Paralizie Cerebrala(tetrapareza,parapareza,etc)*3*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

da santem niste norocosi,,sant constienta de asta,
cat priveste 1mai eu nu am stat internata acolo niciodata din aceleasi motive mergeam ambulator si nici nu am umblat cu copilul la toate terapiile,,, chiar daca ei recomanda ,
iar apa doar apa e frectie la piciorul de lemn,,,arata-mi un copil care sta in apa termala si merge doar de la apa,,,gimnastica e baza,,,mergeam dimineata si dupa-masa la kineto si intre ele mai faceam electrostimulare cateodata,,,dar lui ia folosit bobath-ul facut corect,,( baie in apa termala a facut o sing data)
am fost la 1mai doar de 2 ori in rest am gasit un kineto ff bun care sa vina acasa de 2 ori pe zi ,sta ff aproape de noi si e mai mult la noi asa ca santem niste norocosi in privinta asta..
imi pare rau ptr fetita ta dar cu rabdare sant convinsa ca se vor vedea si ceva rezultate,,,,sa nu uitam totusi ca fiecare copil are un ritm al lui de recuperare si dezvoltare
pupici la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

mdanicoleta am uitat sa iti zic ca se ridica in pumni , in sezut singur nejutat deloc sta dar fffff putin , statea mai mult inainte , nu stiu de ce nu mai sta, am pus doua poze cu doua tentative de ridicat in 4 labe, nu este cine stie ce , i-am facut pozele aseara tarziu si era obosit.
Azi chiar am vb cu dana de voi , vrea sa o vada pe ioana si iti doreste multa putere si sa nu renunti.Mi-a zis ca poate facem o pauza de vojta pt ca deja alex este la o faza de platou, asa zic si nemtii , dupa ceva timp tre sa faci pauza la copil si insisti doar cu bobath.Cred ca si organismul lor se resimte.
Vb de pozitii si iti povestesc tot cu detalii ori pe PM ori pe mess.

adriana ms mult pt orteze , sunt putin incurcata , nu sunt nebuna sau nerecunoscatoare si sa zic ca eu nu le vreau mai ales cand i-am luat oreteze si ghetute fara casa de asigurari si stiu cat costa dar alex este salb rau de tot , imi par destul de mari si daca nu se potrivesc degeaba le am, am vrut sa iau de la terpie niste oreze pana ii facem altele noi( cele vechi le-am donat si noi la alt copil) dar faza tare ii sunt mari si largi cand in mod normal trebuiau sa ii vina, m-am ofticat foarte tare dar ce sa ii fac , asta e.Alex la 4 ani are un metru si 13 -14 kg .

pupici , fug repede pana se trezeste pana jos sa ii seroxez toate actele, tre' sa ii fac un dosar nou , vrea sa il vada un nene medic.

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

TELEDON PENTRU MIHAITA,in RETEAUA ROMTELECOM

**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Mergi la inceput

eu cred ca e bine la varsta lui ,,nici nu e bine ptr ei sa fie foarte grasi,,asa ca in tot raul si un bine..
fiul meu acum are 19-20kg si 118cm dar are deja 6 ani si imi amintesc perfect ca la 4 ani avea 16 kg si 107cm ptr ca atunci l-am operat la tendoane,asta in conditiile in care noi santem 2 parinti inalti peste 175cm .
deci diferenta de kg e nesimnificativa ptr orteze,,,eu am si ortezele scurte care intra in orteza mare si poate se potrivesc la puiul tau...
mai vb,,,pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

scuze fetelor ca am lipsa pe aici dar ica nu imi merge netul si scriu de la nasu,imi e tare greu fara voi,nu vb cu nimeni e naspa rau fara net.andru_mami(vera)02.07.1982andrei catalin-23.08.2007][center]

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM

Mergi la inceput

andru-m sper ca ai rezolvat problema cu netul
pupici pt pitic

L-am masurat pe alex , 91cm inaltime, cavitate toracica 52 si cap 48, 11 12 kg , vai mama lui, am vb si cu dr lui am intrat si pe net , normal ca este slab dar valorile sunt super , la 4 ani tre sa aiba cutia toracica mai mare de 3 ori decat perimetrul cranian, ii iese de 4 ori sau aproape ca are si mult par.
M-am hotarat sa ii fac analizele genetice lui alex .Care a mai facut din voi? Si cat costa.Ma obsedeaza ideea ca evolueaza infiorator de greu, macar sa stau linistita ca nu are nimic, daca are ceva tre sa facem si noi sa vedem de la cine este , nici nu vreau sa ma gandesc.

Mergi la inceput

verisoara mea are un copil perfect sanatos nascut cu 4200gr si 58cm,acuma are aproape 6 ani si are 101cm si 14 kg,,,perfect sanatos ,,analizat pe tot locul nimic neinregula doar ca seamana in familie ,,,ei sant mai scunzi un pic si bunicii mai slabi,,deci pe undeva poate fi mostenirea genetica de vina nu neaparat vreo boala,,,stai linistita,,
copii mei la 4 ani aveau vreo 15-16 kg,,dupa au inceput sa se dezvolte,,anul trecut parca au inflorit
acum unul are 21 si adrian 20 aproape,,,dar mananca foarte bine si tot nu se vede,,,de vina sant genele,,,si noi am fost doi slabanogi lungani
asa ca uitati-va si in familie,,,poate nu e felul copiilor sa fie grasi,,plus ca ptr ei nici nu e bine,,,

Mergi la inceput

daca ma iau dupa gene ma impusc

Suntem scunzi , eu 1.60, sotul 1,74, si foarte bine hraniti
In neam si la el si la mine mai mici de statura , nici slabi nici grasi, ........cu toate ca bunica din partea tatalui era cat casa poporului.
Eu eram stres sa ii creasca capul bine(o dr idioata a zis odata ca are impresia ca are capul mic, toata lumea ne-a zis ca il are proportionat cu restul corpului dar ma rog) , restul nu ma interesa dar unde toata familia imi sare in cap ca alex este somalia deja incep si eu sa o iau razna, asa ca are un cap ok si grasime fff putina.Dar de cate ori i-am facut analizele au iesit super bune, chiar si atunci cand l-am suspectat de subnutritie.
Daca si analizele genetice o sa ii iasa bine puteam deja sa ne gandim la insuratoare.
Adriana a zis sotul intr-un moment de maxima inteligenta ca daca ii sunt mai mari ortezele ii punem 2-3 perechi de pantaloni si sosete, solutii la tot pasul.
Mai nou alex sta pe coate si cu una din manute se strange de nas si scoate niste sunete , bineee mai mult isi sprijina capul , dar ma fac ca ploua, in seara asta l-am luat putin la iubit si arata ca o racheta stricata , imi venea sa rad sa plang , tare haios mai este.

mdanicoleta poti sa iti activezi pm-ul?

Salutari copiilor de la Alex

Mergi la inceput

destept sotul asta al tau,,, super solutia,,,
toti ne topim de caldura numai saracul alex va avea si izmene si 2 pantaloni
eu cred ca o sa ii fie un pic mare dar nesemnificativ,,,ptr ca si la fiul meu i-a fost mare orteza, din cauza ca a fost facuta sa ii vina un an,,asa ca i-au facut-o mai larguta la inceput,,,se strange in foarte multe locuri si nu deranjeaza marimea...
vezi ca am pus ortezele mici cu care se incalta in orteza mare ,,,le scoti incalti copilul ,pui jos intinsa orteza mare si asezi copilul in ea incaltat cu ortezele mici,,,trebuie sa intre perfect piciorusele lui incaltate cu ortezele scurte in orteza mare , vezi tu acolo,,,
il ridici sus si il rezemi de un perete in fata tv sau a mesei sa se joace dar sa ii pui in fata ceva sa nu pice in nas daca face vreo miscare brusca...
cu ortezele scurte poate sa stea toata ziua incaltat iar in orteza mare e indicat sa il pui cate 1 ora de cateva ori pe zi...cum aveti timp..
abea astept sa ajunga si sa imi zici cum sant...
va pup

sa nu crezi ti-am descris tot ptr ca tu nu ai stii cum sa ii pui ortezele ci mai degraba ptr ca m-am obisnuit eu sa tot explic

pa

Mergi la inceput

hello

Sa vedeti cum este omul adica eu....mi-a facut tata un scaunel pt alex cu spatar la 90 de grade si proptea intre picioare, a improvizat si el ce a putut mai repede, nu este facut super bine dar alex urla in el si cadea in fatza, eu gata concluzie nu este bun scaunul pana l-am probat cu un copil sanatos.....de o sapt sta Alex in el relaxat total prins cu un brau , spatele drept, mai mult cere singur in scaun, se uita la el si face intr-un fel anume, il intreb daca vrea acolo si el da din cap vesel.Asa fac mereu , ma supar , ma agit , plang , am tabarat pe bietul copil cu gura cu nu vrea sa stea ca nu s a recuperat deloc , of of mai mai ....acum pare mai recuperat....din cauza cifozei care nu este mare sau de necorectat dar suficienta cat sa ne de-a dureri de cap si sa il tina pe loc.
Pt copiii ca Alex jocul "de-a roaba" este super .Aseara l-am jucat putin, sotul si alex tinut de mine la linia de start si.....au mers in maini( bine sotul si cu picioarele), alex dsperat , de emotii sa isi inghita limba, sotul mai mai sa nu il lase sa castige prima cursa , noroc ca sunt mai sportiva si l-am percutat usor ca sa se simta asa ca a cazut tragic si alex a castigat.Dupa joc unul lesinat cu limba de un cot si unul care a inceput sa planga ca mai vrea numai ca nu il tineau vreascurile.

Care mai este viata voastra?
Toata lumea a plecat in vacanta?
Ghinionul vietii mele , vara nu pot pleca nicaieri decat singura.
Sanatate la toata lumea.

Mergi la inceput

pe aici,,,dar fac bagaje plec in austria la lokomat,,,
si am de impachetat ptr 3 copii,,,,
in rest copii,copii si iar copii,,

Mergi la inceput