Sezatoarea canadiana (145)
Raspunsuri - Pagina 7
Ktrinel spune:
silvia, mai realist, daca sunt si ceva asigurari, cred ca raman doar vreo 2200-2300 in mana, iar chiria nu poate fi asa de mare ...max 800cad.chiar si in centru...1 bedroom...decat daca vrei vreun condo de lux. eu zic ca e perfect viabil. e contract ?
silvia_popa spune:
Multumesc de raspunsuri! E contract pe un an cu reinnoire oe mai multi daca produc rezultate. Ei imi spun ca e tax-free. E la Univ of Montreal, un job de cercetare. Mai multe nu stiu nici eu, ei vor sa vin in Montreal in iulie sa vad daca imi place. Eu mai am o oferta in State si incerc sa compar si sa ma decid.
mimitete spune:
silvia, uite aici un link sa-ti faci o idee de taxe. maru, taxele sint mai mari in Qc, eu zic ca ramine in mina cu maximum 2100 dar s-ar putea sa fie scutita de anumite taxe, tax free m-as indoi ca nu prea au astia obiceiul dar cine stie? Qc are un program cu Franta si cetatenii francezi care lucreaza aici pe o perioada de X sint scutiti din cite stiu eu de taxa Qc.
Chiria este insa mai mica ca in Toronto mai ales ca esti singura si chiar daca iti cauti in centru poti sa gasesti ceva convenabil.
Succes in alegere.
mikiion spune:
Silvia Da, e perfect viabil sa traiesti aici si chiar sa pui putin deoparte. Univ Montreal nu e chiar in centru si gasesti lejer cu pana in 800 cad un apartament. Se cheama aici 3 1/2 si are un dormitor. De fapt gasesti si cu 650 maximum un app cu un singur dormitor. Insa, cu asigurarea medicala cum e ? Pentru ca noi aici avem una de stat generala. Iar in plus exista asigurare privata. Dar doar pentru lucruri in plus, noi nu platim , de ex. ca sa facem o operatie. Tu ca lucrator strain nu stiu cum intrii, in ce categorie. Vestea buna e ca poti sa iei relativ repede residenta permanenta si asa ai toate drepturile, la fel ca un canadian. Iar in 3 ani ai si cetatenia. Stiu ca in state e mult mai dificil sa treci la statutul asta. Aici nu ai nevoie de avocat pentru asta. Totul e foarte simplu.
Si cand compari nu uita ca astia sunt dolari canadieni .... Si ca vii la foarte mult frig. Si acum depinde de domeniu de studiu. Dar colega sotului meu, romanca, venita din Sua unde facuse acolo studii n-a prea fost incantata de conditiile de la UdeMontreal. Noi nu avem cu ce compara ca n-am fost in SUA dar ea spunea ca e dezamagita. Era vorba de Departamentul de Istorie. Banuiesc ca tu esti pe stiinte. A si nu uita ca trebuie sa stii franceza.... engleza nu este prea bine stiuta la Ude montreal. Eu m-as uita mai mult spre o universitate anglofona gen McGill. Noi cam regretam ca n-am facut acolo studiile.
Ca sa calculezi impozitul uite aici: http://www.ey.com/CA/en/Services/Tax/Tax-Calculators-2009-Personal-Tax
carmen bataita ca ai tuns copilul Gata cu bebelusia .
Mai vroiam sa spun multe dar o las pe luni ....Acum Marc are drepturi 100%.
Diana2007 spune:
Mikiion, mergeti maine in Gradina Botanica ?
Ca noi am merge, sa nu ma bateti, dar mie imi place temperatura asta de 15 grade cu soare. Noi am vrea cat de dimineata, intru si mai tarziu sa vad daca veniti, si da si un punct de intalnire, eventual un nr de telefon (pe pm).
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +24s cu
columbiana spune:
Mihaela, cred ca ai uitat sa pui linkul, eu nu-l vad .
Silvia, depinde de ce oferta mai ai in state, daca e intr-un stat cu clima mai blinda, eu as ezita cu gindul la iernile quebecoase; pe de alta parte e un oras plin de viata, deschis spre stil european, cluburi, tineri, biblioteci, festivaluri peste festivaluri, s-ar putea sa-ti placa; In Montreal se poate trai din 42.000 o persoana singura ok; nu e foarte mult dar nici putin, e decent;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mikiion spune:
Diana am vazut mesajul ti-am scris pe privat in acelasi timp cu tine....
nelia spune:
Silvia, eu nu pot sa-ti spun ca noi traim cu atit, in centru... si sintem 5. Adica traim e mult spus, dar ne descurcam, nu ne lipsesc lucrurile necesare unui trai cit de cit acceptabil.
Chiriile sint mari in centru, ieri am vazut pe un perete la McGill ca cineva oferea spre inchiriere un studio, deci nu 31/2 cum spunea Mikiion (studio e un 21/2, adica nu are dormitor, ci doar salon, baie si bucatarie), cu 650 de dolari si era si mobilat (nu scria daca era cu cheltuielile incluse sau nu), dar era linga McGill, care e chiar in buricul tirgului. UdeM e un pic mai departe de centru si ai putea gasi ceva asemanator la mai putin. Sau in campusul Universitatii...
Ana, te referi la comentariile despre Tudor Gheorghe, nu? Sper ca acel unul dintre organizatori care e prietenul vostru nu a fost si cel care a vorbit in deschidere... dar chiar daca este, zau daca l-am inteles. Omul a spus ca nu stie franceza, e in regula, dar mai departe nu mi-e clar... Oricum, roaga-l sa-l roage pe Gheorghe sa cinte... e un om placut, m-am simtit cind am iesit ca si cum as fi stat la o discutie la cafea cu un prieten drag, care ne-a vorbit, ne-a mai si cintat... dar oamenii se duc sa-l asculte cintind, sa-i auda vocea aia nemaipomenita, care poate cinta orice gen cu o usurinta fantastica. Chiar, l-ai auzit cintind tiganeste? Sau cintind manea adevarata, de pe vremea lui Anton Pann? Superb!
Bine, acum e musai sa-ti placa Gheorghe ca sa-l asculti, am si multi prieteni carora nu le place si ii inteleg. Noua, la amindoi, ne place mult de tot. Dar banuiesc ca cine se duce acolo, se duce ca il place si tocmai de aceea spun: sa cinte, dom'le!
Ce zici, ne intilnim si luni? Promit ca nu-ti mai papam prinzul... Eu sint la pasapoarte de dimineata, era o coadaaaa... sa vezi ce bataie iau de la Octav daca vine momentul sa plecam pe munte in Vermont si nu vine pasaportul lui Lisandru pina atunci!
Monicutza, nu am apucat ieri sa-ti spun ca se vede ca e mamica ta linga tine! Radiezi! Esti toata numai un zimbet si ti s-a luminat fata! Ai notele la testele si temele date? Ai terminat pentru moment? Ca stiu ca vin altele... Eu mai am unul miine si ma mai linistesc un picut. E tare placuta atmosfera la McGill si sint clar muuuult mai utilati si mai adusi la zi cu tehnica decit UQAM-ul.
silvia_popa spune:
Fetelor, multumesc mult de raspunsuri!Celalalt job e in Texas, sunt avantaje si dezavantaje in ambele locuri...Va tin la curent daca ma decid pentru Montreal.