Calendarul gradinarului vesel :-)) 8

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Bietele mele plante se duc naibii.....ma doare sufletul....tuia s-a acoperit de o chestie alba, ca bumbacul, in strat destul de gros, ca si cand s-a depus zapada.....frunzele trandafirilor, la fel, o chestie alba precum o panza si inauntru se formeaza un cuib de ceva....celelalte flori, frunzele au niste gandacei care le mananca iar pamantul in ghivece este plin de niste ganganii mici cu multe picioare. Toate astea in cateva zile, in conditiile in care o data la 2 saptamani sunt stropite. De rugina si frunze galbene nu mai vorbesc. Dar ma sperie si nu stiu ce reprezinta mazga/panza din tuia. Daca aveti idei si solutii va rog dati-mi o mana de ajutor.
Multumesc. Din nou.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Catalina cu ce ai stropit pana acum? De obicei se asociaza un fungicid cu un insecticid. Dar nu sunt toate compatibile intre ele. Daca nu le asociezi, lasi o pauza de 4-5 zile dupa stropirea cu fungicid si dai apoi cu insecticid ( Decis sau Calypso, de ex). Daca substanta folosita e doar de contact si nu sistemica (deci acopera planta dar nu este absorbita de ea - scrie pe plic din care categorie este), ploaia o poate indeparta si atunci nu mai are cum sa-si faca efectul. Fiind vorba de flori si nu de legume, ai putea folosi substante sistemice. Vezi ca exista si stimulatoare pentru plante care au avut de suferit si ajuta la revenirea lor, intreaba la fito-sanitare.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Revin, ca mor de curiozitate, nu ne pui o poza cu zapada aia? Ar putea fi panza de paianjen sau o ciuperca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Olympia, ce bine trebuie sa arate gradina ta cu atata rod! Mare trebuie sa fie bucuria de a te hrani din propria productie. Eu am plantat aseara rasaduri de rosii, capia si vinete, sper sa se lege.
Pamantul meu e cam lipicios, cand e semi-ud se face ca plastilina, o fi bun solul asta?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

olympia - multumesc, am atasat pozele cu plantele bolnave.

http://community.webshots.com/album/573096963iYEVkz

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Catalina, e paianjen!!! Insecticid urgent! Doamne, dar cate "casute" erau!

Mergi la inceput

Da,copacul are mai mult de 2m si asa este fiecare crenguta. Cum naiba s-a intamplat intr-o zi , doua nu imi dau seama. Si de unde a venit...
Cica este paduche lanos.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

....

Daniela b este fericita mamica a unui baietel!!!

....

Este sanatos, frumos, cuminte si mancacios si promite sa ne-o redea pe mamica lui la clubul gradinareselor cat mai curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

FELICITARI Daniela !!!!

Toate cuvintele frumoase din lume se pot impleti acum in urari, dar cea mai importanta urare este :
Sa fiti sanatosi ( si tu si bebele si tati!!)!

Iti doresc refacere rapida si un bebe mancacios si bun la somn!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

In primul rand: Felicitari si multa sanatate la bebe

Ma puteti ajuta si pe mine dragi gradinarese::?
* am pus busuioc in ghiveci (l-am luat din piata cu radacini cu tot) si nu stiu ce-i place - soare? apa cat de des? sa-l curat de flori?
* gasesc constant trifoi cu 4 sau 5 foi si acuma am decis sa-l iau cu radacina si sa-l plantez. L-am pus in ghiveci si nu stiu oare trebuie sa-l tin la soare, sa-l tratez ca si iarba de afara? pare tampa intrebarea mea dar ma atasez de toate florile mele si as vrea sa-i fie bine:)
Multumesc

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput