pasaport individual pentru copil 4 ani

pasaport individual pentru copil 4 ani | Autor: crisia76

Link direct la acest mesaj

Buna seara,
Azi am aflat intamplator ca s-a schimbat legea pasapoartelor in privinta copiilor. Fetita mea este inclusa de anul trecut pe pasaportul meu si ar trebui mai nou sa aiba pasaport individual. Pasaportul nu a expirat deci nu stiu daca intram si noi sub incidenta legii. In iunie, vrem sa mergem in Grecia si nu vrem surprize. Daca sunt parinti care au trecut cu copiii peste granita ii rog sa ma lamureasca si pe mine daca ii trebuie fetei pasaport individual sau merge si asa pe pasaportul meu.
Va multumesc,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Uite aici despre pasaport copil

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia76 spune:

multumesc mult. M-am lamurit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_70 spune:

Crisia, nu intra in panica.
Eu am facut pustiului pasaport in saptamana mare. Marti am fost si am depus actele si miercurea urmatoare l-am ridicat. Eu locuiesc in sector 4 si am mers la centrul din piata Berceni (Cinema Cultural). Este deschis de un an si nu l-am gasit nici pe lista abonatilor telefonici (cu toate ca Romtelecom este peste strada de ei banuiesc ca informatia de transmite numai on line ).
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

In ce fel v-ati lamurit?
Eu am copilul pus in pasaportul meu. Pasaportul meu expira in 2017, iar sub poza copilului e scris ca inregistrarea referitoare la el expira in iunie 2010, deci ar trebui sa fie totul in regula in momentul in care as dori sa ies cu el din tara.
Am sunat la politia de frontiera , la departamentul celor care se ocupa de conditiile in care un minor poate parasi tara, si mi s-a spus ca e asa cum am zis eu.
Le-am spus ca din informatiile furnizate pe site-ul lor la rubrica conditii de calatorie pentru minori rezulta ca un minor poate parasi tara doar in cazul in care poseda un pasaport individual , spunandu-i si articolul din lege la care se face referire acolo. Mi s-a raspuns ca nu stie ce e scris pe site, ca acel articol nu reglementeaza aceasta parte si mi s-a indicat nr. articolului din lege de unde rezulta ca pot calatori cu copilul fara ca acesta sa posede pasaport individual fiind inscris in pasaportul meu.
Poate e vorba de legislatia tarii in care mergi? Despre ce lege se vorbeste la inceputul acestui subiect?

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia76 spune:

M-am linistit cand am citit ce au scris fetele referitor la acest subiect adica se poate si cu copilul inclus pe pasaport dar am sunat si la politia de frontierra si la Otopeni si am primit acelasi raspuns ca mai e valabila varianta cu copilul inclus pe pasaport pana la expirare adica pana la anul. La anul ii voi face pasaport individual asa cum zice legea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Multumesc. Asa intelesesem si eu. Acum m-am linistit si eu :)

Mergi la inceput