pasaport copil

pasaport copil | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

Daca este deja pe pasaportul meu si e valabil pina in 2010 ,trebuie sa-i fac pasaport individual copilului de 5 ani?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Daca nu a exprirat termenul pt pagina lui, nu trebuie. Dar cand va exprira si va trebui sa-i faci prelungire, iti vor cere probabil sa ii faci pasaport singur.
Ai pt el 2007-2010? Ca la copiii e valabil doar 3 ani.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Am fost si i-am facut pasaport individual.Deci mare atentie,cei care aveti copiii inclusi in pasaport,desi e aparent valabil,s-a modificat legea cu ordonanta 225 si obligatoriu ii trebuie pasaport individual.Am avut mare noroc ,puteam sa nu iesim din tara ,din cauza ca astia schimba legea si anuleaza si pasapoartele care sint valabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mdaa,eu ma intreb cit timp va fi valabila legea asta!

Acum vreo 5 ani era legea in vigoare,apoi au modifcat-o,in sensul ca minorul trebuie trecut pe pasaportul unuia dintre parintzi,doar in cazuri speciala are drep la pasaport individual,acum iar nu mai este valabil!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

adica daca pitica e trecuta pe pasaportul meu nu pot pleca cu ea din tara? ii trebuie pasaport individual??? de la o anumita varsta sau cum? noi plecam in concediu peste 3 saptamani... macar sa ma duc sa-i fac alt pasaport.

dulcetica, spune-mi si mie legea, te rog mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

adica daca pitica e trecuta pe pasaportul meu nu pot pleca cu ea din tara? ii trebuie pasaport individual??? de la o anumita varsta sau cum? noi plecam in concediu peste 3 saptamani... macar sa ma duc sa-i fac alt pasaport.

dulcetica, spune-mi si mie legea, te rog mult.

mama lu' maria

randuri pentru maria

Daca nu e expirata perioada de 3 ani de cand ai inclus copilul pe pasaport ( ai o data de expirare sub poza daca e facut dupa 2006 ) NU trebuie sa il schimbi.
Eu am iesit cu ambii copii anul acesta din tara fara probleme.
La vama am intrebat si mi-au spus ca le fac pasapoarte individuale doar cand expira perioada de 3 ani.

Mergi la inceput

Oameni buni sunati la pasapoarte si intrebati.Ce credeti ca dadeam aiurea un milion si am mai pierdut si timpul toti trei acolo?Noi plecam peste 2 saptamini si am sunat ,tocmai pt ca nu mi-a venit sa cred ,cind mi-a spus ieri una din persoanele cu care mergem.E incredibil ,dar asa e!
Addinel mi-a spus la tel ca e ordonanta 225,dar din pacate nu o au pusa pe site.
La urgenta il da in aceeasi zi si la normal in 7 zile.Deci mie imi iese la termen.

Mergi la inceput

Si temeiul legal :

Art. V
(1) Pasapoartele prevazute de Hotararea Guvernului nr. 460/2001 privind punerea in circulatie a noilor tipuri de pasapoarte romanesti, cu modificarile ulterioare, isi pastreaza valabilitatea, retragandu-se treptat din circulatie, potrivit solicitarilor cetatenilor.
(2) Dispozitiile alin. (1) se aplica in mod corespunzator si mentiunilor efectuate in cuprinsul acestor pasapoarte

Copiii se incadreaza la "mentiuni inscrise in cuprinsul pasapoartelor".

OUG nr. 207/2008, Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_regimul_liberei_circulatii_romani_strainatate_207_2008.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

lala, dulcetica, merci... eu am trecut-o pe pitica in pasaport in 2007, e valabil pana in 2010. chiar sunt in ceata. cred ca o sa fac un drum pana acolo sa ma lamuresc, mor daca imi ratez concediul :D

Mergi la inceput

Lala astia-s timpiti.Pe pasaportul meu expira pt copil in nov 2010 si cu toate astea m-au pus sa-i fac individual.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica

Lala astia-s timpiti.Pe pasaportul meu expira pt copil in nov 2010 si cu toate astea m-au pus sa-i fac individual.

dulcetica

Ai nimerit la telefon o tuta caruia i-a fost mai usor sa iti spuna sa il faci

Am trimis mail azi la adresa de contact a serviciului pasapoarte . Uite mailul meu si raspunsul :

Buna ziua,

Va rog sa imi raspundeti la o nelamurire.

Am doi copii minori, sub 14 ani care sunt inclusi in pasaportul meu si nu a trecut inca termenul de 3 ani de la includerea lor.

Pentru a pleca in vacanta in afara tarii este necesar sa le fac pasapoarte individuale sau includerea expira la trecerea celor 3 ani asa cum era pana in decembrie anul trecut ?

Va multumesc

Si raspunsul lor :

dgp.relatiipublice [dgp.relatiipublice@mai.gov.ro]

Stimata doamna,

Din punct de vedere legal, legea romana dispune valabilitatea pana la expirare, insa statele in care, noi, romanii ne deplasam, solicita valabilitate mai mult de 6 luni la intrarea in acestea.

Va multumim pentru mesaj,

Cu respect,

Biroul Cabinet si Comunicare Publica
al Directiei Generale de Pasapoarte
On Tue, 19 May 2009 13:12:09 +0300

Deci este asa cum am spus eu .

Mergi la inceput