Greseli pe care le facem in fata medicului
Intotdeauna mi s-a intamplat ca atunci cand stau in fata medicului sa ma simt putin derutata. Ai un timp asa de putin la dispozitie pentru toate intrebarile care iti framanta capul si nu stii - cum sa le pui in asa fel incat sa nu rada de tine sau de lipsa ta de cunostinte medicale. Asta mi se trage poate de la faptul ca nu am fost buna la anatomie umana niciodata - si abia pe la varste tarzii am aflat ca ficatul e in parte dreapta de exemplu si nu in stanga Ma rog, in orice caz, eu am mare respect pentru medici.
Dar, trecand pe asta, ca mama de copil, am fost de multe ori in cabinet, la ore tarzii - ba ca avea febra peste 39, ba ca avea nu stiu ce bube pe corp. Si chiar pentru problemele mele medicale - nu am fost in stare sa aflu totul de la un medic.
Iata un articol despre www.desprecopii.com/info.asp?id=1773" target="_blank">5 greseli pe care le fac femeile la medic
Voi, ce experiente aveti cu medicii?
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Raspunsuri
XIO spune:
Voi spune ce nu imi place mie la unii medici(cand sunt la cabinetele private) :
-nu consulta suficient pacientul
-sunt nervosi pe X lucru si nu reusessc sa se controleze in fata pacientului
-nu stau suficient de vorba
-nu au rabdare cu batranii
-nu ofera mai multe variante de tratament
-daca nu stiu ceva, spun prostii(Mariaa, de tine mi-am amintit)
DE asemenea nu sunt de acord sa nu spui adevarul despre boala pacientului. La noi in cazurile de cancer spre exemplu nu toti spun diagnosticul pacientului. In alte tari se spune de frica acuzarii de malpraxis si datorita banilor disponibili pt. angajarea personalului aferent.
In Romania se intampla sa-i spui pacientului diagnosticul, nu ai vreun psiholog langa tine sa stea de vorba cu el , si a doua zi afli ca s-a aruncat de pe bloc , sau daca e mai hotarat si a citit multe pe net , se aruncadin spital , dupa ce iese pe usa ta .
Nu mi se pare corect ca eu , ca medic , sa tac in fata ineptiilor pacientului. Ma refer la cazurile cand vine un pacient cu veleitati de profesor doctor in medicina care habar n-are despre ce discuta si te face prost in fata.
As vrea sa pot scoate cartea, o foaie si un creion sau o plansa si sa-i arat ca totusi eu am facut medicina, nu el.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
crinuta spune:
Experientele mele cu medicii au fost ok, dar spre deosebire de tine, mie imi place anatomia, si stiu cate ceva, iar cand nu stiu, intreb, si nu plec pana nu pricep.
Dupa ce ies, incep sa intreb, sa citesc, si nu e obligatoriu sa cred 100% ce mi se spune, pana cand nu ma conving eu ca asa este, cerand alta parere, citind, etc.
Nu ma intimideaza medicii, si nu mi-e rusine sa intreb atunci cand nu stiu ceva, sau cand nu inteleg.
Chiar si cand primesc tratament intreb pentru ce, de ce acel produs si nu altul, etc.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
Deus spune:
O greseala este sa intri in cabinet cu capul plecat si ochii in pamant de parca ai intra in audienta la Papa de la Roma!
O greseala este sa le permiti sa fie expeditivi sau indolenti si sa nu-i pui la pct. sau sa-i raportezi.
O greseala este sa nu ceri si o a doua opinie, sunt oameni si pot sa greseasca, asa ca, dupa parerea mea trebuie sa te asiguri ca ai primit un diagnostic corect.
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
anka1 spune:
Eu nu plec de la dr pana nu inteleg ce am, ce tratatment mi-a prescris, care sunt pasii de urmat...
Orice doctor, daca are bunavointa, poate sa-ti explice pe intelesul tau ce ai, nu trebuie sa stii toti termenii medicali ca sa intelegi un diagnostic.
