La dentist, cu copilul, in Am. de N, Europa?
Ma intereseaza cat de des li se fac radiografii copiilor acolo unde locuiti (in special cele de rutina... se practica?!!!), daca dentistii apeleaza la gaz ilariant si in ce situatii, eventual cum au tratat carii minore la dinti de lapte.
Multumesc, m-ar ajuta raspunsurile voastre ca sa aflu unde stau...
Take joy! (poze)
Raspunsuri
AB spune:
Anual radiografiile. Eu le zic ca vomita si le fac la doi ani dupa 4 ani.
De carii nu stiu.
ruxij spune:
Pai lu' fi-miu i-au facut radiografii. Si au tratat cariile cum le trateaza si pe ale mele. Au vazut ei niste carii cu lupa intre dinti cica, ca pe dinafara nu se vad. I-au facut injectie din aia in gingie cum imi fac si mie, nici o diferenta si au tratat cariile la dintii de lapte cum ar trata orice carie.
corinadana spune:
La 6 luni si nu are nici un fel de probleme. Asa cum ai zis, rutina.
O carie pe dintii de bebi tratata la fel cum zica Ruxij, ca dupa juma de an sa pice...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Letitia1 spune:
te referi in State sau in general in stainatate? Al meu nu a avut carii, drept care nu i s-a facut niciodata radiografie. Ma duc la fiecare 6 luni la control, just in case.
ML spune:
Ha, ha, le spui ca vomita?! Cum e in Franta (eventual alta tara europeana... vad ca nu scrie nimeni), AB? La ce interval le fac?
Ruxij, atunci de ce ii mai iradiaza, daca le vad cu lupa? Ca asa le vad si eu pe ale fetei, cu lupa.
Corina, Ruxi, au stat, mey la injectie in gingie? Ca eu si acum prefer sa treaca direct la lucru, sa sara peste faza cu seringa, dar cred ca din copilarie mi se trage (injectia era pastrata pt. situatii mai complicate, nu carii simple). Sotul e dependent de seringa, asa l-au obisnuit.
Nimic cu gaz ilariant? Nu ca l-as vrea, ba, din contra, dar povestea fetita ca a auzit la scoala despre...
Take joy! (poze)
ruxij spune:
Bai, am glumit "cu lupa" loool. Adica nu se vede nici o carie la fi-miu dar au facut ei raze X si vazura ei niste puncte cica intre doi dinti de lapte.
Da, fi-miu a stat f. cuminte la injectie, dar are 7 ani. Mai mult l-a deranjat dupa aia ca ramasese cu gura cam stramba de la anestezie, cu buza un pic umflata si facea scandal "cand imi treceeeee?" lol
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Bai, am glumit "cu lupa" loool. , am zis ca poate au pus mana pe lupa sa ti le arate si tie "pe viu", da' cred ca tu nu te-ai contrat . Da, stiu ca se vede orice rahatis la raze. Da, fi-miu a stat f. cuminte la injectie, dar are 7 ani. Mai mult l-a deranjat dupa aia ca ramasese cu gura cam stramba de la anestezie, cu buza un pic umflata si facea scandal "cand imi treceeeee?" lol Imi inchipui ca le expica sa nu se miste si toate cele, nu? |
Take joy! (poze)
ML spune:
Da, Letitia, ma intereseaza cum se procedeaza si in alte tari. Deci cand te duci la control, la 6 luni, nu te conditioneaza cu radiografia?
Take joy! (poze)
ruxij spune:
I-a explicat ca o sa-i "put the teeth to sleep" si cand va lucra apoi nu il va durea deloc. I-au bagat un televizor in fata si a fost fix cum e si la mine. Copilul a colaborat complet, desi cred ca injectia a durut, ca a strans cu manutele scaunul ala.
alintaroma spune:
Si noi de cind suntem aici (adica de 3 ani) mergem la control regulat o data la 6 luni, cind ii face si cleaningul. O data pe an face radiografie plus tratament cu fluor. Anul trecut a sigilat cele 4 maselute de 6 ani iar acum au vazut cu un sigiliu de ala a sarit si il vor mai pune o data la urmatorul cleaning (free of charge ).
Pina la 5 ani Bianca nu a avut nici o carie apoi au mai aparut ici colo si au inceput sa doara si le-a tratat asa cum zicea si Ruxij, ca orice carie cu anestezie locala injectabila, curatat, plombat. Si Bianca a colaborat foarte bine tot timpul, chiar o si lauda doctorul de fiecare data iar recompensa de fiecare data e sa-si aleaga o jucarie din faimosul "the treasure chest" Ultima data s-a dat mare ca nu mai alege jucarii ca sunt pentru copilasi si deh ea se da domnisoara
Cea mai traumatizanta , sa zic asa, experienta a ei a fost o extractie. Ca la radiografie au descoperit ca va avea cu un dinte definitiv mai putin ... cica e genetica treaba desi noi nu recunoastem nici unul ca am avea un dinte mai putin . Ei si intimplarea a facut ca virgula chiar pe partea cu pricina sa faca un abces la gingie care tot aparea si disparea la anumite intervale. Si era tare neplacut pentru ea iar dentistul a zis ca daca la urmatorul control tot il are, scoate dintele ca nu e ok sa stea atita timp cu infectie in gura. Si in felul asta face si din timp loc dintilor definitivi ce ies, astfel incit sa se aseze in functie de acel dinte lipsa si sa nu ramina cu spatiu fr mare sa necesite implat sau orice alta procedura. Si ne-a sunat bine planul si sper sa si functioneze ... dar asta vom vedea doar in citiva ani.
Apoi la dr a fost foarte cuminte, desi a zgiriat nitel scaunul doctorului de la atita strins ca spre surprinderea mea a avut maseaua aia o radacina ca la un dinte definitiv nu ne-a venit a crede. Poate tocmai ca dedesubt in gingie nu e nimic ... dar zicea si dr. ca mai rar a vazut asa radacini la dintii de lapte.
Si acasa a inceput showul ca o doare , ca singereaza prea tare, sa-i schimb pansamentul din 10'n 10 minute, ca nu mai rezista, ca ii e rau, ca de ce nu are voie sa faca aia si ailalta ... m-a terminat pina seara. Cred ca o durea, dar si exagera la greu si isi plingea de mila singura cum i s-a putut intimpla tocmai ei asa ceva
De atunci de cite ori mergem spune de la usa: "hello dr. Ron , no more extractions, please!"
Concluzia e ca in afara de anestezie locala injectabila nu ne-a recomandat niciodata gazul sau anestezia generala si oricum nu as fi fost de acord ci am fi cautat alt doctor.