Scris si citit invers

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Sinzi_ana - ceea ce descrii tu poate fi o problema ca daltonismul,doar ca asta se numeste altfel,si nu-mi pot aduce aminte lexic....?.Poate fi de la retina sau de la nervul optic.
Am o colega care are problema asta,dar cu vocalele.
De curand am gasit un articol in ziar si un psiholog sfatuia ca cel cu problema in cauza,sa foloseasca o folie transparenta dar colorata pe scris,si de ex dupa ce citesti 3 pagini cu folia galbena,schimbi cu folie rosie.
Nu stiu daca e chiar vorba de asta,dar poti incerca si vezi daca ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

si fiul meu a inceput scriind cifrele invers....pe 10 il scria 01...
asta in clasa I-a...
acum a treminat a II-a si inca le mai scrie invers(sau citeste) cand se grabeste...
eu l-am corectat de fiecare data si acum parca scrie din ce in ce mai putin invers...si numai cand se grabeste...
el si caietul il incepea de la final
si nu e stangaci
cred ca in timp intervine automatismul si copilul isi revine

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM

**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Am cautat acum pe net si am gasit ceea ce spuneam in mesajul anterior,se numeste dyslexic si are ca si caracteristici :

Confusion with before/after, right/left, and so on
Difficulty learning the alphabet
Difficulty with word retrieval or naming problems
Difficulty identifying or generating rhyming words, or counting syllables in words (phonological awareness)
Difficulty with hearing and mani****ting sounds in words (phonemic awareness)
Difficulty distinguishing different sounds in words (auditory discrimination)
Difficulty in learning the sounds of letters
Difficulty associating individual words with their correct meanings
Difficulty with time keeping and concept of time
Confusion with combinations of words
Due to fear of speaking incorrectly, some children become withdrawn and shy or become bullies out of their inability to understand the social cues in their environment
Difficulty in organization skills

Mergi la inceput

http://en.wikipedia.org/wiki/Dyslexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

M-am temut si eu de dylexie...dar mi s-a ras in nas...
Cu exceptia faptului ca scrie si citeste invers (si nu toate cuvintele...doar cele ce au sens) este la polul opus celorlalte caracteristici ale dylexiei...

Ma interesa o metoda de a il corecta...si daca sunt alti copii care au facut la fel si s+au corectat!!!

Sinzi , Radu si David psihologul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8030428cd903dfdc201bf8&source=category&category_id=all" target="_blank">David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Mergi la inceput

Sinzi_ana,nu stiu daca se poate corecta,persoanele care au problema asta pot fi ajutate cu ce sa faca atunci cand vor sa citeasca.In Danemarca sunt scoli specializate in asa ceva,scoli normale ca doar copiii care sunt dyslexic sunt la fel de inteligenti ca oricare alt copil,dar sunt scoli specializate pt ca ei sa nu se simta diferiti si sa nu-i afecteze la invatat.Gasesti cabinete specializate unde te invata mici trucuri,cum sa pacalesti dylexia.Un truc era cel cu folia transparenta si colorata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Daca nu are si alte caracteristici ale dislexiei, nu este dislexic.Si se corecteaza prin exercitiu.Si noi am avut problema asta.Greseli de ortografie face?Daca nu, nu-i nici o problema.A mea si acum are mania inclusiv a "vorbirii inverse"nu numai a scrisului.Ne-am obisnuit si nu ne mai impacientam.A inteles ca este foarte important sa isi controleze scrisul si cititul la scoala dar acasa , in gluma scrie romane intregi invers si uneori ne striga cu numele sucite.Are 8 ani acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

fii-mea are acum 3 ani... de la 2 ani si 2 luni (aproximativ) stie toate literele si cifrele....dar mereu, atunci cand "citeste" literele sau cifrele dintr-un cuvant sau o propozitie (nu stie sa citeasca cuvinte, doar spune literele si cifrele care compun cuvantul sau propozitia), le spune de la coada la cap...ar trebui sa-mi fac griji?

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Asa cum spunea si Marius exista probabilitatea ca cei mai multi stangaci sa scrie in oglinda. Pana acum, nu am avut dreptaci cu astfel de probleme. Trebuie punctat faptul ca toti copiii stangaci au emisfera cerebrala dreapta mai dezvoltata ( sediul orientarii spatiale, dar si al imaginatiei ). Cand stangacia nu este clar definita pot aparea perioade cand copilul scrie normal, dar si perioade de scris invers.Stefanya aducea si ea vorba despre semnele dislexiei. Dislexicul sau disortograficul nu scrie in oglinda. El nu are cu totul alte abilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Exact asa faceam si eu, si eram stangace nativa. Si acum mai are mama carticele de ale mele pe care scriam in oglinda. Desigur ca scoala m-a corectat, m-a si fortat sa scriu cu dreapta. Dar eu inca mai deschid revistele de la coada la cap.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput