Motivul Mihaelei...
Mihaela Radulescu: "Plec suparata, dezamagita, îndurerata…"
Stiti, cea care scrie acum e o mama care tocmai a venit de la gradinita fiului ei, care a avut o misiune foarte grea – sa povesteascasingur, într-o prezentare power-point (eu am aflat ce-i aia doar pe la vreo 30 de ani...) despre ce-a învatat anul acesta la gradinita, ce lucrari a facut, de ce proiecte s-a ocupat. Evident, ca orice mama"puternica", am plecat de-acolo cu ochii-n lacrimi de dragalasenia puiului meu si de inocenta lui.
La aproape 5 ani citeste perfect, vorbeste engleza exact ca si româna si e unul dintre cei mai cuminti copii, nu pentru caar fi modelul mai tacut sau mai retras, ci dimpotriva, dar l-am educat într-atât încasanu fie mofturos, alintat sau satipe aiurea. Mauit la el si-mi dau seama cae cel mai concret motiv de mândrie si de zâmbet pe care-l are viata mea în acest moment. Pe el încanu l-au atins mojiciile ziaristilor ticalosi, nici bârfele spurcate ale vietatilor rujate. Copilul meu se uita-n ochii mei si-mi spune camaiubeste pânala stele, exact atunci când îmi stau satâsneascalacrimi de ciudasi de neputintacând vad câte enormitati si aberatii se scriu despre mine în gunoaie de ziare, câti cretini si analfabeti maînjuradoar pentru can-au nici o altaocupatie, câte pitzipoance devin celebre pentru case intersecteazacu viata mea, câti idioti madau în judecatapentru o brumade publicitate sau pentru niste bani dupacare le curg balele, câti "colegi" de breaslase simt mai înalti, mai frumosi si mai barbati înjurându-ma, câte bahmutence se-ntrec în a-si arata adevaratul caracter si enormele frustrari, câti oameni buni maroagasanu plec, câti oameni saraci îmi multumesc pentru cai-am ajutat, câti parinti au venit cu copiii în brate ca sa-mi multumeascasi sa-mi arate cazâmbesc datoritaajutorului pe care l-am dat când erau bolnavi... Încet-încet fiecare enormitate, fiecare aberatie scrisadespre mine a fost învinsa, fiecare adevar al meu s-a asezat linistit si concret peste toatamizeria unor oameni rai si a unor ziare abjecte - am câstigat procesul cu fostul ziar Averea, actualul Click, pentru min¬ciuna despre o asa-zisabataie între mine si Andreea Marin, care n-a avut loc niciodata. Am câstigat un proces de custodie, dupace atâtea ziare proaste s-au straduit sademonstreze cel mai jignitor fapt din lume - can-as fi o mamabunapentru copilul meu drag. Am demonstrat apoi cabietul ratat de prim sot al meu, Bogdan Radulescu, a mintit cu nerusinare si o cârdasie de cea mai infractionalaspetacu ziarul Libertatea despre ne-divort si port ilegal de nume. Tocmai a publicat ziarul Cancan dovada caam divortat perfect legal si caport perfect legal acest nume "de scena". Politia Româna, cea care s-a autosesizat în incidentul cu "paparazzi" de la acelasi ziar ticalos, Libertatea, e doar la un pas de a-si recunoaste imensa gresealasi de a raspunde în fata instantei pentru calomnie, ca si fostul sot neghiob Radulescu, ca si ziarul care a vrut cu orice pret samamutileze mediatic, pentru caasa i-or fi învatat sefii de la Ringier catrebuie procedat cu oameni nevinovati, când e vorba despre vânzari cu orice pret... Mi-aduc aminte de reactii... ciudate ale unor colegi de-ai mei de trust la articole de ziare mondene, nu la ceea ce reprezint eu sau la ceea ce stiau bine despre mine. Mauit la oamenii disperati care maroagasa-i ajut, caau copiii bolnavi sau casunt saraci... Mauit la declaratii zdranganitoare ale unor oameni care au facut parte din viata mea, mauit la cântarete despre care nu vorbeste nimeni decât atunci când îsi schimbabarbatul, mauit la halucinante povesti despre milioane si vile si straturi întregi de rahat întinse tipografic pe primele pagini, mauit la emisiuni de televiziune din cauza carora alerg spre telecomandaca san-audacopilul meu grosolaniile si agramatismele invitatilor sau chiar ale "moderatorilor", mauit cum multe din "vedetele" de azi nu sunt fiinte care au muncit ceva sau au construit ceva, ci sunt doar niste fiinte decorative care spun tâmpenii si pozeazafrumos... Mauit la oamenii dragi mie, la câinii mei, la cartile mele....
Mauit la pagina asta si îmi doresc enorm sase facavremea saplec... Plec suparatape tara mea, plec dezamagitade breasla mea, plec scârbitade o presamondenajegoasa, plec îndureratacanu mai pot ajuta niste oameni care s-au bazat pe mine ani de zile, plec hotarâtaca macar fiului meu sa-i fac dreptate, plec promitându-le parintilor mei prea tristi de atâta vreme cavor zâmbi din nou. Plec cu milasi mirare pentru toti prostii care m-au hulit si m-au jignit - ma-ntreb sincer, ei cu ce s-au ales?... Plec renuntând la o meserie pe care am facut-o ca un profesionist, ducându-mapânala maxima performantape care poti s-o ai în aceastatara. Plec pentru caam luptat în Revo¬lutie, crezând cu o imbecilanaivitate cao fac pentru mine, pentru o taracare chiar meritasi pentru alti oameni ca si mine, care se încapatâneazasatraiascasanatos, plin, frumos, interesant... Plec într-un moment de glorie - audiente de primul loc, contracte de publicitate semnate, cereri nenumarate de aparitii pe coperti pe care le tot refuz... zeci de premii, cele mai importante din tara asta, atât pentru televi¬ziune, cât si pentru activitatea umanitara... Port o glorie care maraneste la fiecare miscare, oricât as vrea samabucur de ea.
Nu vreau samaroage nimeni saramân, nu maintereseazasentimentele nimanui despre plecarea mea din aceastatarasi din aceastameserie - maintereseazasavaspun doar caa fi persoanapublicaîn România e echivalent cu a fi un fir de usturoi verde într-un buchet de panselute - oricâte calitati ai avea, oricât bine ai face, oricât ar fi de necesarasi de curativaar putea fi prezenta ta si de inutilacea a panselutelor decorative care se usucaimediat, tot usturoiul deranjeaza, tot mirosul lui îi face pe cei "fini" saaleagamereu panselutele...
Madoare catara mea nu mai are drumuri care saducaspre lumina, madoare caorice om de buna-credintadevine o tintaîn care se aruncacu cele mai otravite sageti, madoare caatâtia oameni buni si frumosi nu mai sunt reprezentati decât de ziare care-i mint si-i prostesc, de televiziuni care se manelizeazasi de niste aparitii tulburator de nesemnificative si de periculoase pentru viitorul României. Madoare lipsa promptade reactie a ziaristilor profesionisti, madoare cititorul tâmpit care alege mizeria, nu informatia, marod înjuraturile unei gloate impotente de oameni nerealizati, maenerveazacaîn tara asta nu poti face nici politica, nici arta, nici sport, nici muzica, nici performantade orice fel farasafii înjurat de un netrebnic sau de o haitade netrebnici.
Eu cred caRomânia pierde oameni si ramâne tot mai mult cu haite. Mai mici, mai mari, dar haite, care atacadoar pentru cacelui mai prost dintre ei i se nazare ceva.
Iertati-ma, eu maretrag pentru cavreau samabucur de viatasi vreau sa-i ofer o altasansasi o altalume baiatului meu. Iertati-ma, dar pot si am sao si fac. Mi-as lua cu mine câte ceva, dar acum totul e tulbure si nu stiu ce saaleg. Sunt convinsacasi eu, si România putem trai una faracealalta...
P.S. Sunt câteva sute de oameni care-mi scriu sa-i ajut, ca-s disperati si au copii bolnavi de cancer sau au alte tragedii. Îi rog respectuos si cu ochii-n pamânt sa-i scrie fostului meu sot, Bogdan Radulescu, cel care m-a dat în judecatarecent pentru cai-as fi folosit abuziv numele - nume cu care am strâns si am donat peste 7 mi¬lioane de euro numai pentru copii bolnavi si spitale de copiii din România - si sa-l roage pe el saîi ajute. De asemenea, varog savaadresati trustului Ringier si mai ales "jurnalistilor" de la Libertatea ca sasustinafinanciar centrul Hospice, Casa Sperantei - unde sunt peste 120 de copii cu boli incurabile pe care-i ajut de opt ani si tot ei sapreia toate organizatiile umanitare pentru care încetez samai lucrez - United Way, Salvati Copiii, Mai mult verde, Crucea Rosie, Special Olympics, Fundatia "Teodora Georgescu" pentru copiii bolnavi de cancer (unde sunt vicepresedinte, dar îi cedez locul celui mai ticalos "ziarist de la Libertatea", Cristi Burcioiu) s.a.m.d. Rog fiecare nesimtit care m-a înjurat degeaba sadoneze 100 de lei pentru fiecare copil bolnav internat la Marie Curie... Stati linistiti, n-o s-o facanimeni, dar o sali se paraîn continuare "inteligent" sajudece o femeie dupanumele tatalui ei. V-ati gândit vreodatacatatal meu, profesorul Florin Tiganu, a facut cele douainfarcturi si din cauza felului în care ati râs ba de mine, ba de numele lui sau al tatalui sau, Serghei #354;iganu, unul din putinii eroi adevarati, pilot militar în cel de-al doilea razboi mondial?... Nu m-am gân¬dit caar trebui salas vreun "testament", dar mi-ar placea ca orice forumist tâmpit si agramat, orice ziarist idiot si neprofesionist, orice coleg de breaslafaracaracter sapreia câte o cauzaumanitarapentru care am lucrat. Si mi-as dori ca "Duminica în familie" saramânaîn casele românilor, prezentatade o fiintacare sarespecte ca si mine, cu sfintenie, publicul si valorile nestemate ale României, culturale, artistice, sportive, literare... Plec cu sufletul facut bucati, dar cu spatele foarte drept si cu privirea fix în ochii tarii mele. Multumesc publicului meu. Pentru tot.
