Petunii

Petunii | Autor: Iael

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am un balcon mare si as vrea sa plantez petunii in jardiniere.
Aveti idee unde pot gasi petunii frumoase la un pret bun ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Eu am cumparat petunii in ghiveci cu suport pentru agatat de la Mogosoaia de langa calea ferata. Un ghiveci costa 30RON dar sunt imense. Din Bucuresti am luat din piata Gorjului la 25RON dar mult mai sarace.

gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Iael a zis ca vrea sa le planteze, nu sa ia din acelea direct crescute mari in ghivece.
Noi am luat de la piata de flori cu 40 de lei, 40 de bucati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Si eu tot de la piata am luat dar fiind foarte mici nu am putut sa imi dau seama daca erau sau nu curgatoare. Nu erau.
La balcon se preteaza petuniile curgatoare si daca nu vrei sa mai astepti asculta sugestia madairinei. Costa putin mai mult dar arata mult mai bine. Si se gasesc peste tot.Si spre Otopeni si in Berceni spre Cimitirul Belu este un depozit cu flori mari , frumoase si ieftine.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

La prima vedere petuniile curgatoare se diferentiaza de celelelate prin faptul ca au tulpinitele mult mai subtiri si par asa mai anemice. Pe cand celelalte au tulpinitele mai groase si mai viguroase !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Ca sa pot sa le plantez in jardiniere trebuie sa fie mai micute.
Am vazut si eu petunii in ghiveci , foarte frumoase , dar acelea nu prea se mai pot transplanta .
Astazi era o doamna in Piata Obor care avea petunii la ghivece mici , 2lei /bucata si spunea ca mi-ar trebui 5 ghivece la o jardiniera .
Mi-e teama sa nu fie petunii de gradina si sa-mi spuna ca sunt curgatoare .
Catalina tu din ce piata le-ai cumparat ? Vanzatorii ti-au zis ca sunt petunii curgatoare ?

MihaelaV piata de flori este cumva la Cosbuc ? Petuniile cumparate de acolo sunt curgatoare ?

Mergi la inceput

Da Iael, vanzatorul mi-a spus ca sunt curgatoare. Si le-am luat din piata de la Cosbuc.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Atunci e cam riscant sa cumperi din piata daca nu le recunosti .
Cele din Piata Obor erau foarte frumoase si ma gandesc ca le-ar fi oarecum rusine sa minta ca ei mai aduc flori la vanzare si le-ar bate cumpartatorii obrazul .
Nu stiu cum sa fac ..
Imi plac tare mult petuniile curgatoare si nu as vrea sa cumpar degeaba jardiniere , suporti pt jardiniere ,pamant de flori si sa constat ca rezultatul nu e cel asteptat .
Am nevoie de cel putin 10 jardiniere (balconul are 11 ml )

Mergi la inceput

Si muscatele curgatoare sunt frumoase si de efect. Si mai putin pretentioase. Petuniille necesita pigulit aproape zilnic si multa , multa apa. Daca nu cureti florile uscate (care devin lipicioase) nu mai infloresc. Si ma gandesc ca 11m de petunii necesita destul de mult timp.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Sunt frumoase si muscatele dar am avut o reticenta fata de ele din cauza ca mi-amintesc de muscatele romanesti ( foarte frumoase ) care umpleau balconul matusii mele si la un moment dat a renuntat la ele ca auzise ca aduc ghinion .
Tot asa am auzit despre ficus , o planta care mi-e foarte draga dar nu as cumpara .

Mergi la inceput

Cred ca o sa abandonez ideea cu jardinierele intrucat imi dau seama ca efectul final ar putea fi cu totul altul decat cel sperat .
Ma gandesc sa cumpar ghivece cu flori , am vazut unele foarte frumoase .
Am gasit si niste suporturi din fier forjat in care pot pune frumos ghiveciul . Cel putin asa vad cum arata petunia si sunt sanse mai mari sa-mi implinesc dorinta de a ma bucura de frumusetea lor .
La Cosbuc sunt ghivece din acestea cu petunii ?

Mergi la inceput