gudinde spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sybille Revin in urma controlului la ginecolog.La fel ca si doctorii din tara mi-a spus acelasi lucru,cauzele aparitiei acestor chisturi sunt atat de diverse incat nu exista un tratament pe lunga durata.Nu se poate stabili cu exactitate cauza, difera de la femeie la femeie si ca atare nu putem decat sa tinem sub observatie.Ce sa iti zic,nu ma puteam apuca sa ii dau eu sugestii daca el nu a zis nimic. Chisturile au fost pana acum fara probleme, deci biopsia multumesc lui Dzeu a fost ok, teama mea e ca s-ar putea sa reapara sau sa am noroc si sa nu mai apara deloc.Eu sunt hotarata ca din 3 in 3 luni sa merg la control pt linistea mea.Acum voi vedea si sper sa am noroc si tie Gudinde iti doresc toata sanatatea din lumea ca e mai buna decat orice. Sybille ![]() |
La un endocrinolog nu poti ajunge?
Mai ales ca tu intr-o postare anterioara ai mentionat si de caderea parului si aparitia cosurilor.
"Nu se poate stabili cu exactitate cauza, difera de la femeie la femeie si ca atare nu putem decat sa tinem sub observatie."
Exact, cauza difera de la femeie la femeie si ar trebui sa afle care-i cauza la tine.
Daca tu zici ca nu puteai sa-i dai sugestii asta e, eu sunt f insistenta cand merg la medic.
Multa sanatate si daca tot ce poti obtine acolo sunt controale dese, atunci mergi sa monitoizezi aceasta problema.
tierry spune:
Of, si eu am aceeasi problema..chist de 5 cm, aparut din senin..in cateva luni, doctorita mi-a zis ca este endometriozic si trebuie operat. Ieri am avut contact, si la nici 10 min m-au apucat niste dureri de burta oribile...ce sa mai incerc sa raman gravida..mi-a trecut de toate 
Ma intreb si eu, la fel ca Sybille, care-i treaba cu chisturile astea, pentru ca din cate am citit, se pot forma la loc intr-o perioada mai scurta sau mai lunga de timp
, asa ca netratata cauza...degeaba tratezi efectele :(
Sybille, chistul tau era tot endometriozic?
gudinde spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tierry Of, si eu am aceeasi problema..chist de 5 cm, aparut din senin..in cateva luni, doctorita mi-a zis ca este endometriozic si trebuie operat. Ieri am avut contact, si la nici 10 min m-au apucat niste dureri de burta oribile...ce sa mai incerc sa raman gravida..mi-a trecut de toate ![]() Ma intreb si eu, la fel ca Sybille, care-i treaba cu chisturile astea, pentru ca din cate am citit, se pot forma la loc intr-o perioada mai scurta sau mai lunga de timp , asa ca netratata cauza...degeaba tratezi efectele :( |
Tierry,
Daca dr-ita a spus ca ai chist endometriozic, din pacate inseamna ca la tine diagnosticul este endometrioza. Si la endometrioza trebuie operatie, mai ales ca pot fi si alte puncte de endometrioza care nu se pot observa ecografic. Sfatul meu ar fi, daca te operezi, sa te operezi laparoscopic, nu clasic.
La aspirante exista un topic al fetelor cu endometrioza si ele sunt foarte bine informate in legatura cu aceasta boala.
Multa sanatate!
Sybille spune:
Tierry, mie nu mi-a spus ca ar fi fost un chist endometriozic.In orice caz eu voi merge la control la fiecare 3 luni si sper sa nu imi mai reapara.Gudinde inca o data multumiri pentru ca mi-ai raspuns de fiecare data foarte promt.Multa sanatate si numai bine va doresc.
tierry spune:
Mda, azi am fost la un medic cu un echograf mult mai performant si mi-a zis ca nu pare a fi chist endometriozic, ci mai degraba dermoid. Alta belea
, nici nu stiu care din astea 2 diagnostice e mai rau. In fine, de operatie oricum nu scap, a zis ca trebuie neaparat si cat mai repede, cat mai e tesut sanatos in jur :( Multa sanatate va doresc si sper sa nu mai avem probleme din astea never ever!