Fulguleti de nov-dec 2006 (216)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

multumesc mamici.
doradora ce sa zic ... acum e ok, dani nu plange cand plec, nu plange cand o vede. dar cand o vede ... asa parca devine, uneori, mai trist. sau poate mi se pare. stau si stau si ma gandesc ... poate ca vorbeste urat cu el ... credeti ca el intelege acei termeni? probabil ca pe el il afecteaza mult mai mult indiferenta ei, decat vorbitul urat.
asiza in clipa de fata cea mai buna varianta pentru dani mi se pare sa fim doar noi trei. sa mearga la gradi ... si om vedea noi cum o scoatem la capat. daca s-ar putea mi-as schimba programul de la munca, sa vin mai devreme, sa plec mai repede. dar nu prea se poate. sefa mea are un program total aiurea, vine pe la 10-11, lucreaza mai bine dupa-amiaza/seara ... si uite asa ne lungim pana la 18. mai ales ca multe situatii le facem mai bine impreuna. deci ... e cam nasol. ea nu are copii, nu prea intelege cum vine asa ... sa iti schimbi viata dupa copil. nu o condamn, are un suflet mare si bun, imi este prietena, dar pur si simplu vede lucrurile atfel decat mine.
crede-ma ca si mie imi vine sa o dau afara in secunda asta, daca ar fi atat de simplu ... ma tot gandesc cat de greu ii va fi lui dani ... nu prea pot sa ii explic de ce nu mai vine geta ... o sa ii fie cu atat mai greu daca aduc alta bona ...
lavinia am dreptul la CM ori de cate ori se imbolnaveste dani. dar sa fim realisti ... ce angajator ar accepta sa stau acasa cate 3-4 zile la fiecare 2-3 saptamani? o sa vad ... este o alta discutie pe care trebuie sa imi fac curaj sa o am cu sefii.
iulia daca ai nr de telefon ar fi excelent. dupa-amiaza merg sa ma intalnesc cu o femeie, recomandata de sora mea ... sa vedem ce o sa iasa. si revin cu gandul ... cum va fi pentru dani aceasta schimbare??????????????

sunt atat de impartita ... intre idei, variante, ganduri. nu-mi doresc decat sa fac cum e mai bine pentru dani. dar oare cum e cel mai bine pentru puiul meu?
azi noapte a dormit cu mine, si s-a trezit si m-a rugat sa vin mai aproape de el, ca sa ma iubeasca si sa il iubesc. si stateam la 2 noaptea si ne imbratisam si mangaiam si ne spuneam unul altuia cat de mult ne iubim. cum poate cineva sa se poarte cu indiferenta fata de un copil? fata de un copil atat de iubitor si dragastos? cum poate cineva sa injure un copil????? sunt lucruri peste puterea mea de intelegere.

multumesc mamici, de sfaturi, de intelegere, multumesc ca sunteti aici si ma ascultati/cititi.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

salutari mamici.
n-am cui sa ma plang ... am senzatia ca-s singura pe lume.

nu esti. faptul ca scrii aici arata asta

bona noastra, cea "minunata" se poarta f urat cu dani, il ignora, il lasa sa planga si ca ii vorbeste f urat.

ma indoiesc ca efectiv injura, dar posibilitatea de a vorbi urat exista :(

sunt complet debusolata. noi ce facem acum? de maine o inregistram.

eu zic ca e degeaba. si daca da, si daca nu, increderea ta in ea s-a dus. e a 2-a oara cand o suspectezi. si probabil inca o sansa nu-i mai dai. data trecuta i-ai zis ca ai inregsitrat-o? ca nu mai stiu...

sa il dam la gradi? particulara acum (ca vara se inchid cele de stat), la gradi de stat din toamna.

la gradi la stat este deschis peste vara dar nu au activitati didactice, doar joaca la gramada, mai mult grupe, cu ingrijitoare sau ocazional si educatoare. vorbesc de gradinita lui ianis care este de stat. este inchis doar 1 luna, luna august la noi. pt inventar, zugravit, reparatii...

o varianta. dar ce facem cand raceste/se imbolnaveste. cu cine il las? eu ... nu. florin ... nu.

si totusi... daca raceste, cineva va trebui sa munceasca de acasa. adica 2-3 zile de stat cu copilul, cu randul. sau lasat copilul la o prietena, vecina, oricine poate avea grija de el ocazional, 2-3 zile.

offffff, mi-e atat de mila de puiul meu. ce vina are el?

lamentarile nu-si au rostul acum. actioneaza, schimbarea lucrurilor in bine este mai importanta decat sa iti traiesti remuscarile. fruntea sus, lasa vinovatia ca asta nu-l ajuta cu nimic! nu te acuza nimeni pt ca astfel de lucruri se intampla. traim intr-o lume stramba, get used to it! tot ce poti face este sa fii cu ochii-n paishpe si sa intervii prompt!