Astazi, întrebarea de pus pe gând e "Cine urmeaza?"...
Mihaela Schwartzenberg
(ca sa nu mai ramânanici urmade "radulescu"...)
articolul este din www.jurnalul.ro/stire-editorial/mihaela-radulescu-plec-suparata-dezamagita-indurerata-508550.html" target="_blank">Jurnalul National
Raspunsuri
maraki spune:
patetica
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Natasa spune:
E jenanta si patetica. Sau cum spuneam noi in copilarie, e jenibila. Iar PS-ul e chiar mizerabil. Daca tot pleaca poate mai ia niste vedete cu ea.
cait spune:
Pleaca suparata pe tara asta unde fuse o mare vedeta...sunt curioasa unde mai reusea ea sa aiba traiul pe care il avu in Romanica..Iar declaratia ei ..
Cait
Home is where heart is...
danat spune:
O katza pina in ultimul moment de vedetism public....pacat ca nu se vad si mainile din solduri
Pina la urma o sa incep s-o apreciez pe Andreea Marin
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=iQ6Z9F23KNE" target="_blank">Melodia mea
dalina2x2 spune:
Mai dar repede se grabeste romanul (scuzati pleonasmul, dar chiar se potriveste) sa judece...
Si, chiar asa: cate dintre vedetele si starletele conationale au facut ce a facut ea pentru cei aflati in nevoie? (nu am spus "cine", am spus "cate").
E viata ei, e situatia ei, noi n-avem cum sa stim toate detaliile care au condus-o pe drumul asta.
Intr-adevar, poate parea, la un moment dat, o oprtunista. Am spus poate "parea"! Nu avem nici un drept sa-i comentam viata.
cand o vom invita la masa si o sa-i povestim si noi viata si greselile noastre, atunci avem, poate, un pic de indreptatire sa-i punem intrebari si ei, dar in nici un caz sa-i cerem socoteala.
sa ne vedem de vietile noastre! (Daca s-ar si putea... mult mai linistita ar fi viata!)
Theiuta spune:
Asta-i topic de "dat cu parerea". Asa ca, va rog, nu ne mai apostrofati fetelor, pe noi...cele care ne dam cu parerea inainte de a o invita la masa pe M.R. si de a-i povesti greselile vietilor noastre!
In alta ordine de idei...inca o data: o respect pentru munca depusa in televiziune si in campaniile umanitare, dar...
1. Nu putea sa plece discret, fara sa mai arunce un scuipat (sa nu zic mai urit) peste umar?
2.Mi se pare total lipsit de logica si de bun-simt sa trimiti bietii oameni amariti care ii solicitau ajutorul...sa le dea bani aia care o injura. Se putea retrage pur si simplu din televiziune si sa continue sa sprijine oamenii amariti, de ajutorul carora facea atita caz.
3.A inceput sa ma irite cind il ridica atita in slavi pe fii-su.Este copilul perfect, ce sa mai!
4. Auzi! "Mihaela Schwartzenberg".A ales sa se semneze exact cu numele miliardarului corupt, pervers, ticalos, malefic, etc.Mai, mai, mai...consecventa, pasare rara!In noul ei mediu...in paradisul miliardarilor, numele de Radulescu nu va spune nimanui, nimic.Pe cind, numele de Sch...ei, este alta mincare de peste!
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Theiuta Asta-i topic de "dat cu parerea". Asa ca, va rog, nu ne mai apostrofati fetelor, pe noi...cele care ne dam cu parerea inainte de a o invita la masa pe M.R. si de a-i povesti greselile vietilor noastre! In alta ordine de idei...inca o data: o respect pentru munca depusa in televiziune si in campaniile umanitare, dar... 1. Nu putea sa plece discret, fara sa mai arunce un scuipat (sa nu zic mai urit) peste umar? 2.Mi se pare total lipsit de logica si de bun-simt sa trimiti bietii oameni amariti care ii solicitau ajutorul...sa le dea bani aia care o injura. Se putea retrage pur si simplu din televiziune si sa continue sa sprijine oamenii amariti, de ajutorul carora facea atita caz. 3.A inceput sa ma irite cind il ridica atita in slavi pe fii-su.Este copilul perfect, ce sa mai! 4. Auzi! "Mihaela Schwartzenberg".A ales sa se semneze exact cu numele miliardarului corupt, pervers, ticalos, malefic, etc.Mai, mai, mai...consecventa, pasare rara!In noul ei mediu...in paradisul miliardarilor, numele de Radulescu nu va spune nimanui, nimic.Pe cind, numele de Sch...ei, este alta mincare de peste! Theiuta Mami si Nicolas Sanatosi sa fim! |
Theiuta, nu mi-as fi permis sa apostrofez pe cineva. Am facut ce tocmai ai spus ca se face aici: mi-am spus parerea..
La faza cu "Schw...berg" - da, si eu am "observat" asta..
Bine, macar, ca are de unde-alege, la momentul potrivit!