Copilasi de iulie-august 2004 (21)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

salutare
rox, daca te consoleaza si philip e in categoria pretentiosilor la mancare, cam ca patrick mananca si el. si ce meniuri baga alti copii pe aici, eu asa ma intristez ca nu mananca ce si cat ar trebui. dimineata mananca bine dar el la gradi apropae ca nu se atinge de pranz, la 2 le da gustare pe care o mananca uneori si apoi recupereaza numai cu ce vrea acasa. nu ciorbe, tocanite, legume sau fructe. in nici un caz.
gabi, imi pare rau ca s-a imbolnavit stefan, totusi nu-i riscant sa-l luati cu voi daca-i rubeola? si eu zic sa nu-l tunzi pe tudor, zau.
ioana, imi pare rau ca esti trista si nu stiu ce sfat sa-ti dau. atat timp cat se joaca insa frumos, nu vad la ce le-ar dauna prietenia asta.

Philip
Nicholasin4days
Mommy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

AndreeaP,am admirat burtica si body-ulcum stai cu emotiile?
Meii va da-ti seama ca dupa ce naste Andreea nu mai avem burtici??Hai cine trece rapid la treaba sa nu se prafuiasca prea tare pampoanele
Daria,ii va fi greu Giuliei daca-i matinala si mandra la fel se trezeste la 7 indiferent la ce ora se culca..(Viorel vine doar cand are chef la gradi...ma enerveaza ca atunci cand nu este el,mandra este alt copil,nu interactioneaza cu nimeni...de exemplu ieri daca a fost prezent s-a jucat,a mancat si a fost singura care a luat bulina rosie ca a cantat cel mai bine...azi a tinut-o pe a ei si-n plus la pranz cand o iau trebuie sa am nerfii tari sa suport ce-mi zice educatoarea,infirmiera plus teoriile bunicilor)
Nu stiu cum este la voi dar la noi este caldura mare,monser

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Asa mai cu intarziere...La Multi Ani si sanatate maxima pentru sarbatoriti, pentru Elene, Constantini si Constantine, pentru Tudorel si de ce nu? sanatate multa pentru noi toti!!

Am mai reusit sa va mai citesc, dar cu greu am mai scris cate ceva, oricum sunt la curent cu evenimentele (desi cred ca mi-a scapat "painea cu blana" ce-i aia?), Dumnezeu s-o odihneasca pe Alina si sa-l apere pe Bradut!! imi pare atat de rau si sincer ma apuca o frica teribila atunci cand mai citesc despre un accident...stiati ca in Ro mor anual pe sosele mai multi oameni decat in razboiul din Gaza? Eu i-as baga la puscarie in primul rand pe aia care dau permise pe spaga, la toti idiotii si idioatele care au bani dar creier ioc...si care habar nu au sa mearga civilizat pe drum, zilnic, dar zilnic trebuie sa feresc minim 2 nesimtiti

Andreea, deci mai ai putin, putin!! Bafta, nastere usoara si bb sanatos!!

Gabi ufff ce pacat de antibioticul ala dat aiurea... sa nu te superi pe mine ar doctorita care l-a recomandat doar asa "sa fie ea sigura" nu-si face treaba ca lumea!! Daca e rubeola sau orice altceva cu eruptie, antibioticul nu va face altceva decat sa intarzie eruptia si va confuzeaza si mai mult. Eu am invatat sa am nervii tari la febra si ii tin si cu 40 de grade minim 3 zile pana ne decidem sa dam antibiotic. De obicei in ziua a patra nu mai au nimic, nici ala mic, nici ala mare, ptiu sa nu-i deochi dar au un sistem imunitar de exceptie. Bine ca hiperimunitatea asta nu e tot timpul fericita,pentru ca de exemplu acum au inflorit nu stiu ce tufisuri pe aici prin cartier si toti 3 se vaita de alergii si umblu cu claritine dupa ei prin casa, dar ...c'est la vie. Sanatate si sa speram ca scapi repede si de problema asta!!

