Mamici de Fulgusori de Nov.Dec2009(25)
Raspunsuri - Pagina 15

Ramonika spune:
pai dublu test se face undeva in sapt. 11 - 13 parca. eu il voi face la 12 sapt. jumate, cam asa.
doctora mi-a zis ca intai imi face eco, ca sa-i masoare pliul nucal si inca ceva, nu mai stiu ce, apoi a doua zi tre sa mergem la un laborator pentru a ne lua sange, si mai fac si acolo niste analize.
uite aici mai multe informatii:
Screening-ul prenatal in trimestrul II de sarcina se bazeaza pe faptul ca in aceasta perioada se pot efectua cele mai sigure investigatii invazive (amniocenteza). Totusi exista un beneficiu mai mare, atat pentru medici cat si pentru paciente, daca se pot obtine informatii despre sanatatea produsului de conceptie cat mai devreme in sarcina. Depistarea unor markeri serici ce pot fi determinati in primul trimestru si care au utilitate in estimarea riscului de aberatii cromozomiale ale fatului a condus la dezvoltarea investigatiei denumite dublu test.
Dublul test include:
- determinarea markerilor serici PAPP-A si free beta-HCG;
- calculul MoM (multiplu de mediana) pentru fiecare marker (se imparte valoarea obtinuta la mediana corespunzatoare varstei gestationale);
- corectarea MoM in functie de datele clinice materne (realizata de programul Prisca-versiunea 4);
- riscul biochimic de sindrom Down la nastere (calculat pe baza MoM corectat pentru fiecare din cei doi markeri si a varstei materne la nastere);
- riscul de trisomie 18 la nastere (calculat pe baza MoM corectat pentru fiecare din cei doi markeri si a varstei materne);
- calculul MoM pentru translucenta nucala (in cazul in care medicul trimitator furnizeaza laboratorului marimea translucentei nucale si lungimea cranio-caudala - CRL, estimate ecografic);
- riscul combinat de sindrom Down (risc biochimic + translucenta nucala).
triplul test cred ca se face mai tarziu putin.
uite aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1008
Ramonika

monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luciandrea [quote]citat din mesajul lui Ramonika lucia - eu de-abia voi face dublul test in sapt. 13. triplu test nu stiu inca, sa vad ce zice doctora. Offfff!!! ![]() Marti sunt programata la triplu test, nici nu stiu cum o sa fac! Sa imi fac si dublu test, eu nu prea am gasit pe net informatii despre dublu test,poate ma poti ajuta tu, daca detii mai multe info. ![]() |
Hello
Eu am facut deja TT - v-am mai spus despre asta - se face in max 24-48 de ore de la echo morfologica, o simpla analiza de sange, dar care se coreleaza cu varsta gravidei, cu antecedentele (rude cu malformatii, diabet, fumat etc.) si cu datele ecografiei efectuate intre saptamanile 12-14 de sarcina.
Daca pot sa va fiu cu ceva de folos, spuneti-mi.

monis

busymummy spune:
Fetelor, mie mi-a zis dr. ca intai facem eco si daca pare ceva in neregula facem si dublu/triplu test. Ideea e ca nu am factori care sa predispuna spre boli genetice si nu are sens sa ma stresez aiurea....
Stiu caz caruia i-a iesit la triplu test probabilitate de 80% sindrom Down... va dati seama prin ce a trecut femeia respectiva... toti ii ziceau sa faca avort... nu a vrut si copilul e perfect normal!
Eu nu vreau sa ma stresez aiurea pe probabilitati... daca apare ceva la eco, ok, verific. Altfel nu sapt.12 si mami de Andi - 4 ani.

Ramonika spune:
citat din mesajul lui busymummy Fetelor, mie mi-a zis dr. ca intai facem eco si daca pare ceva in neregula facem si dublu/triplu test. |
cam ciudat. nu am mai auzit asa ceva. cel mult faci dublu test si daca iese bine, gata, nu mai faci, insa chiar deloc...
Ramonika

monis5 spune:
Mda, vedeti ca despre TT exista multe discutii pe forum. Daca acceptati parerea mea obtinuta in urma experientei TT, va spun ca daca aveti de facut TT sa mergeti si sa faceti, fara sa va omoriti nervii pana nu vedeti rezultatele. Daca nu faceti, nu faceti.
Eu am inceput sa caut pe net, sa ma enervez, sa-mi fac griji, sa-mi para rau ca l-am facut (inainte sa aflu rezultatele) si abia acum realizez ca daca era sa iasa ceva rau la test, iesea indiferent de cat de tare m-am dat eu cu capul de pereti.
Cert e ca, chiar cu rezultate bune la masuratorile echo, ne putem incadra cu usurinta in grupe de risc, cel mai adesea din cauza varstei (si nu numai) si atunci este un test pe care multi doctori il solicita.
Va pup
monis 15+

miany75 spune:
buna dimineata la toata lumea!
La multi ani ,Camy si Elenic! SA va dea DD numai bucurii si multa multa sanatate!
La multi ani si celor care isi serbeaza ziua de nastere!
miany15+

miany75 spune:
citat din mesajul lui luciandrea La Multi Ani celor care va sarbatoriti ziua de nume, sau celor care sarbatoresc alaturi de cei din familie! ![]() Fetelor, dupa ce terminati cu sarbatoritul, poate aveti timp sa imi raspundeti la o intrebare: cand sunteti programate pentru triplu test? ![]() |
Lucia eu am facut dublu test la 13 sapt si 5 zile ..eram aproape de limita...cat despre triplu test am inteles ca se face undeva intre sapt.15 -19 si cateva zile..asa scria la laboratorul unde am facut eu..
miany

miany75 spune:
citat din mesajul lui Ramonika neata ![]() la cum merge odiseea pana acum, nush daca aveti sanse de vreo Maria, dar puteti oricand schimba in "Marean" ![]() betty78 - ce am de gand sa fac? eu ma gandeam sa mai iau vreo duzina de matze, in loc de jucarii la copil... ![]() krelia - ce te plangi, poti sa renunti la abonamentul la radio si asculti muzica de pe la vecini, asa se face economia pe timp de criza ![]() monis - trebuia sa scriu mītzele ![]() ![]() Ramonika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ramonika..cine stie poate se echilibreaza balanta pe parcurs...venim din urma si spargem gheata..

miany

many_bani spune:
[size=12]LA MULTI ANI[/size=12] pentru toate mamicile si viitoarele mamici care azi isi serbeaza ziua de nume. 15 +

vias spune:
JAY
Multa sanatate iti doresc si tie, sa ai parte de muuuuuuuuuuuulta fericire, sanatate si un bebe PERFECT!
...ma plictisesc la servici..
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei 15+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe pe care mami l-a visat ca e
POZE