vuitoane

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
Acu' nah ce se discuta aici? Frumusetea gentilor scumpe? Utilitatea brandurilor scumpe? Oamenii cu adevarat bogati, aia asa si asa care-si permit din cind in cind mofturi ceva mai scumpe, femeile cu vicii?

Acum m-am prins: Columbeanca iar si iar

columbeanca e deviere, eu nu discut despre ea. ci despre conspiratia mondiala pentru uratirea si prostirea si in-sclavagirea femeii. sa nu-mi spui tu ca geanta aia cacanie merita 5000 de parai, ca nu te cred. ce calitate, nenica? pai nu geanta de carat porumbi la si de la piata, de ce tre sa te tina toata viata?

am mai zis despre ce discutam: faptul ca femeia crede ca e ok sa poarte numele barbatului designer si stapan pe toalele si gentile si pantofii ei ca sa-si valideze valoarea. valoarea, care valoare? ca ai bani? asta nu e o valoare in sine. ai bani pentru ca esti destept si muncitor si talentat sau mai stiu eu ce, banii deriva din asta. dar daca esti asa destept, de ce ai nevoie de etichetele altora?!
ai o casa spatioasa ca sa moara de ciuda vecinii, sau pentru ca asa vrei sa traiesti tu? ai mertan pentru ca iti place masina asta sau sa spargi gura targului? ai vuiton pentru ca iti trebuie sa cari carti cu ea si sa nu se rupa sau pentru ca esti o pitipoanca de bucuresti si ai "muncit" din greu sa-ti ofere partenerul una si sa arati la celelalte pitipoance ce valoroasa esti tu?

geanta asta cu LV ca un tapet spune multe despre esecul feminismului contemporan. nu mai purtam latul de gat la bucatarie, ci afara, in strada, sa ne vaza toata lumea ce dame bine suntem, uite vuitonu ca dovada. si nu suntem altceva decat femeia-hot-dog, unde nu conteaza femeia, ci hot-dogul, brandul caruia i se face publicitate.

femeile de cariera care se imbraca masculin - alt exemplu de subjugare subliminala: esti empowered doar daca arati ca un barbat. par scurt, izmene la dunga, camasa cu rever, sacou si geanta gucci, pe care scrie MARE gucci.

ionica, eu tai etichetele, deci nu conteaza ce geanta port, pentru ca nu ma intereseaza. si, pentru ca, nu-i asa, am cumparat-o, e a mea, cine-a facut-o nu conteaza. cel mai mult imi dau de furca alea de metal, tre sa le tai cu clestele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Am fost azi la shopping si am dat un ochi la posete...
Am observat o invazie de posete XOXO, cam in acelasi stil ca si LV cu monograme, exact acelasi stil plictisitor.
Mi-am luat vreo 5 piese de haine de vara habar nu am ce firme ca nu m-am uitat la eticheta.
Aici gasesti haine/incaltaminte/posete de calitate super la preturi excelente. Io nu dau mai mult de $15 pe un tricou sau $40 pe o pereche de blugi buni, $25 pe o poseta. Am baremurile mele... cu toate astea nu arat ca as fi imbracata cheap. Am invatat sa vanez reducerile.

Cu posetele de calitate.. nu inteleg de ce incearca designerii sa le faca asa de durabile. Femeile se plictisec repede de posete, cine vrea sa poarte 15 ani o poseta?! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ba eu sint de acord cu posetele scumpe.
de fapt sint de acord cu toate lucrurile scumpe.
banul trebuie sa circule, scumpeturile trebuie promovate ca bogatii sa le cumpere si astfel sa dea de lucru celor care au nevoie.
frumos/urit asta e parere personala.

eu de LV n-am auzit decit aici pe forum, nici nu m-a interesat prea tare ce e multa vreme.
n-a intrat niciodata in optiunile mele, mie imi plac rucsacii aia din piele groasa, maro, hand made.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Hmmmm....eu as vrea sa devin snoaba !!! Nu stu cum se face, dar tot ce-mi place, le gasesc in magazinele de lux ! In special gentile !! Ma opeste sa le cumpar, doar....pretul !!! Dar sa am bani...nimic nu m-ar opri...nici macar invidia celor multi...!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
Acu' nah ce se discuta aici? Frumusetea gentilor scumpe? Utilitatea brandurilor scumpe? Oamenii cu adevarat bogati, aia asa si asa care-si permit din cind in cind mofturi ceva mai scumpe, femeile cu vicii?

