in ce ordine se invata culorile?
Raspunsuri - Pagina 2
loryi1974 spune:
Eu i-am facut curcubeul pe perete din coli colorate si a invatat inainte de 2 ani clar.
axxxa spune:
Multumesc, citisem pe linkul pus de musetto, dar uitasem.
Depinde f mult de copil, al meu la 2 ani nici nu vorbeste, daramite sa stie si culorile. Iar cel mare stie doar 2-3 culori la aproape 4 ani. Iar asta in conditiile in care le repet de ma doare gura.
Deborah77 spune:
Hmmm...Axxa, s-ar putea sa ai supriza sa le stie chiar daca nu vorbeste. Ia intreaba-l tu care este cubul rosu, sa vezi, ti-l da?
Edi la 2 ani jumate stie albastru, galben (bade), rosu, verde. Uneori mai nimereste si alb. Restul merg mai greu. Ce ma enerveaza e ca nu vad evolutia, adica pe la 2 ani, cand inca nu vorbea, tot pe astea stia sa mi le arate.
Vivela spune:
pentru david (un an si 9 luni) toate au culoarea "vedeeee" . din cand in cand mai stie si de "negu", adica spune din proprie initiativa. de repetat dupa mine repeta toate culorile, adica poate sa pronunte cuvantul care reprezinta culoarea, insa nu le recunoaste. nu-mi fac probleme, o sa le stie el mai devreme sau mai tarziu.
DaviDependenta
mina spune:
Nu mai stiu la ce varsta le-a invatat insa stiu sigur ca primele invatate au fost rosu si verde...de la semafor: pe omu rosu stam pe omu verde trecem Am eu asa o obsesie cu respectarea regulilor de circulatie pentru siguranta lui, asa ca acu 4 ani puteai vedea bantuind prin salajan o nebuna cu un copil de 8 luni in carut, care ii spunea copilului "acu e omu verde trecem" sau "acu e omu rosu stam"
Dar sunt sigura ca i-a prins bine de doua ori: a invatat culorile SI regulile de circulatie
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it