S-a raportat primul caz de gripa porcina in Buc

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Uite harta cu gripa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui andata

Nu vi se pare totusi ciudat ca mereu ne bantuie cate o gripa de asta chiar in preajma sezonului estival? Toate tarile scriu cat mai putin despre asta, cum au facut si in cazul gripei aviare, iar la noi banuiesc ca iar o sa ne dam cu stangul in dreptul pana in toamna, pe toate posturile de televiziune.

Uite mie asta mi se pare o atitudine periculoasa! Cum adica, sa adunam gunoiul sub presh, ca sa nu afle lumea de cazuri si sa se culce pe-o ureche ca totul e OK, hai sa merem in concediu?! Tu realizezi ca gripa asta e mai a naibii decit o simpla raceala, si oamenii sint datori pt ei insisi, in primul rind, si pt. cei din jur, in al doilea rind, sa mearga la dr. pt. a fi diagnosticati din timp? Pt. trebuie sa le pese!
Victoria are o po****tie de cam 2.5 milioane (cam cit Bucurestiul)si sint peste de 30 de cazuri confirmate si nu a intrat nimeni in panica..s-au inchis pt. o sapt scolile unde au fost cazurile, s-au distribuit doze de Tamiflu elevilor din acele scoli, s-au difuzat spoturi reamintind masurile de prevenire a raspindirii(gen miini curate, etc) si cam atit, nu a intrat nimeni in panica, lumea merge la serviciu, copiii la scoli, cei ce pleaca in calatorii o fac luind in considerare acest risc si cam atit...ce se poate face mai mult? Si e numai o chestiune de timp pina va patrunde peste tot, raspindirea nu e legata numai de calatorii, jumatate din cazurile depistate aici nu au intrat in legatura cu nimeni care sa fi calatorit in prealabil. Dar nu doseste nimeni situatia, pe fiecare canal de stiri se reactualizeaza problema, fara dramatisme, doar cu seriozitate. Normal, nu

Editez ca sa spun ca au anuntat la stiri ca sint 99 de cazuri in Victoria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

" Ministrul sanatatii anunta ca RO se afla si ea pe lista tarilor cu cazuri de gripa porcina".
La stirea asta parca il vedeam pe nea ministru frecandu-si mainile de bucurie ca in sfarsit e si RO in .. randul lumi"

Si ca sa nu mai spun ca ideea de a indruma po****tia sa mearga la medic (ei insisi), daca se simt suspecti mi se pare cea mai mare idiotenie!
In FR s-a spus clar: "Daca sunteti suspecti sunati la nr X (special dedicat), si va luam noi de acasa si va ducem la spital. Nu e cazul sa mergeti voi la medicul de familie si sa imbolnaviti si pe altii in sala de asteptare!"

In fine...

Nu cred ca-si freaca mainile pentru asa ceva pentru ca pe urma trebuie sa gestioneze o situatie de criza si daca nu reusesc zboara de obicei.
IOar declaratia Frantei nu am vazut0o doar ca au pus la dispozitie un numar de urgenta.
Acu daca toata lumea care se simte suspecta suna atunci au de lucru ambulantele pe aici

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

dodo, se pare ca ai inteles gresit ce am vrut sa spun. Nu spun sa ne ascundem, dar nici sa facem caz timp de cateva luni dintr-un subiect care dauneaza atat de mult situatiei din Romania. Si asa tara e in criza, turismul se muta la bulgari iar noi batem apa in piua pe toate canalele de tv timp de luni dupa ce se inchide subiectul. Asa s-a intamplat si cu gripa aviara, cand a fost mult zgomot pentru nimic, de parca celelalte tari nu ar fi fost confruntate cu aceeasi problema, si chiar mult mai rau decat la noi. Dar macar ei au tacut in momentul in care au gestionat criza si au dat asigurari ca au situatia sub control. Noi insa ne-am alungat majoritatea turistilor...
E normal ca lumea sa se ingrijoreze, dar sa se duca la medic pt cea mai mica banuiala? Sa ii contamineze si pe altii? Care e bolnav si banuieste ca a contactat temutul virus cheama la el ajutor medical, ca asa ar fi normal. E bine sa fie lumea informata, dar aici nu e vb numai de informare ci mai mult de sperietoare deopotriva pentru po****tie si turisti.

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://sites.google.com/site/stylishsurprises/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

OK, andata... du-te tu in vacanta... dar scuza-mi poate obraznicia, nu mai incuraja si pe altii sa faca lafel... Boala asta chiar nu e o joaca.. adica daca e sa aleg intre o vacanta in Turcia (asa cum voiam) si sanatatea copilului meu, o aleg pe a doua... daca e sa aleg intre diminuarea fenomenului si bunastarea turismului mondial, o aleg pe prima...

Crede-ma ca nu vorbesc tampenii... am avut zilele trecute o discutie privata cu un medic infectionist renumit de la noi, si asta a fost indicatia lui la intrebarea "cum ne putm feri?": "stati mai mult pe acasa!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui andata

Nu vi se pare totusi ciudat ca mereu ne bantuie cate o gripa de asta chiar in preajma sezonului estival? Toate tarile scriu cat mai putin despre asta, cum au facut si in cazul gripei aviare, iar la noi banuiesc ca iar o sa ne dam cu stangul in dreptul pana in toamna, pe toate posturile de televiziune.

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://sites.google.com/site/stylishsurprises/

Nu. Ciudata mi se pare atitudinea ta, ca sa nu o cataloghez altfel.
Ma doare in cot de sezonul estival, cand vorbim aici despre vieti, ok?
Prin urmare, este firesc sa se spuna tot, sa fim alertati daca este cazul, sa se ia masuri.
Stii, atitudinea ta imi aminteste de filme cu rechini, in care primarul preferea sa nege faptul ca turistii erau atacati, doar ca sa nu piarda turistii.
Pana una alta, avem in tara cazuri de gripa porcina, iar asta ar trebui luat in serios de fiecare.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

pics

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui cait

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

" Ministrul sanatatii anunta ca RO se afla si ea pe lista tarilor cu cazuri de gripa porcina".
La stirea asta parca il vedeam pe nea ministru frecandu-si mainile de bucurie ca in sfarsit e si RO in .. randul lumi"

Si ca sa nu mai spun ca ideea de a indruma po****tia sa mearga la medic (ei insisi), daca se simt suspecti mi se pare cea mai mare idiotenie!
In FR s-a spus clar: "Daca sunteti suspecti sunati la nr X (special dedicat), si va luam noi de acasa si va ducem la spital. Nu e cazul sa mergeti voi la medicul de familie si sa imbolnaviti si pe altii in sala de asteptare!"

In fine...

Nu cred ca-si freaca mainile pentru asa ceva pentru ca pe urma trebuie sa gestioneze o situatie de criza si daca nu reusesc zboara de obicei.
IOar declaratia Frantei nu am vazut0o doar ca au pus la dispozitie un numar de urgenta.
Acu daca toata lumea care se simte suspecta suna atunci au de lucru ambulantele pe aici

Cait
Home is where heart is...

Cait - cnd era situatia de criza in Mexic, pe BFM-TV spuneau intr-una sa se sune la acel numar de urgenta si sa nu se mearga la medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Este prostie,indolenta sau rea intentie?
Persoanele care vin in Romania cu simptome de gripa din zone unde a fost comunicata aceasta infectie si nu declara acest fapt, ar trebui sa fie drastic sanctionate!
Din America si pana aici este o distanta mai mult sau mai putin mare in conditiile actuale,daca la aeroport nu se iau masuri serioase de verificare si inregistrare a persoanelor care vin din zone cu risc infectios mi se pare f. grav!
Trebuie sa-si asume raspunderea persoanele care calatoresc dar si personalul din aeroport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Este prostie,indolenta sau rea intentie?
Persoanele care vin in Romania cu simptome de gripa din zone unde a fost comunicata aceasta infectie si nu declara acest fapt, ar trebui sa fie drastic sanctionate!
Din America si pana aici este o distanta mai mult sau mai putin mare in conditiile actuale,daca la aeroport nu se iau masuri serioase de verificare si inregistrare a persoanelor care vin din zone cu risc infectios mi se pare f. grav!
Trebuie sa-si asume raspunderea persoanele care calatoresc dar si personalul din aeroport.

Intelegi totusi ca exista o perioada de incubatie, nu? Adica sigur ca intelegi pentru ca esti medic. Poti foarte bine sa nu ai niciun simptom si peste 2 zile dupa ce ajungi in Romania sa se declanseze boala.

Si mie mi se pare ca este prea mult zgomot pentru nimic. Este doar o gripa.. nici mai mult nici mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Dar la primul simptom te duci la medic si nu-ti aduni prietenii la un schimb de virusi cum s-a intamplat la ultimul caz aparut aici!

Mergi la inceput