e mai bine la caracal? macar e cu bunicii care stau cu el 24 din 24. ne pot inlocui pe noi? pentru cat timp? dar eu ... as rezista?

eu am crescut primii 3 ani la tara, la 15 km de locul unde munceau ai mei. ne vedeam la fiecare 2 saptamani, pt cateva ore. decat o femeie care sa nu ma ingrijeasca mai bine o bunica pe care o iubesc si acum ca pe ochii din cap.
si da, ar trebui sa rezisti o vreme, daca soacra ta nu se poate muta la voi...

noapte buna mamici.

ziua buna laura, sper ca noaptea a fost un sfetnic bun si eu am scris aci degeaba

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lizzy

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

salutari mamici.
n-am cui sa ma plang ... am senzatia ca-s singura pe lume.

nu esti. faptul ca scrii aici arata asta

bona noastra, cea "minunata" se poarta f urat cu dani, il ignora, il lasa sa planga si ca ii vorbeste f urat.

ma indoiesc ca efectiv injura, dar posibilitatea de a vorbi urat exista :(

din nefericire, mamica respectiva a incercat f mult sa nu repete cuvintele urat ... a facut-o cand am rugat-o si printre ele erau si injuraturi ... dar asta nu prea conteaza ... conteaza indiferenta si rautatea :(

sunt complet debusolata. noi ce facem acum? de maine o inregistram.

eu zic ca e degeaba. si daca da, si daca nu, increderea ta in ea s-a dus. e a 2-a oara cand o suspectezi. si probabil inca o sansa nu-i mai dai. data trecuta i-ai zis ca ai inregsitrat-o? ca nu mai stiu...

nu, nu i-am spus ca am inregistrat-o. dar ai mare dreptate ... increderea s-a dus pe apa sambetei

sa il dam la gradi? particulara acum (ca vara se inchid cele de stat), la gradi de stat din toamna.

la gradi la stat este deschis peste vara dar nu au activitati didactice, doar joaca la gramada, mai mult grupe, cu ingrijitoare sau ocazional si educatoare. vorbesc de gradinita lui ianis care este de stat. este inchis doar 1 luna, luna august la noi. pt inventar, zugravit, reparatii...

la noi se inchid, adica cele din zona, de pe 15 iulie pana pe 15 septembrie.

o varianta. dar ce facem cand raceste/se imbolnaveste. cu cine il las? eu ... nu. florin ... nu.

si totusi... daca raceste, cineva va trebui sa munceasca de acasa. adica 2-3 zile de stat cu copilul, cu randul. sau lasat copilul la o prietena, vecina, oricine poate avea grija de el ocazional, 2-3 zile.

nu am glumit cand am zis ca ma simt singura pe lume. nu am prieteni, vecini la care sa pot apela. de rude nici nu mai vorbesc. suntem noi trei si atat.

offffff, mi-e atat de mila de puiul meu. ce vina are el?

lamentarile nu-si au rostul acum. actioneaza, schimbarea lucrurilor in bine este mai importanta decat sa iti traiesti remuscarile. fruntea sus, lasa vinovatia ca asta nu-l ajuta cu nimic! nu te acuza nimeni pt ca astfel de lucruri se intampla. traim intr-o lume stramba, get used to it! tot ce poti face este sa fii cu ochii-n paishpe si sa intervii prompt!

dur mai zici aici ... chiar daca ai dreptate. incerc.

e mai bine la caracal? macar e cu bunicii care stau cu el 24 din 24. ne pot inlocui pe noi? pentru cat timp? dar eu ... as rezista?

eu am crescut primii 3 ani la tara, la 15 km de locul unde munceau ai mei. ne vedeam la fiecare 2 saptamani, pt cateva ore. decat o femeie care sa nu ma ingrijeasca mai bine o bunica pe care o iubesc si acum ca pe ochii din cap.
si da, ar trebui sa rezisti o vreme, daca soacra ta nu se poate muta la voi...

si totusi ... e atat de atasat de noi ... pe bunicii de la caracal i-a vazut de 4 ori in 2 ani si jumatate ... ii va fi cumplit de greu si lui ... sa se acomodeze ... si mie la fel, dar eu sunt adult, oricum voi trece altfel peste asta. dar el? iti dai seama ca nu as avea cum (bani si timp) sa merg sa il vad nici macar la 2 sapt ...

noapte buna mamici.

ziua buna laura, sper ca noaptea a fost un sfetnic bun si eu am scris aci degeaba

macar de ar fi fost asa

…I want to build a bridge from my world into yours. Will you meet me half-way?
Maybe one day, can it really be that simple?!
To shower you in unconditional love, not leave you to flounder,
But inspire you to test the waters of this alien land…
(‘Open Your Eyes’ - T.Granell)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Intru pe fuga si ce vad... mesajul tau Laura m-a lasat masca; daca nu era problema veche din trecut, poate credeam si eu ca cineva vrea bona, desi e prea SF, dar fiind data situatia eu as renunta la ea.... stiu cat de greu iti este, eu daca nu o aveam pe Olimpia eram la pamant... dar am avut noroc de o bona ca ea, chiar daca si ea face greseli, mai mult insa pe partea de rasfatat; in rest, stiu ca este iubit de ea si are mare, mare grija de el...
Nu stiu ce sa zic, nasa lui Luca a gasit o bona prin agentie, e multumita de ea, sta chiar langa ei, deci se poate si asa.... intradevar si ea sta acasa si o poate supraveghea....
Inteleg si faza cu CM; la mine e la fel, daca ai multe concedii medicale te dau afara ... fac evaluare cu nota mica si ai zburat
Tin pumnii sa gasiti solutia cea mai buna
In rest, sintem bine... tot cautam apartament, Luca deja a inteles ca ne vom muta si sper sa gasesc ceva cat de cat ok... e energic, am fost si la concert folk aseara si a distrat tot barul... (canta o prietena ca altfel nu-l duceam, desi e baiat de folkist )
Va pupicesc ca altceva n-am apucat sa citesc..Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Din cate am inteles de la medicul de familie nr de zile de CM acordate mamei pt copil bolnav (copil sub 7 ani!) este de 14 zile/an.
edit: nu este asa.. a se vedea next page.

Laura, daca nici o noua bona nu este ok eu as zice asa.. este numai o idee.. As insista sa vina soacra/socrul sa stea cu voi macar o luna. Asa se si obisnuiesc reciproc unul cu celalalt. Apoi poate l-as trimite in vacanta la bunici pentru restul verii.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Salutare fetelor!

Laura - imi pare foarte rau - eu cred ca e adevarat ce a zis acea femeie in parc - si as arunca-o pe nesimtita de bona cu suturi in fund afara din casa mea...N-am cuvinte...

Am nevoie de ajutor
Prietenul nostru - Mihai a trecut "cu bine" de 5 operatii pe creier este in stadiul vegetativ - a avut meningita,probleme cu rinichii,pneumonie de 2 ori.....si de saptamana urmatoare trebuie sa-l mutam la un centru de recuperare....

Va rog sa ne dati un sfat - la Cluj la Recuperare il tin maxim 3 saptamani, apoi ce facem??? Daca aveti informatii de clinici de recuperare din Romania sau Ungaria,Austria etc. Am gasit o clinica la Tg. Mures - 120 ron spitalizare pe zi. Pentru moment daca totul e ok pana luni, il ducem la Recuperare in Cluj si avem timp la dispozitie sa gasim ceva....

Multumesc mult de intelegere

Pupici,

Simo si David (9 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

salutari.

ma duc sa incerc sa il inscriu pe dani la gradi, pt la toamna. oricum nu mai am stare sa stau pe scaun.
am vb cu sefa mea si a spus ca pot sa imi iau concediu o sapt, ca sa incerc sa rezolv cumva situatia ... e un pas inainte.
abia astept sa ajung acasa ... incerc sa intru diseara sa va mai tin la curent.
pupici

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ruxandra, nu exista o asemenea limita.
pt copil pana in 7 ani se da mamei/tatalui concediu medical pt ingrijire copil atat cat e nevoie, de cate ori se imbolnaveste
eu una am avut pana acum (din ianuarie pana acum) vreo 35 zile de concediu pt ingrijire copil
dar e f adevarat ca nu oricine tolereaza asa ceva

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Din cate am inteles de la medicul de familie nr de zile de CM acordate mamei pt copil bolnav (copil sub 7 ani!) este de 14 zile/an.

Laura, daca nici o noua bona nu este ok eu as zice asa.. este numai o idee.. As insista sa vina soacra/socrul sa stea cu voi macar o luna. Asa se si obisnuiesc reciproc unul cu celalalt. Apoi poate l-as trimite in vacanta la bunici pentru restul verii.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

mie mi s-a spus de 30 de zile/an. cum o fi de fapt nu stiu...
eu am toate sansele sa le depasesc, dupa 30 cica e prin comisie... sau daca e cu spitalizare banuiesc ca nu mai conteaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

laura imi pare tare rau ca treceti prin astea, ai zis tu de la inceput ca nu e cum trebuie, iti doresc sa reusesti sa te descurci fara ea

'pe vremea mea', adica a lui tudor mic mi-am luat concedii medicale pentru ingrijirea copilului pana a facut 3 ani, de fapt pana mi-am gasit altceva de munca, dar asa era legea, pana la 3 ani...

Mergi la inceput