Cine decide ce in casa?
Raspunsuri - Pagina 2
MICKYN spune:
Si eu decid pentru problemele importante ale familiei, deoarece sunt gratulata cu celebra replica, ....,,CUM VREI TU, MAMA",in momentul in care trebuie sa luam o decizie impreuna.
columbiana spune:
barbatu'meu a decis doar de doua ori, dar ambele decizii ne-au schimbat viata : cind m-a cerut de nevasta dupa doua saptamini de cind facusem cunostinta, si sa plecam din Romania; ambele au fost benefice, sper ca si a treia va fi:)); in rest, la maruntisuri decide nevasta-sa
chiccutza spune:
eu decid ce este mai important-casa,masina...el nu mai decide deloc.a decis o singura data in privinta unei case si s-a lecuit.
MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/
Flaflo spune:
Pentru lucrurile marunte, de zi cu zi, eu decid de cele mai multe ori. Pentru lucruri importante gen concediu, casa, renovare/reamenajare, gradinita, etc, decidem impreuna.
Deborah77 spune:
In general, cam toate deciziile le iau eu, tocmai pt ca imi place sa ma documentez, sa despic firul in patru, sa fac rost de oferte. Daca insa domnul se decide brusc la vreo chestie ca vrea sa se implice si tine mortis sa fie altfel decat as fi vrut eu, ii cedez intotdeauna.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Multi ani a fost altfel si am ajuns la conluzia ca daca tot se bate lumea cu pumnul in piept sa las pe fiecare sa faca exact cat doreste cand doreste daca doreste si asa mai departe. Brusc am realizat ca este reconfortant daca si in realitate lasi pe fiecare sa faca ce cat cum si cand fara sa te mai omori cu firea. Succes tuturor! Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Asta e motivul pentru care femeile in general (sa ma scuze exceptiile !) iau deciziile. Ne prindem mai tarziu ca odata ce ai incredere in partener e mai usor sa nu iti bati capul ...
Sper ca mi-ati inteles zambetul ...
Noi avem casa in constructie si deciziile de luat sunt cateva/zi. Sotul spune "cum vrei tu, draga", pe mine nu ma lasa inima dupa ce am gandit tot sa nu ii cer parerea si el si-o spune modificand in parte ceea ce am facut eu ! Foarte productiv si intelept !
aura_m spune:
Deciziile le luam amandoi, ne consultam, analizam. Cand ne vom hotari sa ne luam masina(adik in functie de banii disponibili) cu siguranta ca sotul va alege, pentru ca eu sunt paralela in domeniul asta. Dar la cumparaturi eu iau deciziile in majoritatea cazurilor, eu platesc facturile, sotul aduce banii. O colega de la curs m-a intrebat o data daca eu il intreb pe sotul meu ce sa gatesc in ziua respectiva, ce i-ar placea lui sa manance, ca sora ei asa face cu sotul. eu i-am zis ca sotul mananca ce ii gatesc si nu trebuie sa am parerea lui, gatesc in functie de ce am prin casa, buget, timp, chef, disponibilitati, daca vrea specialitati poate sa mearga la restaurant. Foarte rar imi zice sa-i fac nu stiu ce mancare, in general ii place ciorba de costita afumata, dar nu se supara daca nu-i fac atunci cand are placere.
AURA
anangel_lexi spune:
La noi in casa decidem impreuna. Tot ce tine de masini, electronice, electrocasnice, scule, etc le decide sotul, nu ma bag absolut deloc pentru ca nu ma pricep. De exemplu, acum cateva zile am hotarat sa luam un laptop. Mie mi-a ramas inima la un hp micut si dragut ca o bijuterie dar sotul mi-a spus nici sa nu ma gandesc pentru ca din punct de vedere al "dotarilor" nu e bun de nimic. Pana la urma am luat un Toshiba, muuult mai putin estetic dar si mult mai performant.
Deciziile referitoare la gospodarie, adica cumparaturi, imbracaminte etc le fac eu. Cand gatesc il intreb intotdeauna ce ar avea pofta sa manance pentru ca mie imi lipseste inspiratia complet. Uneori nici el nu stie ce i-ar placea sa manance asa ca ma salveaza site-urile culinare. Imbracamintea, chiar si pe a lui, o cumpar numai eu, el stie ca ne potrivim la gusturi si niciodata nu s-a intamplat sa-i cumpar ceva ce nu i-a placut.
Deciziile legate de copil le luam impreuna pentru ca e copilul amandurora. La fel si deciziile legate de concedii, casa (constructie si finisaje).
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
dalina2x2 spune:
cine decide??... mda... interesanta intrebare...
pai cred ca impreuna propunem, "fiecare cu ce-l doare"... dar, cum se spunea si in startul topicului, cred ca eu decid 99% din tot. Doar e mai comod asa, nu?!
DarkBendis spune:
Chiar ca interesanta intrebare: cine decide ce se ia in casa.
Pai sa vedem cam cum stau lucrurile dupa aproape 6 ani de casatorie:
La cumparat locuinta: in comun.
La cumparat masina: in principal sotul, desi eu fac research si-i dau lista cu sugestii. In orice caz, el decide, caci el e soferul.
La cumparat electronice, chestii legate de calculator, laptop, cablaraie, DIY: sotul caci eu nu prea ma pricep.
Haine/jucarii/lucruri pentru bebe: pana sa vina bebe in comun (chestiile mari) sau eu (lucrusoare mici), acum mai mult eu, caci am mai mult timp pentru asta. Partea de "childcare", adica gradinita sau childminder+alegerea propriu-zisa si vizitele de rigoare: impreuna.
Vacante: eu Nu ca sotul nu ar vrea, dar stie ca-mi face mare placere sa "caut" destinatii, sa planific itinerarii, sa strang info despre hoteluri, locuri de vizitat etc.
Orice e legat de pisicile casei: impreuna.
Haine, incaltaminte, cosmetice, carti, muzica, filme, medicamente: fiecare pentru el. Daca vorbim de lucruri mai costisitoare, discutam si analizam impreuna.
Alimente si produse de consum in casa: in proportie de 80% eu (caci in proportie de 80% eu gatesc, ma ocup de "administrarea casei" ) dar si el, iar cumparaturile le facem de obicei impreuna.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"