Acum m-am prins: Columbeanca iar si iar

columbeanca e deviere, eu nu discut despre ea. ci despre conspiratia mondiala pentru uratirea si prostirea si in-sclavagirea femeii. sa nu-mi spui tu ca geanta aia cacanie merita 5000 de parai, ca nu te cred. ce calitate, nenica? pai nu geanta de carat porumbi la si de la piata, de ce tre sa te tina toata viata?

am mai zis despre ce discutam: faptul ca femeia crede ca e ok sa poarte numele barbatului designer si stapan pe toalele si gentile si pantofii ei ca sa-si valideze valoarea. valoarea, care valoare? ca ai bani? asta nu e o valoare in sine. ai bani pentru ca esti destept si muncitor si talentat sau mai stiu eu ce, banii deriva din asta. dar daca esti asa destept, de ce ai nevoie de etichetele altora?!
ai o casa spatioasa ca sa moara de ciuda vecinii, sau pentru ca asa vrei sa traiesti tu? ai mertan pentru ca iti place masina asta sau sa spargi gura targului? ai vuiton pentru ca iti trebuie sa cari carti cu ea si sa nu se rupa sau pentru ca esti o pitipoanca de bucuresti si ai "muncit" din greu sa-ti ofere partenerul una si sa arati la celelalte pitipoance ce valoroasa esti tu?

geanta asta cu LV ca un tapet spune multe despre esecul feminismului contemporan. nu mai purtam latul de gat la bucatarie, ci afara, in strada, sa ne vaza toata lumea ce dame bine suntem, uite vuitonu ca dovada. si nu suntem altceva decat femeia-hot-dog, unde nu conteaza femeia, ci hot-dogul, brandul caruia i se face publicitate.

femeile de cariera care se imbraca masculin - alt exemplu de subjugare subliminala: esti empowered doar daca arati ca un barbat. par scurt, izmene la dunga, camasa cu rever, sacou si geanta gucci, pe care scrie MARE gucci.

ionica, eu tai etichetele, deci nu conteaza ce geanta port, pentru ca nu ma intereseaza. si, pentru ca, nu-i asa, am cumparat-o, e a mea, cine-a facut-o nu conteaza. cel mai mult imi dau de furca alea de metal, tre sa le tai cu clestele.

nimic

Conchita scuze de devierea de la subiect, odata cu comentariile asupra ceasului facut cadou de madama Columbeanu.
Era vb despre scumpeturi si mi-am amintit de acest gest al ei recent.

Cat despre purtatul marcii la vedere pt a dovedi...nu stiu ce...eu sunt total impotriva acestui lucru pt ca, pina la urma, eu sunt cea care plateste ca sa cumpere acel lucru scump (utopic, pt ca nu am facut asta vreodata pt haine sau genti, pe care eu, le consider consumabile si de aceea nu "investesc" in asa ceva)).
Asa ca, platind o carca de bani pe ceva de firma nu consider ca mai e cazul sa ii fac si reclama autorului/ creatorului acelui lucru

Peste tot in lume exista snobi, aici am vazut asta iarna in metrou o cucoana pe la vreo 60 de ani, foaaatre dichisita (ma intrebam ce cauta acolo si nu in limuzina) cu un suuper palton de culoare camel pe ea si cu firma inca cusuta pe manseta Asa ca...ce sa mai discut despre papitzoii romani care isi cumpara tricouri pe care sa fie mare scrisa pe piept firma?

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=1qsgBF7ZIsk" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Conchita nu gasesc in mesajul tau(cel putin ultimul) ceva cu care sa nu fiu de acord, doar ceva nuante dar fiecare opinie trebuie respectata. Dar categoric gasesc foarte multe mesaje la topicul asta pe care as putea sa le comentez pentru ca se amesteca antipatia fata de ajunsele bucurestiului cu gusturile, preturile si asa mai departe.Cunosc o pereche asa la vreo 60 de ani care fac parte din elita milionarilor germani, ne intilnim o data pe an la petrecerea unor cunostinte comune. Pe insula unde locuiesc e un mic satuc de case unde preturile incep de la 3 mil€ si nu stiu unde se termina ca stiu si de case la 15mil€ si-s doar case de vacatna, unde ei milionarii nemtzi vin cu elicoptreul ori avionul personal cind si cind. Si nu-s mari castele cum au starurile de la holywood. Cei doi pe care ii cunosc au una dintre case acolo si e asa la vreo 6mil€, evident ca nu se imbraca de la H&M ori espirit, accesoriile la fel, la ei se intelege ca asta le e nivelul. Am vazut-o data trecuta pe respectiva doamna, are parul deja alb, coafat decent, imbracata elegant si iar trebuie sa folosesc termenul decent, avind ei bine o poseta LV. Nu era mult cunoscuta maronie cu monograme era una neagra, simpla, clasica, un model frumos care mi-a atras privirea si pt ca statea linga mine am vazut o mica aplicatie de metal cu numele firmei. Pai vreun channel ar fi fost tipator de tiganesc pe linga asta. Normal ca nu as vedea-o cu vreo geanta LV maronie cu monograme peste tot.Prietena mea cea mai buna nu e milionara, are impreuna cu sotul un restaurant la care au muncit si muncesc de le sar capacele, cind a implinit 40 de ani sotul i-a facut o surpriza si a dus-o in Paris, printre altele a facut si ceva cumparaturi si sotul i-a propus sa cumpere ceva gen moft, a vrut sa o alinte cu ceva scump, orice ea si-ar fi dorit asa pina in 2000€. Nu-si facuse nici un plan anume dar intrata in marele magazin LV din Paris i-a picat cu tronc o poseta din pielea lacuita, culoarea e un fel de visiniu-negru, decenta, nimic tipator lumea necunsocatoare brandului nu ar fi deloc izbita vizual. Si i-au mai ramas bani si de un inel la vreo 800€.Eu am una alba, tre sa o iei in brate la studiat sa-ti dai seama ca e LV si nu am eu multe scumpeturi din astea ca nu mi-as permite. Si cum sunt cu copilasii prin parcuri, la plaja ori supermarcheturi nu am cind sa le port. Nu am mania hainelor scumpe nu de asta am alta opinie aici. Ci pt ca eu cunosc si bogati cu adevarat si nu numai pe cei doi, chiar sunt destui in jur si le stiu stilul si cunosc si inrobiti ai brandurilor luxoase chiar daca nu ar fi de buzunurul lor. Si nu ai cum sa-i amesteci pe toti asa din virful buzelor facindu-i pe toti de la tribuna in mod superior, in fel si chip doar pt ca au in comun o curea gucci.Cum zicea si Buli e f bine ca bogatii au boutiqurile lor unde-si iau chiloti la 200€ perechea si asa mai departe, ideea e ca banii lor circula!E de plins cind cei fara bani cred ca afisind un nume cad drept bogati. Oricum bogatii adevarati se simt intre ei, nu ajunge o geanta LV si ochelarii Channel si oricum nu prea ii intereseaza amanunte din astea. Deja banii la ei nu se mai numara in gentile nevestei cu monograme ci in case de milioane, avioane particulare, yahturi si asa mai departe.Care-si afiseaza brandul cu scopul de a impresiona, poate maxim da pe spate tot o ajunsa ca si ea, cu LV pe brat dar chilotei din depozit de la chinezi. Ori poate insulta vizual pe femeile care urasc un mare brand din motive la fel de snoabe.E altceva cind se discuta afisarea numelui, asa cum faceau barbatii