Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (121)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Carmen,poate raspunsul meu nu e relevant,pt ca eu nu am fost adepta laptelui de noapte.Dar inceraca sa-i dai mai mult in timpul zilei.Poate nu se satura ;si de la un timp e si obisnuinta.Parerea mea.Copiii mei au dormit toata noaptea de la 6 sapt.Casian a inceput sa se mai trezeasca pe 7-8 luni cand l-au sacait dintii.Dar m-am incapatanat sa nu-i dau lapte sau apa sau ceai,ci doar Calgel/panadol si suzeta.Asta pt ca eu consideram ca manca de ajuns ziua.
Daca totusi vrei sa scoti masa de noapte,fa cum au spus fetele in cap trecut la adormit ,in plus nu-i mai oferi decat apa (nu ceai,ca e mai bun la gust decat apa).Figura asta a mers la bb-i care-i mai cunosc,dar mai tz,spre 2 ani.
Eu sunt mai "bruta" asa la chestii de'astea si nu trec peste principii.Deci,repet,e doar parerea mea.

Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

Carmen si eu am fost asa zombi o perioada.
Nu mai stiam ce sa fac.
Da a trecut.
Acuma se trezeste doar o data, si e mai bine.
Multa bafta.
Uite o , sa treaca supararea.

Maria, mamik de Adinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Carmen da ai incercat sa ii dai lapte simplu seara la culcare si nu cu cereale in el? Fara suparare o mai zic pt a o mia oara aici nu se da cereale in lapte mai ales seara la somn, nu le vad rostul alea se dau dim la mic dejun ca dau energie, drept dovada ca nu il umple si il face sa doarma toata noaptea, eu zic ca el bea alea 180 cu cereale nu se satura dar de la cereale se umfla si nu mai poate bea si de aia se mai trezeste incearca si ii da lapte simplu seara la culcare. Sau poate ii sunt prea greoaie la stomac noaptea cerealele.
Sper sa nu crezi ca sunt dura sau ceva, si nu e nimic personal, fetele stiu ca eu am mai zis asta cu cerealele in biberon, da chestia cu cerealele in biberon seara numai in ro am auzit-o biberoanele sunt pt lichide, cerealele se dau cu linguritza ca sunt solide nu se pun in biberon.
No offence Carmen.


"God is in the detail"

Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Ptiu da mult ati mai scris..

sofi spune mama doar cind o las in tzarc, in rest nu are vreo intentie cind pronunta ceva, asta e santaj oricum. In rest alte obiceiuri de bebei avansati nu are.

Marina mi'a placut cum te ajuta Sofia cu rufele, asa face si porcu' mic.

Noi am fost la targul produselor bio la MTR. Ne'am intilnit cu Capri si cu Ilincu. Frumos Ilincu asta micu, o minunatie iar de ultima data de cind ne'am vazut mi s'a parut ca a mai lucrat ceva la sociabilitate. In rest dintos, pletos si sarmant cum il stiti. Pun si niste poze da mai incolo, ca le'a facut sor'mea si trebuie sa le descarce.

Boti primisi ceva de la mini sau ma iau de ciuf cu aia de la funcurier?

Ralu, ca tu intrebai, Iriss face bini, isi aduna nervii imprastiati de mamotzatzodependentu', da in rest arata foarte bine si ea si inculpatu' mic, ne'am vazut cu ei in parc acu vreo doua zile si erau fermecatori. Ea stresata, el miorlaie cum nu se uita ma'sa la el.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Mada buna treaba asta cu cerealele date dimineata. De cind te intrebasem io odata acu' nu stu cita vreme cum si ce le dai, dau si io la poc. Cu apa ca nu'i plac cu lapte si am gasit unele de la organix cu banane (ca tu atunci imi spusesei de unele cu fructe, da se gaseau numai la voi). Si io oricum, incerc pe cit posibil sa nu'i combin fructele cu lapte/branza/iaurt ca sa nu fermenteze. Asa ca ii dau cereale fructe dimineata si haleste de n'am treaba. In rest peste zi lapte chior. Ieri insa a baut ca pacala 400 ml de lapte seara (lapte nereconstituit) adica vreo 12-13 masuri de lapte. Si de vreo 3 zile avem (Ralu stie) porc umplut cu lapte la cina.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

