*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (54)*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Bertha asa este, diferentele sunt mari si la noi. La nivel de dezvoltare...David mergea de-a busilea la 6 luni si la 7 se catara deja pe comoda de la pat, pasea ca Balacila al lui Eli, statea in fund deja de la 4 luni si manca de rupea indiferent ce-i dadeai...si trebuia sa ai grija tu sa te opresti din dat...ca el ar fi tot inghitit. Luca sta in fund de pe la 6 luni, nu mai da nici macar cu spatele cand e pe burta cum facea o data si e mofturici la mancare. In schimb, plange cu motiv, nu face crize de plans, iar noaptea, cu toate ca se scoala de 4-5 ori, n-o face din ora in ora si nu se scoala de tot.
Deci si bune si rele! Mie imi plac mult diferentele astea. Ma ajuta sa-i privesc ca pe persoane distincte si sa-i tratez ca atare si nu ma lasa sa ma plictisesc.
Spuneam ca e mofturici...pai da...am inceput frumos diversificarea in felul urmator: cu 5 ml suc de fruct in prima zi, 10 ml in a doua si tot asa pana la a 4-a zi, dupa care am trecut la alt fruct. I-am dat pe rand: mar, morcov, nectarina si para. Ultimele doua, n-am reusit sa le scot sucul trecand pulpa prin tifon pentru ca a iesit pulpa fina prin el..asa ca le-am dat deja piure si se invatase si cu consistenta lui. Totul a fost perfect pana la stadiul asta adica 4 zile ori 4 fructe...dupa care, incercand sa le combin, s-a dus totul pe apa sambetei...si nici revenind la fructul simplu, neamestecat cu altceva, n-a mai vrut.
Asa ca am inceput cu alte modalitati de al prezenta....respectiv..i l-am dat cu un paharel. Zilele trecute am incercat un borcanel de la Nestle cu 6 fructe si orez...unul de 200 g pe care am reusit sa il dau din 3 reprize...de 2 ori intr-o zi si ultima in a doua zi.
Azi i-am ras jumatate de mar si i-am facut branza calcica (o lingurita)....am amestecat si a papat cam jumatate din cantitate.
Acum cateva zile mancam eu ciorba de pui...acrita bine cu bors ca asa ne place. Balea langa mine....asa ca am luat o lingura si i-am dat sa guste. Ce sa guste, frate...a cascat apoi o gura de ziceam ca ma mananca...si i-am mai dat. Ieri...mancam din nou...tot ciorba de pui (alta...noi suntem fani ciorbe)...n-am scapat de el...de data asta cred ca vreo 100 ml de ciorbita a mancat...zeama ce-i drept....si ar mai fi mancat sigur...si cu linguroi mare, nu oricum..
Sa mai zic ca eu n-am ajuns la diversificare decat sa trec prin fructe? Da' nici ca ma stresez! Maine face 7 luni, deci ciorbita mea n-are ce rau sa-i fi facut, cu atat mai mult cu cat nu difera mult de ce am sa-i fac lui. Clar si lui am sa-i acresc ciorbitele...cu lamaie ceva..dar prea era incantat.
Cam asta cu diversificarea noastra..

poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Vroiam sa va intreb ceva: in ce mod le-ati pregatit avocado?. Am cumparat si noi 2 fructe si nu stiu cum sa le fac. Eu am gustat doar o data si nu mi-a placut si nu ma pricep deloc..dar stiu ca pentru ei este bun..as incerca sa vad daca-l agreeaza.
Stiu ca ati mai povestit de asta, dar n-am salvat retetele..

poze cu minunile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Vroiam sa va intreb ceva: in ce mod le-ati pregatit avocado?. Am cumparat si noi 2 fructe si nu stiu cum sa le fac. Eu am gustat doar o data si nu mi-a placut si nu ma pricep deloc..dar stiu ca pentru ei este bun..as incerca sa vad daca-l agreeaza.

poze cu minunile mele

Avocado se mananca crud. Eu l-am amestecat cu fructe, mai ales cele zemoase pt ca el e untos si leaga, sau cu branza. Azi nu mi-a ajuns piureul de legume pt Mirunica si i-am dat si ce aveam pregatit pt seara, crema de orez cu lapte (orez cu lapte dat la blender) in care pusesem zeama de la jumatate de portocala si i-am pus si avocado jumatate de fruct (dat pe razatoare) pt ca era prea zemoasa crema de orez si a legat-o numai bine. In esenta cred ca merge amestecat cam cu aceleasi fructe sau mancare cu care merge amestecata banana, eu consider ca sunt cam asemanatoare. Poate merge si cu iaurt. Bafta multa la diversificare.

P.S. Eu n-am urmat asa strict regulile cand am inceput diversificarea. I-am dat putin in primele zile, ce-i drept dar i-am dat de toate (fructe, legume) si singure si in combinatie in aceesi zi (a nu se intelege ca le-am dat pe toate intr-o singura zi ) sa vad cam ce ii place si am mers pe preferinta ei. Dupa o saptamana, doua, reluam ce nu prea ii placea si asa s-a invatat si cu alte gusturi (de ex. marul era cam acrisor si nu prea il agreea. Acum ii place)

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

LA MULTI ANI ALRA!!! SA ITI FIE DE BINE CRESTINAREA NICOLE!!!

Asteptam impresiile. Pupici

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Seara buna mamici !

Ei l-am dat si simplu si...spre surprinderea mea l-a mincat .Nici mie nu mi-a placut deci clar nu l-as fi mincat. Sunt pe net niste retete cu avocado dar mi s-au parut cam sofisticate asa ca am icnercat marea cu degetul si a tinut figura.

