in ce ordine se invata culorile?
Stie cineva in ce ordine ii invatam culorile pe copii? Am citit odata undeva, dar din pacate nu mai retin unde, se invatau pe rand, cate 2-3, intr-o anumita ordine...
Raspunsuri
musetto spune:
Imi amintesc ca a fost o discutie chiar pe DC despre asta. Am salvat atunci www.corectarealimbajului.ro/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=125&Itemid=105" target="_blank">acest link. Poate te ajuta.
mayaione spune:
Eu imi amintesc ca am citit pe undeva dar nu bag mana in foc ca am retinut bine, dar parca rosu, verde si albastru erau primele. O sa caut articolul sa vad pe unde am citit.
buli spune:
cel mai sanatos e sa-i inveti in mod natural, pe strada, acasa, in joaca.
va plimbati si ii spui ca ce frumoasa e iarba asta verde, da-mi si mie lopatica rosie, uite o stea de mare galbena, hai sa punem azi pantalonii kaki etc.
copilul invata mult mai repede/ frumos decit daca ii spui: asta e verde, asta e albastru etc.
culorile poti sa le introduci toate odata, el le va retine incet-incet, in functie de cit de usor ii este.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mayaione spune:
Gata am gasit articolul aici.
De la 3 la 5 ani
Invatarea culorilor incepe din grupa mica de gradinita si incepand cu varsta de 3-4 ani, copilul vostru invata sa recunoasca si sa numeasca culorile primare: rosu, albastru, verde, galben.
Tisina spune:
De acord cu buli! Habar nu aveam ca ar fi o ordine in care ar trebui invatate culorile, si nici nu mi se pare normal (e parerea mea). Cel mai bine sa le prezentam atunci cand ne apar in cale sau cand intreaba copilul. Si ziceti ca se invata intre 3 si 5 ani? Si asta mi se pare cam aiurea. Si pana atunci ce ii invatam? Ai mei au invatat culorile (dupa modelul expus de buli) cam pana in varsta de 2 ani, cu tot cu nuante (gen, mov, bej, gri...). Fara sa le impunem noi. Doar le specificam culorile lucrurilor, iar ei le-au retinut.
alexuta2005 spune:
Depinde mult de copil.Stiu ca prima data se invata culorile primare.
Alexia pe la 2 ani stia :rosu, verde, galben,albastru,negru, alb, portocaliu,roz,maro, mov, gri, crem dar facea si diferenta intre nuante:albastru inchis- albastru deschis,rosu-grena dar nu mai stiu exct in ce ordine le-a invatat.
Le-a invatat mai mult in joaca,nu am stat sa exersez cu ea.
buli spune:
ce 3 ani, frate???
Matei, pe sistemul de mai inainte, stia inclusiv bej, turcoaz pina la 2 ani, nu mai vb de culorile primare.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
diana spune:
Eu stiu ca trebuie invatate culorile primare. Totul prin joc: Da/mi cubul rosu, pe urma pe cel albastru! sau eu ma joc cu masinuta galbena iar tu cu cea albastra...etc.
Alin nu stia culorile nici la 3 si jumatate. Ajunsesem sa vorbesc numai pe culori> Da/mi tricoul rosu, ia pantalonii albastri, mergem cu masina rosie etc. A fost tare greu. Innebunise.
Toni, in schimb, acum la 2 ani stie culorile, ba mai mult ma intreaba ce culoare este cutare lucru. Fara sa incerc sa/l invat eu. Din experienta, nu mai vroiam sa ma agit sa/l invat culorile pana la 4 ani.
Va pup
ancadragoman spune:
Noi acum invatam culorile,pana acum a reusit sa recunoasca rosu,alb si surprinzator roz...galbenul il incurca cu verde si invers.Noi tot in joaca le invatam
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
TELEDON PENTRU MIHAITA
0 900 900 320-10 euro
0 900 900 325-5 euro
Lorikay spune:
Erica a invatat culorile la baie. Ea face baie cu niste mingiute colorate (albastru, rosu, galben si verde). Apoi ma intreba (pe limba ei, bineinteles) ce culoare are rochita ei, sau bluza, sau rochia printesei. Cred ca asa se invata cel mai bine, aratandu-i zilnic obiecte de diverse culori si numind culorile respective.