Incalzit biberon la microunde
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marturisesc ca eu incalzesc biberonul lui Alex la microunde. Pe incercate am reusit sa gesesc intervalul necesar de incalzire, asa ca nu risc sa-l frig. Dar...exista un "dar", cumnata mea mi-a zis ca a auzit ca nu e bine sa fie incalzit laptele la microunde pt ca nu ar fi tocmai sanatos pt copil. Voi ce credeti? Sau mai bine zis voi cum faceti? Avem si un aparat special pt incazit biberoane si borcanase, insa dureaza un timp infernal de lung si mai ales noaptea ar trezi toti vecinii.
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
iuliana spune:
Si eu tot la microunde incalzesc...de obicei incalzesc numai apa si apoi prepar lapticul, dar citeodata mai pregatesc lapticul de cu seara pentru tura de noapte ca sa nu mai stau sa astept sa se amestece si sa poata sa doarma si tati linistitca altfel l-ar trezi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
DanaMario spune:
Eu am intrebat doctora si mi-a zis ca daca laptele incalzit la microunde isi pierde anumite proprietati.
Eu tin apa incalzita mereu intr-un termos si imediat fac lapticul dureaza mai putin decit sa-l fac si sa-l incalzesc apoi din frigider
Va pupici
Dana si bb Joshua
parpalak spune:
Nu se recomanda la microunde pentru ca nu se incalzeste uniform. Asa ca trebuie sa-l agiti un pic ca sa-ti dai seama care-i temperatura reala din sticla. Apoi, mai e o problema cu containerele de plastic la microunde, dar numai la temperaturi mari, laptele pentru bb abia daca atinge 37 de grade, deci, zic eu, e OK. Banuiesc ca stii ca trebuie sa-i dai jos tetina cit e in microudne..
Sanatate la bebei si mamici.
iubibubi spune:
si eu stiam la fel ca si parpalak - microundele supraincalzesc laptele din "centrul" sticlei. chiar daca biberonul pare ok (caldut) la atingere, laptele supraincalzit poate frige guritza bbului. din aceasta cauza cuptoarele cu microunde nu se recomanda a fi utilizate la incalzitul biberoanelor.
dar daca, zic eu, lichidul este agitat suficient ca temperatura sa se uniformizeze, e ok.
in rest, nu cred ca microundele au vreo contributie la pierderea anumitor proprietati ale laptelui si, in consecinta, sa nu mai fie sanatos pt. bb.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Dana_ spune:
Eu nu am microunde dar prepar laptele foarte rapid.Incalzesc(dau un clocot) apa mai multa sa am si pt dimineata ca sa nu o mai fierb inca o data.Poate e mai usor cu microunde,,,
Dana
Marianar spune:
Si eu incalzesc apa pt. lapte tot la microunde si nu am avut probleme de genul 'a fost fierbinte si l-a fript'. La inceput am facut mai multe teste sa vedem ce si cum si in 25 de secunde apa de laptic e calda (200ml).
mamamariana spune:
Am citit si eu ca nu e bine sa incalzesti biberonul la microunde din cauza ca nu se incalzeste uniform si e posibil ca la suprafata sa fie rece si la fund sa fie fierbinte. Asa ca, din cand in cand il mai incalzesc si eu la microunde si chiar si pireutul daca e din borcanel de la frigider il pun (scrie si pe el "safe for microwave").
Nu cred ca are ceva...
Mamamariana
danab spune:
Marox, cred ca si in Franta este "Prenatal".Daca da, atunci poti achizitiona de la ei un aparat foarte bun si practic de incalzire a sticlutei cu apa. Scoti o sticluta, il hranesti pe bebe si pui urmatoarea sticluta; apa se incalzeste si se mentine la aceeasi temperatura-ai un buton de reglare a temperaturii-pe toata perioada pana la urmatoarea hranire.Este bun si pentru incalzit borcanele, este foarte practic in deplasari si daca mai achizitionezi un dispozitiv in plus poti sa-l folosesti si in masina.Si pe langa toate aceste avantaje are si un pret bun, pana in 25 de euro nu-mi mai amintesc exact.Eu cred ca este cea mai buna solutie. Economisesti timp si oricand ai apa calda pentru laptic.
Dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri ! Da, sigur ca nu incalzesc biberonul cu tetina si il agit bine dupa ce-l scot astfel ca temperatura sa fie uniforma. Uneori, cind mi se pare prea cald las sa curga o picatura pe dosul mîinii.
Insa atunci cind ziceam ca "nu ar fi tocmai sanatos pt copil" ma refeream la anumite interactiuni dintre moleculele din lapte datorate microundelor (scuze pt exprimare, chimia n-a fost niciodata punctul forte). Cum e o chestie din auzite voiam sa aud si parerile voastre. Deh, asa sint mamicile stresate :-))
Danab, imi pare rau, n-am auzit de "Prenatal" pe aici, dar pare tentant.
gabid spune:
Timp de un an de zile nu am incalzit bibe la microunde pt ca citisem in carti ca nu-i bine.Dupa un an m-am desteptat si eu si incalzesc pe bibe la microunde.Acum stiu secundele cat iese caldut.
Eu am si incalzitor de bibe pe care il folosesc doar cand plec de acasa.Exista si in Romania asa ceva numai ca dureaza\destul de mult incalzirea.Eu am Bebe-Comfort cu adaptor de masina dar exista si alte firme mai ieftine sau mai scumpe.
Voi ce stiti de sterilizare bibe la microunde?Se poate si fara sterilizatorul Chicco de microunde?
Eu am sterilizator chimic si tare scumpa e solutia.
Gabi si Simonica.