Dar l-am amestecat a doua oara cu cereale. Poti sa il amesteci si cu biscuiti sau cum spunea Mamiseli cu un alt fruct.

Daca gasesti prin comert un bors care sa iti placa , te rog recomanda-mi-l. Eu am tot cumparat din comert si sunt infioratoare. Ori num nimenrsc marca , ori producatorul. La fel am patit si cu borsul din piata .Pina la urma cred ca ma apuc sa imi fac eu , in casa.

Va pup , sa aveti pofta si somn neintrerupt !

Citat:

poze cu minunile mele

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Buna seara, ladies!

Am doua restante de saptamana asta: Corina si Alina, La multi Ani, sa fiti sanatoase is voioase, alaturi de cei dragi!. Asteptam povesti de la botezul lui Nicole!

Bertha, sunt pe-aici, doar ca am avut o saptamana full, a nascut inca una dintre prietenele mele si am trecut pe la ea in vreo 3 seri, era cam speriata, iar azi am mai avut un botez...sunt chiaunita...in fiecare luna, un botez sau o nastere...iar din aprilie pana in septembrie, vom merge la 4 nunti...

Mamiseli, este foooaaaarte dulce Mirunica...sa stii ca Sonia mea tot cam atat mananca...la mine ies cam 250 - 270 de gr. de mancare la o masa...dupa ce m-am vaitat atat timp ca nu-i pot creste cantitatea de lapte pe biberon si avea 6 mese pe zi cand toti copiii trecusera la 5, in ultima luna a taiat nu una, ci doua mese...asa ca Sonia mananca doar de 4 ori pe zi - la 8,00, la 13,00, la 17,00 si la 21,00. - dar o cantitate zdravana de mancare. Nu vrea cu niciun chipa sa manance mai des, astea sunt orele ei cele mai bune de mancare...si bea cam 400 de ml de apa, daca e cald...azi, am vazut ca a baut doar 200...

Sonia a inceput sa planga la straini...ai vostri copii fac la fel? Daca vine cineva sa o ia direct in brate, pune buza de jos si incepe sa planga cu niste oftaturi incredibile...daca persoana respectiva sta putin mai departe, o lasa sa o studieze, se apropie treptat, accepta sa fie trasa de par si de cercei, daca e femeie, atunci face o concesie si sta si in bratele altcuiva...

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:

poze cu minunile mele

voiam sa-ti zic ca ciorbita pt Luca poti s-o faci acra cu bors, daca ai pe cineva de incredere care face.Doctorita noastra mi-a zis ca e bun pt bebelusi, asa ca eu mi-am facut in casa.David insa nu se prea inghesuie.

Avocado eu ii dau lui David in combinatie cu morcov, cu mar, cu banana sau cu para, iar la inceput i-am dat in combinatie cu cereale cu mar, dar asta a fost o data sau de 2 ori. Ii place oricum.Ii fac jumatate la o masa si pun o bucatica din alt fruct sau leguma (1/4 para, 1/4 mar, 1/4 banana, etc).Pana acum nu a refuzat niciodata. Jumatatea care-mi ramane (pastrez jumatatea cu sambure) o dau cu zeama de lamaie (altfel oxideaza repede), o invelesc cu folie de plastic si o bag la frigider. Tu poti sa i-o dai lui David.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor

La 6 luni si 10 zile masuram 68 de cm si cantaream 8100 gr.

Sotul meu zice: "Vand Enciclopedia Britanica, 50 de vol. Nu mai am nevoie de ea. M-am insurat si nevasta-mea le stie pe toate"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

Sonia a inceput sa planga la straini...ai vostri copii fac la fel? Daca vine cineva sa o ia direct in brate, pune buza de jos si incepe sa planga cu niste oftaturi incredibile...daca persoana respectiva sta putin mai departe, o lasa sa o studieze, se apropie treptat, accepta sa fie trasa de par si de cercei, daca e femeie, atunci face o concesie si sta si in bratele altcuiva...

Si David a inceput sa planga la straini, dar este selectiv, nu plange la toata lumea.Am analizat reactiile lui si am vazut ca plange la persoanele care vorbesc tare, care sunt f volubile si galagioase. Noi suntem amandoi calmi si la noi in casa nu ridica nimeni niciodata vocea, prin urmare el reactioneaza urat daca se depaseste un anumit numar de decibeli.Probabil ca asa face si Sonia, reactioneaza pe un anumit tipar.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor

La 6 luni si 10 zile masuram 68 de cm si cantaream 8100 gr.

Sotul meu zice: "Vand Enciclopedia Britanica, 50 de vol. Nu mai am nevoie de ea. M-am insurat si nevasta-mea le stie pe toate"

Mergi la inceput

Mamiseli, Mirtha, Malinas multumesc frumos pentru sfaturile privitoare la avocado! Am sa incerc maine sa-i dau, sa vad cum va reactiona.
Diamisha momentan Luca e foarte incantat de toata lumea. Miercuri l-am dus pentru prima data la mine la servici si a trecut incantat prin peste 20 de perechi de maini straine intr-o ora si jumatate. Imi aduc insa aminte ca David la 6 luni incepuse deja sa planga la straini si chiar la cei din familie pe care ii vedea mai rar (de exemplu doar de cateva ori pe saptamana).

poze cu minunile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Am notat tot cu privire la avocado, si eu am luat ieri.
Dar caise le-ati dat? Sau piersici?
Supa de legume din ce-o mai faceti? Sara a mancat-o in prima zi binisor, a doua zi asa mai in scarba, si azi cu gretzaluieli si icnituri, o sa fac o pauza cateva zile.

www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput