M-am hotarat.........adoptie(62)
Raspunsuri - Pagina 6
carmencat spune:
Azi am intrat in posesia atestatului, este din 27.05.2009.
Bineinteles, ne trebuie multa rabdare, nu sunt copii adoptabili, mai ales din grupa de varsta dorita de noi... din toamna probabil ca se va schimba legislatia si vor fi mai multi copii adoptabili... ooooooooooof
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
carmencat spune:
multumim ca sunteti langa noi
pupam si noi toate mamicile si toti bebeii
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
gabi_99 spune:
am ajuns la capitolul 51 cu cititul istoriei fetelor de pe aici ...ca shi-au gasit copilashii...trebuie sa o spun, kiar daca ma repet, este datator de sperantza sa citeshti, cu rabdare, odiseea fiecarei familii....incercam sa privim cu incredere ceea ce ne ashteapta, sa ne inarmam cu rabdare, convinse fiind ca dragostea pe care o avem de daruit va ajunge la copilashul mult ashteptat........
gabi
Manuelita spune:
Fetelor, foarte off-topic, dar cu cine sa ma sfatuiesc daca nu cu voi?
La 2,5 ani, ce lapte ar trebui sa-i dau copilului? In prezent la maternala primeste lapte de vaca. As vrea sa ii dau mancaruri mai usoare dupa ce o luam acasa, dar nu stiu ce sa fac cu laptele: sa iau lapte praf de copii potrivit varstei si daca da de care, sau sa-i dau in continuare de vaca pe principiul e mai natural....
gabi_99 spune:
ma hranesc din experientza voastra, a celor care atzi facut deja pashi importantzi shi atzi devenit parintzi adoptind un copilash, unii kiar doi, ma necajesc ca linkurile catre pozele copilashilor voshtri, postate in capitolele anterioare (cele din 2004-2007) nu sint active . daca azti shti ce sentiment am...... parca va cunosc de o viatza....
gabi
gabi_99 spune:
ma intreb: exista f. multe dosare depuse pentru obtzinerea testatului...shi familii care au deja atestat, f. putzini copii adoptabili...in principiu...cum apare un copil declarat adoptabil, cum este prezentat primei familii, la rind.
acum eu ma intreb: se zice ca se face "potrivirea" intre familie shi copil, deci , pina la urma, nu e vorba de vekimea atestatului...ci de potrivirea dintre copil shi familia potentzial adoptatoare...potrivire "simtzita" de DPC...ufff...atitea kestii subiective in toata lupta asta ...ca sa devenim mamici...mi se pare greu....dar merita...tare mai merita!
gabi
Alexa Ioana spune:
manuelita, eu zic ca depinde de copil. daca trebuie sa ia in greutate, da'i lapte praf "junior", daca e ok, poti sa'i dai lapte "de alimentara", dar nu degresat. si in plus, vezi ce accepta bebe.
pe fii'mea am trecut'o "obligat fortat" pe lapte de alimentara pe la un an si ceva, pentru ca nu'l mai accepta pe ala praf sub nicio forma, nici cu cereale, nici fara, nici din sticla, nici din cana...
gabi, la faza cu potrivirea sunt mai multe variabile. daca familiile de pe pozitiile 1-20 de exemplu au cerut copil sub un an, exclus etnie rroma, din parinti cu studii superioare, blonzi cu ochi albastri, si apare un pitic cu tata necunoscut, posibil rrom, de un an si 2 luni, e clar ca de cele mai multe ori nu'l vor prezenta celor 20 de familii ipotetice, ca nu are sens. deci, daca tu esti pe lista la nr. 21, si ai cerut "copil pana in 3 ani, sanatos", probabil tu vei fi contactata prima sa vezi dosarul piticului din exemplul meu...
stii ce zic ?
oricum, mult succes !
Manuelita spune:
Alexa, merci in acest caz tind catre laptele junior pentru ca e un pic slabuta (nu problematic, e doar genul mai tantarel :)) .
Gabi cu riscul de a ma repeta (si o sa o tot fac pentru toate mamicile care isi cauta inca puiul): sunati ca de la om la om la DPC-uri, dati cereri pe fax, si spuneti: "nu ne deranjeaza daca e rrom" macar la 2-3 DPC-uri, de test sa vedeti daca vi se ofera sa vizitati copii. Si dupa ganditi-va daca acceptati rrom sau nu....
Imi pare atat de rau de cele care asteapta atat de mult, cand fericirea ar putea fi atat de aproape..si pentru voi si pentru puii de om care asteapta o familie...
Andreea1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Manuelita Gabi cu riscul de a ma repeta (si o sa o tot fac pentru toate mamicile care isi cauta inca puiul): sunati ca de la om la om la DPC-uri, dati cereri pe fax, si spuneti: "nu ne deranjeaza daca e rrom" macar la 2-3 DPC-uri, de test sa vedeti daca vi se ofera sa vizitati copii. Si dupa ganditi-va daca acceptati rrom sau nu.... Imi pare atat de rau de cele care asteapta atat de mult, cand fericirea ar putea fi atat de aproape..si pentru voi si pentru puii de om care asteapta o familie... Manuelita |
Vroiam si eu sa sustin cele zise de Manuelita, sunati, intrebati, chiar mergeti la DPC-uri din tara de pe unde aveti drum, o sa dea rezultate.
Si fiti cu inima deschisa, o sa fiti surprinse , va spun din experienta - Nu e ce crezi ca vrei, e ce potriveste altcineva mai sus de noi, si potriveste bine
simo_75 spune:
manuelita-noi am depus cereri si nu am specificat decat varsta si situatia clinica.Raspunsuri negative si cand am dat niste telefoane am pus si intrebarea:dar nu sunt nici copii rromi?
Raspunsul :NU,ne pare rau! daca e ceva va contactam!
Asa ca si copii rromi au disparut!
Tot ce ne pot oferi DPc-urile sunt numai copii cu probleme grave,din pacate.
Asteptam, undeva este si puiul nostru!
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga