Marsul pentru familie
Raspunsuri - Pagina 18
itsme spune:
irina_c,
iti recomand doua filme documentare pe tema asta care iti promit ca nu sunt de loc "de propaganda", si care e posibil sa-ti lumineze cateva nelamuriri cu privire la rolul familiei traditionale in identitatea sexuala a copiilor.
Unul din filme se numeste "Pentru ca asa ma invata Biblia", titlul original in engleza e www.forthebibletellsmeso.org/index2.htm" target="_blank">"For the Bible tells me so"
Al doilea se numeste "Tremurand in fata lui Dumnezeu", www.filmsthatchangetheworld.com/site/" target="_blank">"Trembling Before G-D" e titlul in engleza.
Le recomand de fapt oricui, indiferent de ce parte a 'baricadei', sunt doua documentare foarte bine facute si nepartinitor, care abordeaza subiectul homosexualitatii ca 'alegere', sau 'mod de viata', si de asemenea arata cat de traumatizati sunt nefericitii copiii homosexuali nascuti in familii traditionale, de tipul ilustrat de irina_c.
nu stiu daca se pot gasi de inchiriat filmele astea in Romania, dar sunt cu adevarat edificatoare si cutremuratoare.
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara AB astia de care vorbesti tu se numesc smecheri nu persecutati sau indoctrinati.Si chiar asa: de ce :"bine ca n-are baieti".Pai ce, daca ar fi vorba de indoctrinare doar si nu de altceva, de ce nu ar face-o si o femeie? adica ce, o femeie nu poate avea viata dubla si sa minta cat cuprinde?Ar putea teoretic insa nu prea sunt cazuri tocmai datorita educatiei diferite deci tot a ceea ce ne vara parintii si societatea in cap probabil joaca un rol aici |
Ah nuuu... femeile sunt ceva mai putin presate sa dovedeasca apartenenta sexuala. Adica scapa mai usor de presiunea maritisului.
Iar daca au facut greseala si au ajuns sa aiba copiii... femeile au un instinct matern protector mai mare decat unul sexual... asa in general... si se chinuie doar pe ele....
Si ma necajeste profund cand o greseala de educatie afecteaza nevinovati adica copii... ca un cuplu se desparte pe motive de nepotrivire... nu-mi pare un capat de tara.
In plus bias-ul venea din faptul ca-n Vechiul Testament, Biblie etc... singura condamnata este homosexualitatea masculina. Nu-i un cuvintel spus contra lesbienelor.
Probabil motivul istoric e ca la atatea razboaie si atatea multiple sotii... lesbianismul era inevitabil. Nici de lauda, nici de rusine... insa Vechiul Testament este obsedat de ideea ca nu se procreeaza in randul adeptilor. De la onanism la homosexualitate orice posibilitate de a evita producerea de noi urmasi, de noi adepti religiosi este aspru sanctionata.
Itsme eu n-am vazut decat al doilea film...
Bird70 explicatii rationale nu aud decat oamenii rationali... restul nu.
Sa ai copiii homosexuali nu-mi pare nici o fericire si nici o bucurie pentru nici un parinte. Trebuie sa fii nebun sa-ti doresti ca unui copil sa-i lipseasca din viata fericirea de a creea o noua viata cu cel sau cea pe care-l iubeste cel mai mult... Eu o vad ca pe un handicap emotional din punctul asta de vedere.... dar asta nu inseamna ca as forta pe cineva sa fie ceea ce nu este. Fiecare are dreptul sa-si caute fericirea cu altii care o inteleg ca si el atata vreme nu face nici un rau altcuiva.
Asocierea cu pedofilia mi se pare oribila. Pedofilia e crima impotriva cuiva care nu se poate apara unui copil.
mariucamea spune:
dar ce are familia traditionala, de nu-i buna?
se pune egal intre traditional si invechit, stricat?
eu cand aud de familia traditionala ma gandesc la:
familie cu multi copii, decent imbracati; la masa care incepe cu rugaciunea de multumire si se termina la fel; la timp petrecut cu membri familiei; la respect fata de copii/parinti/bunici; la duminica atunci cand toata familia merge la biserica; etc.
ar mai fi cate ceva de actualizat: mama are serviciu, internet in casa, etc.
ce-i rau, ce nu-i in regula cu familia traditionala?
bird70 spune:
citat din mesajul lui mariucamea am si eu o intrebare: marsul pt familie a avut acordul/binecuvantarea BOR? daca se poate sa rasp doar cine stie exact. |
NU. A pus cineva acum cateva pagini un citat emis de BOR in care spunea ca nu se afiliaza cu marsul.
ma gandesc cum ar fi daca s-ar legaliza homosexualitatea... |
News-flash: homosexualitatea este legala .
ce-i rau, ce nu-i in regula cu familia traditionala? |
Nu e nimic rau cu familia traditionala, doar ca marsul care (cica) sustine familia traditionala s-a transformat intr-un mars impotriva homosexualilor. Eu traiesc intr-o familie traditionala, nu am multi copii (doar 2) si nici nu spun rugaciuni. Probabil ca in viata mea de zi cu zi sunt implicata mult, muult mai mult in actiuni umanitare si de ajutorare decat toti scandalagii care au defilat cu biblia in brate si cu baticuri in cap. Dar never mind, eu cred ca nu prin ura, insigare la violenta, marginalizarea anumitor categorii de oameni si sentimente negative voi ajunge in rai.
mariucamea spune:
draga bird70, pt actiuni umanitare, sociale.
dar cu partea duhovniceasca cum stai?! daca pot sa te intreb
stiu ca in occident a fi crestin inseamna mai mult a fi implicat in actiuni sociale. e necesar, dar nu si suficient.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui itsme irina_c, iti recomand doua filme documentare pe tema asta care iti promit ca nu sunt de loc "de propaganda", si care e posibil sa-ti lumineze cateva nelamuriri cu privire la rolul familiei traditionale in identitatea sexuala a copiilor.Unul din filme se numeste "Pentru ca asa ma invata Biblia", titlul original in engleza e www.forthebibletellsmeso.org/index2.htm" target="_blank">"For the Bible tells me so"Al doilea se numeste "Tremurand in fata lui Dumnezeu", www.filmsthatchangetheworld.com/site/" target="_blank">"Trembling Before G-D" e titlul in engleza.Le recomand de fapt oricui, indiferent de ce parte a 'baricadei', sunt doua documentare foarte bine facute si nepartinitor, care abordeaza subiectul homosexualitatii ca 'alegere', sau 'mod de viata', si de asemenea arata cat de traumatizati sunt nefericitii copiii homosexuali nascuti in familii traditionale, de tipul ilustrat de irina_c.nu stiu daca se pot gasi de inchiriat filmele astea in Romania, dar sunt cu adevarat edificatoare si cutremuratoare. |
Hilde spune:
Ce subiect! Tocmai vin de la o zi de nastere a unui homosexual.
Avem 6 prieteni homosexuali, 3 perechi: arhitect, prof de mate, prof de muzica, prof de arts, 2 prezentatori tv.
Oamenii astia sunt niste oameni normali, educati, la care prietenii merg cu placere pt o conversatie inteligenta si un vin bun.
Ce m-ar interesa ce fac in dormitor? Ce m-ar interesa ce fac in dormitor familiile traditionale?
De ce proteste? Va e frica ca homosexualitatea e o boala care se ia?
mariucamea spune:
irina.c, marsul pt familie s-a organizat/desfasurat fara acordul/binecuvantarea BOR?! daca da, cum asa?
mariucamea spune:
Hilde, da aveti si prieteni heterosexuali?
Ati vorbit si despre cum au devenit ei homosexuali?
Mergeti si cu copilasii la prietenii homosexuali?
mariucamea spune:
Hilde, te intreb pt ca eu nu am avut ocazia sa intreb asa ceva un homosexual. am cunoscut cu ani in urma in germania intr-un grup doi studenti homosexuali. la prima vedere erau la fel cu ceilalti.