ajutati-ma
Raspunsuri - Pagina 2
ela_ralu spune:
am mai fost azzi la un eco, care la fel a zis medicul ca nu se vede embrionul. oare daca planceta e opaca, dr isi da seama la eco? ma gand la toate posibilitatile acuma. stie cineva ce inseamna d1, d2, d3 scrise pe poza de la eco? sau daca prima data s-a vazut s-a reabsorbit sau cum? nu se poate face nimic in afara de chiuretaj?
guzelnico spune:
Ela_ralu, asculta sfatul Catalinei. Analiza de sange Bhcg este cea mai sigura. Odata cu rezultatul, nu vei mai dispera. Vei stii ce ai de facut in continuare. Stresul de a nu stii exact ce se intampla este mult mai chinuitor.
Suntem alaturi de tine! Uite, venim cu tine!
Asteptam vestile bune!
ela_ralu spune:
ma duc azi sa imi fac analizele alea de hcg si se uitau alea la mine ca la ET, si dupa un timp imi zice ca abia peste 2 saptam o sa fie gata. na ce sa mai zic. si am fost la mai multe lab
ela_ralu spune:
in mesajul de ieri care nu apare intrebam ce anume secreta hormonul care pozitiveaza un test de sarcina. embrionul sau placenta?
ela_ralu spune:
daca sarcina e oprita in evolutie sau daca nu exista embrion, testul mai iasa pozitiv?
guzelnico spune:
Testul de sarcina din sange identifica prezenta HCG (hormonul gonadotropina corionica umana), care se produce doar cand ovulul fertilizat se implanteaza in peretele uterin.
Testul poate spune daca femeia este insarcinata la 6-8 zile de la ovulatie (eliberarea ovulului din ovar). Un test din sange cantitativ (sau test Beta HCG) determina exact cantitatea de HCG din sange. Poate gasi si cantitati infime de HCG. Acest lucru il face sa fie foarte exact. Deci ofera un raspuns afirmativ sau negativ.
guzelnico spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ela_ralu ma duc azi sa imi fac analizele alea de hcg si se uitau alea la mine ca la ET, si dupa un timp imi zice ca abia peste 2 saptam o sa fie gata. na ce sa mai zic. si am fost la mai multe lab |
O, Doamne, chiar atat de ignorante sunt femeile acelea de la laboratore? Tie iti tb urgent rezultatul, in cateva ore, maxim. Nu vreau sa te alertez aiurea, dar timpul curge in defavoarea ta, in cazul vreunei probleme. Nu exista laboratoare particulare? Incearca si acolo!
catalina2307 spune:
Da Ela, testul poate fi pozitiv si daca sarcina este oprita in evolutie. De aceea se repeta la 48 ore. Daca se dubleaza, sarcina decurge ok. Daca scade sau stagneaza atunci ceva este in neregula.
Hcg este secretat de catre sacul gestational, deci acesta poate fi pozitiv si daca nu exista embrion. Dar sigur nu se va dubla la 48 ore. In orice caz, dupa 6s embrionul ar tb sa prezinte activitate cardiaca. Asa ca daca nu gasesti o alta alternativa - rezultatul peste 2 saptamani imi creste tensiunea instantaneu ,imi da senzatia de lumea a 3 a , vai mama lor si mai ales a noastra - in mod sigur in cateva zile la o ecografie situatia ar tb sa fie clara.
Stiu ca nu este o consolare , dar daca din pacate sarcina este oprita in evolutie nu cred ca necesita curetaj.
Sper sa nu fie cazul, multa bafta .
coltul meu de rai
ela_ralu spune:
am fost azi la medic, si din pacate sarcina e oprita in evolutie, si m-a programat la chiuretaj pe miercuri. a zis ca o sa fie cu anestezie locala, nu totala. cine a mai trecut prin asta va rog sa imi spuneti daca doare tare. medicul meu a spus ca o sa-l injur putin. cat de tare doare oare ca sunt ingrozita.