Incalzit biberon la microunde

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Marox, cred ca moleculele laptelui nu sint deranjate prea tare de microundele alea.. :) Singura referinta pe care am citit-o despre nocivitatea microundelor e despre containerele de plastic, atunci cind incalzesti mincarea (foarte tare) in ele - si se incalzeste plasticul mai tare decit mincarea, pina acolo incit se degaja un soi de "abur de plastic" (?) care se pare ca nu-i tocmai sanatos. De-aia se recomanda folosirea de containere de ceramica "microwave-able". Dar nu cred ca e cazul la biberoane, unde nici containerul nici continutul nu apuca sa se incalzeasca prea tare.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

quote:
Originally posted by parpalak

Marox, cred ca moleculele laptelui nu sint deranjate prea tare de microundele alea.. :) Singura referinta pe care am citit-o despre nocivitatea microundelor e despre containerele de plastic, atunci cind incalzesti mincarea (foarte tare) in ele - si se incalzeste plasticul mai tare decit mincarea, pina acolo incit se degaja un soi de "abur de plastic" (?) care se pare ca nu-i tocmai sanatos. De-aia se recomanda folosirea de containere de ceramica "microwave-able". Dar nu cred ca e cazul la biberoane, unde nici containerul nici continutul nu apuca sa se incalzeasca prea tare.

Sanatate la bebei si mamici.

Aici, in Canada, am auzit si eu de contraindicatiile microundelor. In privinta laptelui se spune ca, intr-adevar, isi pierde din proprietati prin incalzire la micro (de ce? nu mai retin). A doua contraindicatie este sa nu incalzesti in recipiente de plastic, asa um spunea Parpalak.
Eu personal am ajuns la un compromis - pe vremea cind trebuia sa incalzesc laptele, il incalzeam la micro in cana de portelan, apoi il turnam in biberon (astfel se uniformiza si temperatura). Acum am scapat, copiii mei beau rece de la frigider, Doamne fereste sa fie cu 2 grade mai cald !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

si eu incalzeam apa plata intr-o cana de sticla si apoi turanm in sticluta si asa mai departe. consider ca m-a ajutat mult microunda. eu am si suport special pentru incalzit sticluta de lapte dar nu l-am folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

Super microul asta!Eu daca nu il aveam cred ca atunci chiar adormeam pe banca in parc.Ies ca somnambula iau bibele,acum pun LaDorna,il bag vreo 30 sec daca a fost la temp. camerei si vreo 50 daca este de la frigider ,il agit cand il scot(se incalzeste mai mult deasupra),si de atata antrenament il simt la mana daca e ok sau e rece/cald.Nu am auzit de vreo contraindicatie.Bune sunt draciile astea !(citat -sotiorul meu ,care a facut intr-o seara vreo 5 curse la oala de pe aragaz ca sa iasa bibele ok,iar a doua zi apare cu micro in brate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

tot la microunde...mai ales ca se distrug si microorganismele in felul asta. aveti grija sa folositi numai recipiente pt micounde, altfel, plasticul normal se topeste si se degaja etilena, care nu este prea buna.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysa spune:

si noi tot la microunde incalzim biberonul chiar cu tot cu tetina. pina acum nu s-a intimplat nimic. de fapt noi incalzim totul la microunde. bb e bine merci si nu cred ca a afectat-o microundele. dupa ce incalzesc biberonul il agit foarte bine ca sa se omogenizeze. atit
pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialu spune:

Eu aplic alta metoda, bineinteles numai in cazul laptelui praf. Incalzesc apa 3-4sec in fierbatorul de apa, dupa care o pun in bib. si prepar laptele. Daca e prea fierbinte mai adaug apa rece, daca nu e suf. de cal mai incalzesc 2-3 sec. si gata! Intr-un minut sticluta e in gurita lu' bebe.
Despre microw. nu stiu prea multe ca nu am.

Diana siPatric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Dragele mele,
Eu nu numai ca nu am folosit microundele pentru mancarea copilului, dar nici nu mi-am cumparat cuptor cu microunde, pentru ca am citit de mai multe ori ca e foarte daunator. Am inteles ca incalzirea se bazeaza pe principiul agitatiei moleculelor, care prin ciocnire isi schimba structura, devenind improprii consumului. Asa ca eu am folosit metodele traditionale, ca sa nu-mi asum nisi un risc. De ce sa risti daca nu e absoluta nevoie? Doar din lene? Faptul ca bebelusii vostri, hraniti astfel, nu au inca nimic nu inseamna mare lucru, poate efectele apar mai tarziu, cand nici nu veti mai sti ca asta a fost cauza... Asta este parerea mea, daca veti cauta pe internet sigur veti gasi multe in legatura cu nocivitatea microundelor, nu neaparat in limba romana. Va pup, si nu uitati ca VOI sunteti primele care trebuie sa aveti grija de copiii vostri... Comerciantii vor sa-si vanda marfa si niciodata nu va vor spune ca marfa lor nu e buna.
Nu vreau sa va sperii, asta e parerea mea, dar documentati-va INAINTE de a face cum este mai comod... Eu am citit si am decis ca familia mea nu va manca mancare gatita sau incalzita la microunde, chiar daca asta inseamna ca eu voi avea mai putin timp liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Ai citit si aici?:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=218

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

fetele,
l-am crescut pe Rares fara microunde in Romania..l-am alaptat pana la 8 luni la san, apoi cu biberonul...nu am avut microunde in ro, deci orice i-am dat sa manance a fost incalzit pe aragaz...ei bine, fara nici o indoiala,daca o sa mai am un bebe mancarea lui va fi incalzita la microunde...din mai multe motive...este recomandat de doctor,(vezi linkul de mai sus),poti incalzi exact cat iti trebuie, se incalzeste usor si nimic nu se arde, nu mai murdaresti o mie de vase...fiecare insa face cum crede ca e mai bine pentru puiul lui...eu insa cred in chestiile astea care iti faciliteaza munca...nu sunt neaparat nocive...

Mergi la inceput