in romania cind am plecat eu din tara, nu stiu de se mai poarta acum. Dar pe atunci erau toti impodobiti cu haine VERSACE cu firma cit mai la vedere si doamnele ieseau in evidenta cu ochelarii de soare cu CC-urile colosale de la Chanel. Din ce citesc locul intii cu coronita il au acum femeile cu gentile LV maronii cu monograma. Dar asta e spiritul balcanic ori poate latin de a afisa firma hainelor la vedere. Si da cred ca barbatii sunt chiar f mindri cind isi iau mercedes ori stiu eu ferrari si din cauza numelui si a ce reprezinta el. Si mai stiu ca in ro isi luau masini scumpe chiar daca abia aveau bani de benzina ori traiau gramada cine stie intr-un apt mititel.Dar sa antipatizezi 100% un anumit brand numai pt ca e LV e la fel de snob si nesincer ca atunci cind cumperi orice uritenie si o afisezi ostentativ doar pt ca e brand.As fi zis ca e o tema de discutii sincera daca stiu eu se birfea modelul x de la Fendi cu pretul colosal si nedrept Y daca sa zicem se vb si de geanta sa zicem draguta Z la un pret de 5 ori mai mic. Normal ca pt buzunarele a 99% dintre noi toate-s indecent de scumpe si intii de toate ne revolta pretul. Dar sa ne intelegem: vina noastra e ca ne bagam fara sa fim invitate la o adica in lumea si obiceiuriel bogatilor. Ca asta e, nu traim in comunism ei bogatii au dreptul sa existe si sa-si cheltuie banii pe ce vor. Si treaba asta cu gentile scumpe insist si zic ca e numai ca praful printre degete. Aala de intra in ochi celor care nu au altceva de discutat.Pai sa vorbim de sticle de vinuri la mii de euro, sampanii la 300€ ca fiind alea comune, de baut seara la dansat nu mai vb de ocaziile speciale, de o seara la un resto unde o cina costa citeva sute de euro si alea doar asa ca sa manince nu cu ocazii deosebite si mai pot insira pe aici o groaza de din astea si la fel se boate birfi ca vinul bunicii de la tara e mai bun, tulburelul iesit toamna si mai bun de cit sampaniile lor si tot asa. Si astea-s toate cu genti cu tot doar praf in ochi.Banii cu adevarat se duc pe case de milioane care au preturile alea in proportie de 70% numai pt ca sunt in zona "aia" si exemple de gen tot mai sunt. Dar e frumos afara si plec la plaja cu gasca. PS: nu sunt vreo bogatana de aia, ca de-as fi fost nu stateam pe forumuri dar pt ca intimplarea face ca pe insula asta sa aiba case de vacanata multi din milionarii germaniei, vip-uri, cintareti, actori is tot timpul de vazut pe acolo, bineinteles in jurul lor roind permanent si turme care vor doar sa para importanti si bogati la fel afisind scumpeturi mai mult de cit si-ar permite, ori afisndu-se in restaurantele unde ei se aduna.. nu stiu, am invatat sa traiesc alaturi de ei, fiecare cu viata si stilul lor. In fiecare dimineata imi plimb ciinii pe linga micul aeroport unde-si aliniaza avioanele personale si nu stau sa-mi rod unghiile, imi vad de ale mele...azi tre sa curat cartofi pt astia mici, poate fac si niste brocoli, sa nu uit sa iau pampers ..etc etc.Cind acceptam democratia cu adevarat ori spiritul americanesc care nu a cunoscut influenta sociala, nu mai comentam si ce maninca ori imbraca bogatii. Ca e moral ori ba sa cheltuie careva mii de euro pe ceva inestetic cind altii mor de foame pe planeta asta e alta discutie si iar e nesincer pt ca si noi la rindul nostru cheltuim bani buni pe rahaturile noastre din punctul de vedere a unora mult mai saraci ca noi, sa zicem asa la limita existentei.O zi frumoasa si voua! Aici e vacanta:)Vikinga 7+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Dar sa antipatizezi 100% un anumit brand numai pt ca e LV e la fel de snob si nesincer ca atunci cind cumperi orice uritenie si o afisezi ostentativ doar pt ca e brand.

