Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 19
catalina2307 spune:
Daniela - felicitari , sa ai un pui sanatos si frumos. Si norocos.![]()
Deus - busuiocul iubeste soarele.Apa o data pe zi este suficient .
La trifoi nu am inteles. Ai pus seminte?
Si trifoiului ii place soarele. Si tot asa, apa o data pe zi.
coltul meu de rai
Deus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui catalina2307 Daniela - felicitari , sa ai un pui sanatos si frumos. Si norocos. Deus - busuiocul iubeste soarele.Apa o data pe zi este suficient . La trifoi nu am inteles. Ai pus seminte? Si trifoiului ii place soarele. Si tot asa, apa o data pe zi. Catalina coltul meu de rai |
MULTUMESC, le-am mutat la soare:)
trifoi cu patru foi am gasit si l-am luat cu radacina si l-am plantat:)
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Ramona J spune:
Nu mai am ce sa zic, ne invirtim tot pe la 40 de grade. Nici sa smulg buruieni nu mai pot, florile sint in pauza toate.
La rosii s-au intors omizile alea verzi, am cules ieri nu stiu cite. Initial am crezut ca au vreo boala, cind m-am uitat mai bine am vazut omizile. I just can't win!
Macar astept sa se coaca smochinele, daca ni le lasa pasarile si veveritele in pace. Ca mi-au distrus si balloon flower... A... si canna alea tot n-au mai rasarit.
olympia spune:
Ramona, tare rau imi pare de munca ta!
La mine gradina merge bine, dar e ingrozitor de multa treaba! Rosiile din solar sunt mari, asa le e soiul, au deja trei etaje de gogonele,iar cele puse mai tarziu afara sunt inflorite, cam 70 de fire in total. Castraveti mancam deja, ceapa si salata s-au dus jumate si ar trebui sa replantez. Ardei sunt infloriti, am vazut un ardei micut azi. Dovleceii sunt mari, am sapte cred, sunt plini de flori si roade. Culegem zmeura zilnic, coacazele sunt o parte facute dulceata deja si am inceput azi sa culegem si visinele, ca avem trei visini. De fapt patru, dar al patrulea e mic de tot si pana anul asta cand a facut trei visine, l-am crezut cires!Asta e partea roz a povestii!
Partea mai putin roz e ca zilnic scot buruieni de undeva, sap, ud , ingras, culeg sau curat ceva.
Pene colorate... cate putin din toate!
Carmenbr spune:
Vreau si eu un sfat. Incepatoare fiind
cred ca am pus rosiile aproape, ca acum, mari, sunt frunzele una in alta. Au inflorit cu destul de multe flori, in schimb vad ca nu au rod, cad florile si nu ies mereu gogonele mici. la unele apar, dar destul de rar, poate 1-2 flori rodesc pe fir. E din cauza ca sunt prea dese? Sa mai raresc, sa scot cateva fire? Sau nu are nici o legatura. O sa postez luni si niste poze. Eu imi aduc aminte ca la taar la bunicul, rosiile erau tot asa multe, dar nu sunt sigura ca memoria nu imi joaca feste.![]()
4 anisori...uraaa!
petra spune:
Carmen, rosiile sunt iubitoare de apa. Posibil este sa nu fi avut apa suficienta si de aceea nu au legat rod.
Acum poti sa mai rupi din frunze pentru a le mai rari si de a lasa sa patrunda soarele pentru ca sa se coaca rosiile.
La mine, este cald de tot. Abia azi spre seara s-a mai racorit un pic si am iesit prin gradina si mi-am pus mainile in cap cate buruieni au iesit. Rosiile se coc indata, salata , marar, patrunjel si leustean deja folosesc cu mare placere. Mazarea si fasolea galbena sunt inflorite si unele au format si pastaile.
LA partea cu flori , acum 5 ani am plantat 3 pui de Yucca, care rezista afara, nu ca cele din ghivece. Au crescut doar din frunze si acum toate 3 plantele au scos lujeri pe care au boboci de flori. una este mai inalta decat mine( eu am 1.70m) si inca mai are de crescut.Abia astept sa infloreasca sa-mi fac o poza cu "floricica " mea !
Ramona, nu sunt sigura dar cred ca mi-au iesit 2 fire de nu-ma-uita.
olympia spune:
Eu n-as rupe frunzele la rosii. Se rup frunzele de jos numai dupa ce s-a copt primul etaj de fructe.
Florile nu leaga rod si daca hrana e putina, (cat de dese sunt, la cati cm e o tulpina de alta?) sau daca pamantul nu e destul de ingrasat , udat sau daca polenizarea nu se face. Sunt insecte in preajma lor sau nu?
Pene colorate... cate putin din toate!