Fetelor, am citit ce mananca ai vostri... ei bine sunt siderata!! Al meu (cel mare) mananca mult mai mult (e adevarat ca e pedepsit daca face pe nebunu la masa), dimineata prinz si seara plus doua gustari intre mese si se vede nada!! E slab ca un ...ogar ... doar obrajii sunt bucalati, in rest piele si os!! Ala mic, la fel, ala mananca de sparge de 4 ori pe zi, i-a mai trecut din diaree, dar tot slaaab...si filiform a ramas!! Tot asa..capsorul mai bucalat, in rest faci anatomia scheletului pe el L0am dus la doctor care mi-a dat regim de ingrasare si ma manca limba sa ii spun ca el deja e indupat ca o gasca...in fine, probabil ca sunt prea alergati.

Ioana, eu cred ca prietenia mandrei cu Viorel nu are nici o legatura cu faptul ca e baiat sau ca e obsedata de baieti... asta e o prostie!! La 5 ani copiii cauta tovarasia altor copii, si al meu are un prieten la gradi, Dinu, parca-s siamezi...daca vine Dinu e minunat, daca e Dinu bolnav e tragedie, nu mai vrea sa se duca la gradi ca "nu e interesant", "nu are cu cine sa se joace" etc, etc. Asa ca ...lasati fata in pace, o sa ii treaca. Probabil nu e altcineva mai interesant acolo si de aia ii place de Viorel. Sincer, si al meu are o colega de gradi care il place foarte tare, el ... evident legea lui Murphy a actionat si ... nu o place asa tare, mai deloc, motiv pentru care a si incasat o bataie de la fata respectiva suparata ca nu stiu ce nu a facut al meu (mi se pare ca nu a vrut sa faca pereche cu ea la dans la nu stiu ce petrecere...in fine, tambalau mare). Bine ca nu s-a apucat sa loveasca si el, macar atata educatie am reusit sa-i dau. Deci nu e mandra unica si cu certitudine ii va trece. Dar... foarte probabil pe la 15 ani isi cumpara tati pusca.

Daria ne luam de mana in suferinta comuna cu dintii...si eu sunt in "reparatii capitale" si am un chef...s-o iau pe campii, dar baba rabda la frumusete.

Olivia, voi cred ca luati toate "specificitatile Romaniei" in piept, eu nu pot decat sa-ti urez sa nu cedezi!! Vei reusi in final, totul este sa nu albesti de nervi.

trebuie sa ma prezint in bucatarie sa prestez masa de seara ca-mi vine trupa din parc, mai povestesc si dupa, pupici.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Semnam condica, si raspundem una cate una:

Andreea - mamica-to-be: ma apuca emotia cand ma gandesc ca momentul e atat de aproape! Am si eu la serviciu o graviduta, si alte fete mai tinerele care isi doresc copii, m-au intrebat de nastere, le-am povestit sincer cum s-a petrecut treaba cu chestia, si le-am pus pe ganduri pentru totdeauna he he he Ce rea sunt!
Tot ce imi amintesc, de fapt, este ca in momentul cand i-am vazut pe maimutzoi ca doi bicilici mici mi-au dat lacrimile de fericire si am uitat de durere. Iti tinem pumnii!

Gabi, petrecere frumoasa, ai grija de maimutzoi si nu-l tunde mei pe Tudorel, ca are asa un par dragut! Tunde-l mai incolo! Eu nu m-am indurat sa-l tund pe Dominic, si tot are un par cretz cretz de african! Pozele lui in bermude portocalii facute la studio sunt chiar inainte de motzul lui

Cu mancarea, il inscriu pe Andy pe lista de mofturosi. La noi variaza de la zi la zi! Cand era mic il bagase doctorul la cura de slabire, mi-amintesc si acum, avea 11.800 kg la 5 luni jumatate. A fost un bebe absolut urias si copilas foarte grasun si greu. Manca de spargea, la 1 an baga castronul de ciorba. Daca il vezi acum, e cat un scaloi. Tot nu arata slab, ca asa e facut el, are falcutze si (scuze) fundul grasutz, si picioare grasutze. Dar nu mananca mai nimik. Dimineata cu chiu, cu vai, cereale, la scoala la 10 niste milk, la pranz isi mananca ce ii punem noi in lunch box, si asta daca are pofta (un peperami, un babybel, un piure de fructe, un actimel, o banana, un pachet de Sunbites (arata ca chipshii, dar sunt cereale uscate), si un suc). Daca sta la club de la 3 la 5.30 cand terminam noi, mai mananca si acolo o felie de paine prajita cu cheese. Daca nu, acasa incerc sa ii bag o ciorba, dar nu prea mai mananca nici ciorba, nici nu ma mai obosesc sa fac. Azi a mancat un pic de omleta, alte zile mananca legume fierte pur si simplu cu niste unt pe ele, de preferat broccoli si morcovi. Cateodata un hot dog. Nu mai mananca deloc carne, dar deloc (in afara de hot dog care nu stie el ca e carne).

Nu stiu cum sa il fac sa manance carne din nou!

In schimb Dominic, care are numai doi ani, baga le ghozdan toata ziua si bea si un litru de lapte (formula + lapte integral) in fiecare zi. Nu e gras, doar falcutzele sunt rotunde, el e chiar foarte bine proportionat.

Nu stiu daca ma poate ajuta cineva cu un sfat in aceasta problema. acum 1 an jumatate am mers in Portugalia pentru cateva zile si i-a aparut lui andy (nu stiu daca a fost o coincidenta sau... chiar a fost apa din portugalia) o eczema pe mana, la incheietura. Cand am ajuns acasa, a mai aparut ceva similar pe picior. Am murit de ciuda, Andy avea atunci castinguri pentru fotomodel si nu-si mai putea arata piciorul (in pantaloni scurti de exemplu). Am avut o filmare si am zis doamne ajuta ca a purtat un costum de halloween 100% imbracat. ei, i-am dat o crema de la farmacie, s-a ameliorat, dupa care a aparut din nou. in timp, nu a disparut niciodata complet, dar a variat ca dimensiune. A aparut si in alte parti eczema asta, mai ales pe picioare si in zona manshetelor la maini. fetelor, de vreo 3 saptamani m-a zapacit, i s-au umplut pur si simplu picioarele de bube. Si se scarpina pana da sangele. Cum s-a inrautatit, am mers la doctor si ne-au spus ca nu e nimic special, poate face alergie la sampoane parfumate si sapunuri parfumate. Si ca se repara cu un sampon de baie special, crema Crotimazol si o alta crema foarte grasa. Cauza ar fi ca e pielea uscata. Pantalonii de uniforma au cea mai mare parte din vina cred eu, sunt foarte, foarte ashpri.

Mergi la inceput

Am uitat esentialul, ce ma fac cu el, cremele astea nu merg, si eczema arata din ce in ce mai urat! Are aproape plagi pe picioare!
Nu ne ajuta nici vremea, ploua mereu si e frig, si apurtat nenorocitii astia de pantaloni in fiecare zi! Poate in Sicilia ii dau bermude si ii mai trece de la soare?? Nu-mi recunosc copilul, el avea o piele asa de fina si curata, si acum picioarele arata de parca sunt rapciugoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eczema aia nu cred ca e alergica, ci cred ca e o ciuperca.
Eu iti recomand unguent Triderm de la Schering-Plough. Este un unguent foarte bun pe tot felul de bube, ciuperci, etc. Eu l-am folosit cu succes inca din maternitate pt bb de numai 2 zile (desi in prospect scrie ca nu se da la mai putin de un an). Daca are plagi pe care le scarpina, crema va impiedica infectarea lor si va distruge eventualii agenti locali. E cel mai bun unguent, am incercat o droaie.
In paralel, poti sa incerci sa ii dai Claritine, sirop, 5 ml pe zi, daca e pe fond alergic Claritine va ajuta sa treaca inflamatia si nu o sa mai aiba mancarimi.

Daca mai apare in viitor, intai incerci cu Claritine, daca se retrage dupa Claritine, e clar ca e alergie. Daca nu e alergie, nu ma astept sa mai apara dupa triderm, triderm ar trebui sa rezolve definitiv.

Cel mai naspa ar fi sa fie o combinata, alergie+ceva ciuperca, cu triderm scapi de eventuala ciuperca, dar alergia trebuie supravegheata.

vezi sa speli bine toate hainele, desi..uniforma nu prea vad cum poti sa o sterilizezi.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Irrinuca, si eu cred ca e eczema, care, iata cum spui, scarpinandu-si-o a raspandit-o...si probabil are el si o sensibilitate aparte...poate ar fi nimerit sa consulti si un homeopat, aici e un medic care e foarte-foarte atent la aspectul pielii/unghiilor/parului copiilor si cand i-am dus pt ca aveau viroza de ex i-a examinat pe amandoi sa descopere ceva eruptii, da vada starea unghiilor, parul, pielea scalpului. Spunea ca exista corespondente intre sanatatea pielii si sanatatea generala, sau mai precis existenta anumitor eruptii in anumite zone de PE corp arata suferinte ce exista IN anumite organe/aparate.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Irrinuca b.dermato sint atit de multe si nu usor de diagnosticat..Daca tu ai folosit Clotrimazolul (deci un antifungal ) eu zic ca poti elimna o infectie fungica. Mai poate fi una bacteriana..sau multe alte b.de piele,printre care si eczema.

Aveti in familie cazuri de astm, rinite alergice sau eczeme? Faptul ca este f pruriginoasa treaba si pielea uscata...tind sa cred ca este vorba de o eczema..cauzele pot fi sau detectate. Ti-as sugera sa folosesti pt o perioada sapunuri si sampoane speciale si sa incepi sa folosesti Hidrocortizon crema 1% (deci cel mai slab si care nu necesita reteta).Daca nu se rezolva problema, foloseste Elocom (o singura aplicare pe zi in strat subtire)...si daca este eczema se vad ameliorari chiar si dupa prima aplicare.Sanatate!

Mergi la inceput

Andries, dorsilia si kim,
nu stiu cum sa va multumesc, nu stiu ce sa ma mai fac. Nu este mostenita din familie, si nici el nu a avut nimic pana in noiembrie 2007 cand am mers atunci in portugalia.
Noi avem pielea foarte curata, desi eu si Andy numai avem o piele foarte foarte alba. Mai mult, avem alpha-talasemie. ala mic nu are nimic si are pielea mai inchisa. Sa fie si de la tipul de sange??
Am inceput cu farmacistul, care a zis ca e un cerc vicios cu scarpinatul si ca o sa tot apara daca se scarpina, dar ca este doar eczema si sa nu ne facem probleme. La o examinare mai atenta, am observat ca are si doua cerculete pe picioare, astea clar semanau cu o ciuperca. am mers la doctor si ne-au dat de fapt Clotrimazol pentru ciuperca si baie cu Oilatum si o crema groasa si ft grasa pentru a aplica din greu pentru manacrimi si pentru a trata pielea "uscata". Deci doua lucruri complet diferite. Fara sampoane cu miros, fara sapun cu miros, fara detergen bio, etc. Panatlonii de uniforma parca sunt facuti din sac, si i-am cumparat pe cei mai scumpi in speranta ca sunt din material mai bun. I-am spalat cu eprsil lichid si aloe vera, s-au inmuiat, si am observat ca in ziua cand invatatoarea i-a dat alti pantaloni eczema s-a intins automat.

Am sa incerc sa ii dau alifia aia, vine mama din romania peste o saptamana si sper sa mi-o aduca. De fapt ambele alifii. si mai sper ca o sa se imbunatateasca vremea sa-i dau pantaloni scurti. In sicilia cred ca e mai cald o sa-l expun la soare, de multe ori soarele e bun la vindecarea bolilor de piele.

am sa incerc sa ii fac o poza sa va arat eczema.

Multumesc mult fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata dragelor
Gabi, sper ca ati avut o aniversare ok si ca Stefan e mai bine!
Irrinuca, sper sa rezolvati problema lui Andy, intr-adwevar sunt tare pacatoase eczemele astea.. si se intind. e interesant ca voi nu ati luat, nici Dominic. asta ar cam exclude problema fungica la fel cum zicea si Oliv...pun pariu ca va ceda la Elocom.
Andreea de pupi mai e o zi! tinem pumniii!!!
Ioana te-ai impacat cu mandra? faza cu Viorel si eu zic ca nu are treaba cu baieti/fete... pur si simplu s-a lipit de el. asa facea si Patrick cu pretenu' Dimi... acum de cand a inceput sa socializeze intens si cu alti colegi de acolo s-a mai linistit treaba.
azi fug la servici ca am angajat doua gagicute noi... si sa le fac ceva trainig.
sa aveti o zi buna si o saptamana excelenta!!

Mergi la inceput