As fi zis ca e o tema de discutii sincera daca stiu eu se birfea modelul x de la Fendi cu pretul colosal si nedrept Y daca sa zicem se vb si de geanta sa zicem draguta Z la un pret de 5 ori mai mic.
Normal ca pt buzunarele a 99% dintre noi toate-s indecent de scumpe si intii de toate ne revolta pretul. Dar sa ne intelegem: vina noastra e ca ne bagam fara sa fim invitate la o adica in lumea si obiceiuriel bogatilor. Ca asta e, nu traim in comunism ei bogatii au dreptul sa existe si sa-si cheltuie banii pe ce vor.

daca nu te-as cunoaste, as zice ca vrei sa ma insulti.
nu ai inteles despre ce e vorba si am explicat foarte clar, spun eu.
am barfit exact un anumit model, alte fete au barfit pe-ala ca tapetul. e vorba despre lipsa de personalitate, lipsa de gust, snobism, lipsa de personalitate - orice, numai despre lipsa de bani, nu. nu din partea mea.

ma bag unde vreau eu, absolut neinvitata. poseta e un obiect public, in fond si la urma urmei, MI se arata de parca ar fi pomul de craciun. cand, repet, imparatul e gol. e un obiect urat, iar femeia care il poarta, oricat ar fi ea de bogata si modesta, sau saraca si pitipoanca, il ETALEAZA. scurt. indiferent de povesti, motive, telenovele. are poseta si o etaleaza. daca nu ar fi vrut sa se si sa o etaleze, ar fi rupt eticheta, ar fi cumparat alta care nu o are la vedere.

danat, nu ai de ce sa iti ceri scuze. columbeanca era o deviere cum e crenguta la copac. era un exemplu, poate binevenit, nu stiu, ca nush cine e columbeanca si ce vrea ea. daca si-asta e un pom impodobit de branduri, atunci e parte din trunchiul copacului argumentativ care este. :-))

buli, costul e parte din discutie, nu principala. eticheta e parte din discutie, si prostia femeiasca de a da bani cu lopata pe ETICHETA. nu pe frumusetea gentii, aia e colaterala si inamplatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Cred ca mai presus de afisarea brandului este atitudinea celei care-l poarta.

Am vazut femei cu bradul la vedere care aratau comic. Atitudinea era comica, atitudine din aceia tipica de ´´lume, lume, ia priveste´´.

Deasemenea, am vazut femei cu bradul la vedere si cu o atitudine relaxata, normala, eleganta.
Cand vrei sa epatezi, o faci prin atitudine. Pentru ca sunt domnisoare care vor sa impresioneze si cu un decolteu adanc, ne-branduitPune acelasi decolteu la o doamna cu atitudine relaxata, si altul va fi efectul.

Din atitudinea posesoarei imi dau seama imediat de statutul ei social REAL sau de complexe.Pur si simplu nu m-am inselat niciodata

Mult mai mult ma deranjeaza falsurile. A purta un ceas pe care scrie mare ROLEX dar nu e rolex, denota o dorinta de parvenire mai rea decat parvenirea in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

acum imi dau si eu seama ca am cateva modele de genti care seamana tare bine cu vuitoanele si alte branduri...eu le-am cumparat cu eticheta unei firme din brasov si mare mi-a fost mirarea cand am vazut un afis cu eba care era imaginea respectivei firme ...acum m-am edificat de ce...astia copiaza modelele firmelor celebre...eu habar nu aveam in ignoranta mea...uite pe asta o am si eu
www.modaqueen.com/fe8blespybag.html ...nici prin cap nu-mi trecea ca-i model fendi...a costat doar 100 ron ca nu-i de piele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Bine spus LadyJ,atitudinea e fundamentala.E foarte probabil ca o persoana care da salariul pe 6 luni pe o geanta sa devina vizibila(nu intr-un mod placut)prin felul in care poarta aceasta"comoara".Cum este probabil ca,aceeasi persoana,daca o considera doar o geanta ca oricare alta,o va purta ca atare.
Gusturile nu se discuta(si LV ofera de la ridicol la decent-exemplu decent,gama Suhali sau Taiga)dar si calitatea este indiscutabila.

Mergi la inceput