Am avut parte si de o surpriza placuta cu fiul meu la operatia de apendicita. Am dat de un dr care nu numai ca mi-a explicat mie ce are Vlad, ce urmeaza sa facem, cum decurge operatia, dar a stat de vorba si cu el si i-a ascultat cu f multa rabdare intrebarile. Exista si doctori adevarati
O zi faina,
Anca
danutz spune:
Haideti sa va povestesc o patanie de-a mea recenta:
Acum 2 luni, pe cand eram la munca, am reusit sa-mi pierd una din lentilele de contact. Nu stiu cum, probabil ca m-am frecat la ochi mai zdravan, am luat-o pe mana iar apoi m-am spalat pe maini si s-a dus...In fine, m-am prezentat la un dr. oftalmolog, la un cabinet particular, pentru un control si o noua reteta de ochelari si lentile de contact, fiindca de la ultimul control trecusera 2 ani. Doctorita m-a pus intai la retinometro, aparatul ala care-ti masoara dioptriile iar rezultatul m-a cam socat: - 10 si ceva la ochiul drapt si -8 si ceva la celalalt. De notat ca eu port ochelari din clasa IV, in timp mi-au tot crescut dioptriile, iar ultima reteta prescrisa pentru lentile de contact era de -5 la ochiul drept si -3.5 la cel stang. Controlul doctoritei a fost expeditiv, m-a tinut aprox 3 minute la literele luminoase si a schimbat 3 perechi de lentile, dupa care mi-a dat reteta de lentile de contact: -6 la ambii ochi.
Am fost foarte surprinsa de rezultat din mai multe pct. de vedere: eu niciodata nu am avut dioptriile egale, mi s-a parut o crestere foarte mare in nici 2 ani, iar controlul mi s-a parut sumar. Am vrut sa spun ceva, dar ...greseala mea, nu am facut-o. Dr. era genul sever si atotstiutor, nu mi-a dat nici o explicatie, a vrut sa scape de mine cat mai repede probabil fiindca erau alti cativa pacienti care asteptau. Am dat comanda pentru lentilele de contact tot la acelasi cabinet, mi le-au adus dupa aprox o luna, am inceput sa le port, iar dupa cateva zile a inceput sa-mi fie rau: dureri de cap puternice, mai ales spre sfarsitul programului de munca, ameteli, pierderea echilibrului, impainjenitul vederii, senzatia ca vad puncte albe in fata ochilor sau deloc. Am pus raul pe seama curei de slabire si stressului.
Intre timp am mers si la controlul lunar la homeopata (alte probleme) care a fost oripilata de 'cresterea' dioptriilor si care m-a 'sfatuit' sa merg de urgenta la un alt control oftalmologic. Am ascultat-o, am mers la un alt cabinet si...rezultat-ul: -5 la ochiul drept, -4.5 la cel stang. Diferenta colosala...
Concluzia: ok, dr. sunt oameni si mai si gresesc dar nu inteleg cum de aceea dr. nu a consultat istoricul meu (mergeam la acelasi cabinet de 6 ani), de ce nu si-a pus problema ca pacienta din fata ei nu a avut niciodata dioptriile egale si ca cresterea era totusi prea mare, sau de ce nu a facut mai multe teste cu mai multe lentile.
Vinovata poate in egala masura sunt si eu, ar fi trebuit sa insist pentru un control mai amanuntit, sa-i spun care sunt neclaritatile mele, sa solicit explicatii si eventual sa fi mers de atunci la un al 2-lea medic.
Bineinteles ca, in final am mers inapoi la ea, cu cele 2 retete, a urmat un alt control, alte masuratori,mult mai amanuntite, care au condus la o alta reteta mult mai apropiata de cea a dr.2. Iar lentilele le vor inlocui pe cheltuiala lor(noroc ca pastrasem bonul fiscal initial). Explicatia pentru greseala a fost: dioptrometrul da erori si trebuie reglat...incredibil.
Am insirat aici toate astea ca sa arat ca dr. gresesc intr-adevar, greseala in sine poate as fi scuzat-o daca dr. si-ar fi dat silinta si ar fi aratat mai multa implicare si interes.
In egala masura nu-mi iert nici mie greseala de a nu fi insistat atunci, pe loc, ca ceva era in neregula...
Si cand ma gandesc ca patania mea este doar una minora...
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus O greseala este sa intri in cabinet cu capul plecat si ochii in pamant de parca ai intra in audienta la Papa de la Roma! O greseala este sa le permiti sa fie expeditivi sau indolenti si sa nu-i pui la pct. sau sa-i raportezi. O greseala este sa nu ceri si o a doua opinie, sunt oameni si pot sa greseasca, asa ca, dupa parerea mea trebuie sa te asiguri ca ai primit un diagnostic corect. |
absolut de acord
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
vias spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
absolut de acord Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki |
si eu la naiba!!!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
16+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe Flavius Cristian
POZE
danat spune:
Nici eu nu ies din cabinet nelamurita, macar in proportie de 99%...si nu e 100% fiindca uit eu cate ceva si-mi amintesc dupa 2 minute de la iesirea din cabinet
Si, ca sa evit pisalogeala - care ma enerveaza tare la randu-mi - imi scriu pe un bilet tot ce am de intrebat, cat mai sintetizat, ca sa nu plictisesc si sa am garantia unor raspunsuri de la medicul in cauza. De obicei, plec lamurita, si daca aflu noutati pe care nu le stiu, google-esc apoi la greu in mai multe limbi, pina gasesc si acele raspunsuri si iar imi fac un biletel pt medic si tot asa
Apropos de confruntarea directa cu medicul, eu ma consider dezinhibata in astfel de cazuri (am avut si contact, prin natura fostului job, cu multa lume medicala, si am capatat o obisnuinta fata de ei - incepand de la medici de dispensar si pina la somitati in materie, care fac transplant s.a.). Asa ca nu credeam ca eu dezvolt acea "frica de halat alb" cand vad un medic.
Si sa vedeti faza: anul trecut, cand am fost la medicul de familie de aici sa ne inscriem ca nou veniti, ne-a masurat si tensiunea. Mie imi iesea mare. Eu, care o am mica... tensiunea
Dr-itza s-a ingrijorat, spunand ca e prea devreme pt asa probleme, etc....eu ii ziceam, doamna dr dar eu o am mica, nu e posibil sa mi se fi dereglat chiar asa...ea nu, ca nu ma poate lasa nesupravegheata si mi-a dat un tabel sa imi notez acasa, timp de o saptamana, tensiunea. Acasa o aveam normala, masurata cu aparatul meu de tensiune.
Merg dupa o saptamana la dinsa din nou, impreuna cu aparatul meu de tensiune, sa masuram in paralel si sa vedem daca si aparatul meu arata ca tensiometrul dinsei. Si, surprize, surprize!
Dupa ce acasa eu aveam tensiuni de genul 11/6, la cabinet aveam 15/8!!! Pe ambele aparate, la fel!
Asa ca, uite-asa m-am convins ca eu chiar am acea teama de halat alb (de fapt, subconstientul meu) pt ca eu nu simt absolut nimic si nici teama nu mi-este de medici (din contra ).
Scuze ca m-am intins, dar mi s-a parut interesant de stiut
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=algdSUDpwXg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
Dorsilia spune:
Mie mi se intampla ca daca sunt in situatia sa merg la un medic necunoscut, pe care-l vad prima data, sa fiu stresata, mai ales daca merg cu copiii. Necunoscandu-l nu-i stiu modul de comunicare si stiu ca majoritatea nu agreaza sa ceri lamuriri in timpul consultului, sa te vada speriat.
Greseala mea este ca poate atunci in momente de boala si automat panica, risc sa dau impresia ca nu am incredere in medic, in pregatirea lui, ceea ce e si adevarat in proportie de 50 %. De aici rezulta ca multi medici se simt oarecum lezati si capata o oarecare aversiune fata de mine. Deci eu zic ca :
1. daca am reusi si noi sa fim mai calmi, mai putin cuprinsi de panica, am putea sa ne controlam atitudinile, manifestarile si am putea sa ne dam seama daca am ajuns pe maini bune sau nu.
2. Greseala a doua si care ne poate fi uneori fatala, e ca ne e oarecum jena sa cerem cel putin 2 opinii medicale, increzandu-ne uneori intr-un singur medic care poate fi depasit de situatie si tragic e ca nici macar nu-si da seama ca e depasit, asta in cazul in care nu e prea orgolios ca sa recunoasca.
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia Greseala mea este ca poate atunci in momente de boala si automat panica, risc sa dau impresia ca nu am incredere in medic, in pregatirea lui, ceea ce e si adevarat in proportie de 50 %. De aici rezulta ca multi medici se simt oarecum lezati si capata o oarecare aversiune fata de mine. |
asta cu mandria medicului e o mare tampenie, dar din pacate prea putini doctori sunt care sa nu aiba asa "boala"
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki