Fiv in Europa (20)
Raspunsuri - Pagina 15
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
KITTA spune:
Da Miki-Mikiexact cum ti-am scris. Asa mi-au dat asa am facut. Am burta plina de vanatai si aproape nu ami am loc unde sa imi fac dar merita! Am luat Aprednisolon adica Prednison, tot din prima zi 1zi seara. Astia asa prescriau, La Viena am avut si 1/2 in plus dimineata.
Koramai am pana la test vinerea viitoare. V-am mai spus DD ma invata lectia rabdarii de data asta, chiar si sotul a observat ca nu mai sunt asa agitata si ca sunt moale ca o carpa, nu mai reactionez, etc. I-am explicat ca Progesteronul asta m-a potolit, asa ca sper sa nu imi mareasca el doza sa imi puna in ceai pe ascuns ca sa fiu mai docila
miki-miki spune:
Kitta este pt prima data cand aud ca se poate face heparina din zi 1 a stimularii. Am citit ca are un efect bun asupra endometrului, hmmm ma tenteaza si pe mine. Ai facut pauza in ziua punctiei nu? Lovenox 40 mg e echivalentul lui Clexane de 0,4 nu?
Sa dea DD sa vii cu un test pozitiv, eu asa banuiesc ca va fi.
Miki Anul asta pun de-un pui
![](icon_smile_approve.gif)
DOAMNE AJUTA!!
luck spune:
kitta
Aprednisolon ,
spune-mi si mie te rog de el ,
pt ca sper ca e medicamentul care o sa ma
ajute la urmatorul fiv deoarece am anticorpii
antitiroidieni pozitivi.
Ai inceput sa iei din prima zi de stimulare si in ce doza?
Ce inseamna ca la Viena ti-a suplimentat cu 1/2 dimineata ,
adica de cand ai ajuns acolo ai luat suplimentar 1/2 ?
Am cautat si am gasit salvarea la raspunsul lui goss
care zicea ca in z6 dupa ET avea estradiolul 220 si progesteronul 25
si a suplimentat progesteronul ceea ce la tine nu e cazul.
miki-miki
KITTA spune:
Luckda eu iau oricum de la inceput 9 utrogestane /zi din care 1 oral de 3 ori/zi. Ca sa fiu mai clara pentru tine, vorbeam despre incercarile anterioare cand am fost la Viena si desi sunt Austrieci vad ca au chestii diferite. Asta am vrut sa spun ca cei de la Viena imi dadusera 1/2 Aprednisolon dimineata si 1 intreg seara, iar aici la Innsbruck am avut doar 1 intreg seara. Nu stiu ce sa iti zic da el este medicametul pentru ac. anti-tiroidieni, adica anti- TPO? dar se da ca corpul sa nu respinga sarcina ca pe ceva starin, ca de exemplu o tumoare, etc cand atunci probabil ca de fapt secreta tiroia acesti hormoni auto-imunitari cand nu a rfi cazul lor. Dar acelasi lucru il face si medrolul sa stii, numai ca pe la noi se da de-abia dupa punctie cand de fapt organismul nu are timp "sa se obisnuiasca " cu el sau mai bine zis sa isi faca efectul. De aceea se da oricum la toata lumea indiferent de problema, sati linistita.
Miki-Mikiinca nu am cercetat daca e echivalentul lui Clexane 0,4 dar fetele pe aici asa ziceau. Chiar nu stiu in Romanica se gaseste?
KITTA spune:
Aaaa si Miki-Mikise face pauza cam 3 zile adica 1 zi inainte in ziua ET si o zi dupa si se intrerupe si Tromboass pentru cine ia!
Da, am verificat pe net si Clexane 0,4 ml estein aceeasi conc. ca Lovenox adica de 40 mg. Acum caut daca exista prin farmacii
luck spune:
kitta
da si anticorpii pot sa distruga embrionul si din ce am citit prednisonul este indicat in cazul asta.
Sa inteleg ca tu nu ai mai luat medrol?
Da ai dreptate mie si dr din Ungaria mi-a prescris medrol doar dupa ET !!!
Multa , multa bafta si te astept cu vesti bune , Doamne Ajuta !!!
KITTA spune:
Prednisonul este denumirea romaneasca dar Aprednisolon este cel strain. Medrolul e tot din aceeasi categorie de corticosteriode, numai ca asta e putin diferit. Poti sa iei din prima zi de stimulare. Nu are ce sa iti strice! Mergi pe mana mea sau a fetelor care au mai luat tot asa!
goss76 spune:
Buna Kitta,
in ziua 3 de la embriotransfer chiar ca nu prea conteaza valoarea pentru ca din cate stiam eu embrionul ( de 48 ore) se prinde intre zilele 4-7 de la embriotransfer. De aceea eu la recomandarea Dr. Matei am facut testul in ziua 6 embriotransfer si mi-a iesit parca 20. Am marit doza de progesteon la 3 X100 gr( ml) progesteron- endometrin + un progesteron (100ml) injectabil deci in total 400 ml( gr) progesteron ( dr. spunea ca este maximum din ce pot lua) . Dupa marire la 2 zile progesteronul a iesit 40 iar la 12 zile odata cu bhcg a iesit 52.
Eu zic ca e buna valoarea ta si ca dupa ziua 7 ar trebui sa mai creasca putin.
Ce poate nu e exact ca la tratamentul meu de sustinere este cred estradiolul.
Eu am avut de ex:
Tratamentul de sustinere inceput dupa punctie:
medrol contra respingere embrion,
aspirina- contra sindrom coagulare si vascularizare endometru,
acid folic,
clexane- contra orice sindrom de coagulare,
endometrin- progesteron-( 300 ml),
estrofem- estradiol 2 pastile pe zi pentru crestere estradiol si proliferare celule embrion,
progesteron injectabil 100ml,
si de la mine o pastila de elevit si una de magneziu.
Iti doresc numai bine si sa ne bucuram peste cateva zile cand faci bhcg.
Mi-am trimis o prietena in Israel sa faca FIV cu Dr. Feldberg si asteptam in 2 zile rezultatul bhcg. La ei problemele erau varsta( 38 ani) si raportul de FSH, LH arata rezerva de folicul pe terminate. Spermograma era aproape buna dar dupa cca 7-10 inseminari cu stimulare nu a avut nici un rezultat si s-a hotatat sa incerce FIV. Dupa o schema complicata de stimulare cu gonal si cu menopur( n-o stiu exact dar sper sa o spuna ea) i-au iesit 7 foliculi si atentie 5 embrioni de clasa A 6-8 celule. A implantat 4 si acum asteptam rezultatul. Tratamentul de sustinere exact ca la mine.
O sa revin si cu rezultatul.
Pupici,
Heleny 22+
+
Sarcina ICSI+TESA in Israel cu Dr. Dov Feldberg din cauza de azoospermie
Transfer embrioni 16 Ianuarie 2009
Nastere septembrie 2009