De acord si cu tine,Mada,se poate incerca fara cereale.Dar,depinde de copil.Si-l dau ex pe al meu,el bea seara 240 ml +3 masuri de cereale.Am incercat pt o sapt-10 zile si i le-am scos.Rezultatul?Se trezea la 5,30-6 in loc de 7,30-8(plus ca dupa ce termina,mai cerea si ii faceam inca 90 ml).Apoi i le-am bagat inapoi si si-a revenitt cu somnul si cu cantitatea.Si asta e ca si dushul (poate e un ex stupid),dar pe mine ma adoarme pe cand pe altii ii revogoreaza.
No offence

Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura
Cu astea cu mangaiatul pe fata si cu luatul de mana... crezi ca are vreun barbat chef de asta? Zi-i si tu sa te ciupeasca pe fund! Nu sa te mangaie pe fata!


anka m-ai spart neneeee . Bai io credeam ca tu numa' e stii pe toate, da' nu ca esti si inteleapta ca ana ardeleanca!! Da nene asa e! Ce frumos ai zis-o
Si da, am avut o perioada in care imi doream secsu asa cum iti doresti sa fie o injectie: scurt, rar si sa nu-l simti mai deloc . Iar barbate-meu a parut cam nemultumit de treaba asta .
Da' nu ziceai tu acum vreo cateva luni ca nu itzi arde de secs? Ori aia a fost atunci?

Mada, Teck, moni, maria si toata lumea care mi-a urat si imi va ura concediu placut ... SAR'NAAA

pica bine ca te mai vede omu'!! Ia de aici si zi-mi ce vreau sa aud
http://family.webshots.com/album/572462496IGFKYA

carmen daca copilului ii e foame noaptea, mi se pare normal sa ii dai sa manance. Eu una asa fac. Noapte de noapte . Edit, acuma vad ca chiar ai o problema ... Zau daca stiu ce sa iti spun, decat sa incerci sa ii dai mai mult ziua dar cred ca asta faci. Esti sigura ca nu adoarme la loc fara lapte??? Nu stiu ce sa zic, si noi mai avem aici copii care se frichinesc toata noaptea si nu lasa mamicile sa doarma, dar nu din cauza ca vor lapte ci pur si simplu pentru ca au ei o perioada mai dificila.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ooka ma bucur ca ti-a fost de folos.
Andreea nu ma supar, Doamne Feri, stii care-i faza eu de multe ori cand am zis ceva de genul asta ca nu sunt de acord mi s-a pus placa ca am eu aere, ca eu nu-s in ro, ca medicul a zis, de parca daca are diploma de pediatrie e atoatestiutor sau ceva sfant ca mi s-a mai zis ca pai cum sa ii zic eu ca nu i-am dat ca ce imi face medicul, de m-am crucit cand am auzit. Si nu mai zis vesnica faza ca ce astia de aici stiu de toate nu or sti de toate da astia fac cercetari si tot felul de chestii, o fi sistemul lor nu sanitar nu stiu cum, da mereu invata ceva nou si etc in londra e unul din cele mai bune spitale de copii din europa. Nu o zic sa ma dau desteapta sau ceva da eu nu le vad rostul e ca si cum as bea eu compozitie de clatite in loc sa le prajesc. O fi aiurea comparatia da eu asa o vad. Si ale mele nu se satura uneori cu cei 240 de ml care ii bea cand se culca da ma duc si ii mai dau si gata.
Eu cerealele = solide se mananca cu linguritza.
Na is multe de zis da eu nu sunt de acord daca zice medicul ceva care medic e specialist in pediatrie, o fi facand si nutritie da nu e specialist in ramura asta, sa fac asa cum zice el fara sa citesc fara sa ma informez, aici pt programul de masa somn etc este specialist la medic merg cand e copilul bolnav.
Grrr ca iar ma enervez sorry nu pe voi, nici pe tine Carmen, da pe sistemul asta romanesc si eu is romanca si am fost crescuta in acelasi stil da am ajuns aici si am vazut ca nu e chiar ok cum se face in ro totul ca si cu antibioticele si cu multe altele.
Sorry de lungit si poate off topic da eu disper pe unele subiecte din astea, is fire calma in genere si care evita conflictele da unele chestii ma fac sa .

Edit: nu zic ca in ro nu sunt medici buni sau aici nu sunt medici care nu ar trebui sa fie medici, dar chestia cu recomandatul sa ii dai la copil cereale in biberon seara este data in speranta ca va dormi copilul toata noaptea si sa nu se mai trezeasca mama, again nu ma refer specific la una dintre voi, dar asa sunt bebelusii nu o sa doarma toti noaptea legata o sa se scoale ba de la una ba de alta si a mea la 3 ani acusi tot se mai scoala noaptea ba ca visat ba ca vrea apa ba ca vrea la noi in pat ba ca una ba ca alta si nu merge la toaleta inca ca sa ma mai trezeasca si pt asta si na asta e ma scol noapte de noapte cu, cateva exceptii de trei ani acusi si asta e astept sa creasca le fac tot ce stiu sa le fac sunt si limite si reguli da si flexibilitate, in special common sense. Ca mama iti dai seama daca un copil se scoala de mofturi sau se scoala noaptea de foame/durere/incomfort etc.

Na sper sa nu imi sara vreo cineva in cap acuma.


"God is in the detail"

Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ileanna


carmen daca copilului ii e foame noaptea, mi se pare normal sa ii dai sa manance. Eu una asa fac. Noapte de noapte .


mama gandacelului Vladut , 08.07.08


Pana la ce varsta poti spune ca ii e foame copilului?Si e o intrebare normala,fara nici o urma de ..ironie sau altceva.Adica,atat timp cat sunt numai pe lapte,da,e ok,dar acum majoritatea au si mese solide.Deci,mancare adaptata(cantitativ si calitativ) la bb.Eu sincer niciodata nu m-am trezit nopatea sa ma duc sa mananc.Pe bune,pana cand poti spune ca le e foame?
Ileanna,btw,concediu placut.

Si daca tot sunt "gigi contra"(degeaba si-a asumat Anka titlul asta,nu m-a cunoscut de ajuns de bine),cerealele in biberon (eu,personal,nu la indicatia cuiva) le-am introdus pentru ca,m-am ferit sa-i dau masa intreaga de cereale din cauza kg prea multe.Si e nevoie si de ele in alimentatia copilului,zic eu.Asa am preferat sa i le dau cat de diluate am putut,am inceput cu o masura si apoi la 2 luni am mai adaugat cate una.

Repet,nu combat si nu contrazic pe nimeni.



Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Mada, nu iti sare nimeni in cap..Mie asa mult imi place cum explici tu..De-as avea si eu rabdarea ta!!..

Ile, Gini..concediu placut!! Eu acum am realizat ca azi e vineri...

Carmen, chiar nu stiu ce sfat sa iti dau..Mihaita de la 2 luni a dormit toata noaptea..

Mi-am adus aminte, ca tot ziceati de pupat..mai, Mihaita nu sta deloc sa-l pupicesti, se zbate numai sa scape..nu pot sa-l pupicesc mai deloc...Si nu numai la mine face asa, ci la toata lumea...



Cristina, mami de Mihaita 30.07.2008




O sansa pentru Stefanel

Si Mihaita are nevoie de voi!

TELEDON PT MIHAITA
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro




Mergi la inceput