Vitamine romanesti in Germania (26)
Raspunsuri - Pagina 14
angipangi spune:
CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI
MÜNCHEN
Program de lucru cu publicul: de luni pân#259; vineri, între orele 8 :30 - 14 :30
Telefon : 089.55.48.06 ; 089.55.33.08 ;
Adresa: Richard-Strauss-str. 149, 81679 Munchen
Pagina internet: muenchen.mae.ro
e-mail : konsul2@rumaenien-gkmuenchen.de ; kanzlei@rumaenien-gkmuenchen.de
I. Transcrierea certificatului de c#259;s#259;torie german #351;i ob#355;inerea certificatului de c#259;s#259;torie românesc
În conformitate cu prevederile art. 42 alin. 2 din Legea 94/2004 pentru modificarea #351;i completarea Legii 119/1996 „cet#259;#355;enii români pot solicita înscrierea în registrele de stare civil#259; române de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carier#259; ale României, a certificatelor de stare civil#259; eliberate de autorit#259;#355;i str#259;ine”.
Pentru recunoa#351;terea #351;i transcrierea unei c#259;s#259;torii încheiate în Germania, trebuie depuse la Consulat, personal, urm#259;toarele acte:
Cerere tip; se prime#351;te la Consulat, în momentul depunerii dosarului de transcriere
Declara#355;ie pe proprie r#259;spundere privind inexisten#355;a unei alte cereri de transcriere a actului; formular tipizat; se primeste la Consulat
Lista cu datele personale; formular tipizat; se primeste la Consulat
Certificatul de c#259;s#259;torie german, de tip interna#355;ional, în original (“Auszug aus dem Heiratseintrag” - se ob#355;ine de la Standesamt) .
Aplicarea pe certificatul de c#259;s#259;torie german de tip interna#355;ional a Apostilei prev#259;zut#259; de Conven#355;ia de la Haga din 1961 (în Germania apostila se aplic#259; de c#259;tre Regierungsprasidium);
Traducerea în limba român#259; a certificatului german de c#259;s#259;torie de tip international efectuata la un traducator autorizat pe plan local; poate fi efectuata si la Consulat contra taxei de 35 Euro
Certificatele de na#351;tere ale ambilor so#355;i, indiferent de cet#259;#355;enie;
Un act de identitate românesc valabil (pa#351;aportul, buletinul sau cartea de identitate), în original #351;i actul de identitate valabil al celuilalt so#355;/so#355;ie (pa#351;aport sau carte de identitate)
Extrasul din Cartea Familiei (Auszug aus dem Familienbuch)
PRECIZ#258;RI:
Toate actele vor fi înso#355;ite de câte dou#259; copii xerox. Legalizarea copiilor #351;i a traducerilor acestora, se realizeaz#259; la Consulat, cu achitarea taxelor consulare aferente;
Persoanele care nu au un document de identitate românesc valabil nu pot depune cereri de transcriere si sunt rugate s#259; solicite informa#355;ii cu privire la clarificarea cet#259;#355;eniei române (serviciul se efectueaz#259; #351;i prin po#351;t#259;)
Dac#259; so#355;ul, cet#259;#355;ean român, care solicit#259; transcrierea certificatului de c#259;s#259;torie, #351;i-a schimbat numele sau prenumele în str#259;in#259;tate (de exemplu din Ioan în Johann) este rugat s#259; solicite prin po#351;t#259; sau e-mail informa#355;ii suplimentare cu privire la schimbarea numelui/prenumelui pe cale administrativ#259; #351;i în România.
Dac#259; persoana care dore#351;te transcrierea certificatului de c#259;s#259;torie, cet#259;#355;ean român, a avut c#259;s#259;torii sau divor#355;uri anterioare în România, este obligatorie prezentarea si actelor care atest#259; aceste fapte de stare civil#259; (sentinta de divort, certificat deces, etc.)
În cazul în care persoana, cet#259;#355;ean român, care solicit#259; transcrierea certificatului de c#259;s#259;torie german, are hot#259;râri de divor#355; pronun#355;ate în Germania, este rugat#259; s#259; solicite Consulatului, în prealabil, informa#355;ii suplimentare în acest sens sau s#259; prezinte dovada înregistr#259;rii în România a c#259;s#259;toriilor, divor#355;urilor, decesului anterioare, pronun#355;ate în str#259;in#259;tate.
Pentru depunerea actelor, semnarea acestora #351;i autentificarea declara#355;iilor pe proprie r#259;spundere, prezen#355;a la Consulat este obligatorie, în timpul programului de lucru cu publicul, mai sus-men#355;ionat.
Ridicarea certificatelor de c#259;s#259;torie române#351;ti #351;i semnarea în registrele de stare civil#259; se va face pe baza unei program#259;ri prealabile. Cererile incomplete nu pot fi preluate.
Taxele consulare aferente, respectiv taxa de cerere (30 Euro), autentificarea declara#355;iei (30 Euro/act), legalizarea copiilor (15 Euro/act), a efectuarii traducerii (35 Euro) si/sau legaliz#259;rii/cerificarii traducerii (15 Euro/act) se achita, in numerar, la depunerea actelor.
emeil primit de la consulat poate mai intere pe careva
intalnire
angi album
www.onetruemedia.com/my_shared?z=28994027d3010e142ed60e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">angi
claudia74 spune:
Neatza buna fetele, IOANA nu am mai intrat aseara
, vorbim imediat, haideti la cafea :

Fetelor Monik e in 31 saptamana cred, deci e cam devreme.
Trischa s-a notat
.
Miki tie ti-a venit pass?
Adina ati facut actele ptr. einbürgerung?
Codruta azi e soare
if u know what I mean
, uite la Miki e zilnic soare, Doamne Ajuta!
Absentele haideti la cafea.
INGERASUL EMMA AIDA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
noiembrie spune:
Clau , multam de cafa si buna dimineata tuturor!
Mai fetelor , cam devreme pentru Moonik!Dar sa -i tinem pumnii sa treaca cu bine si sa vina acasa cu un bebe sanatos!
Ioana , care-i baiul , spune , putem sa te ajutam ? Sintem linga tine !
Iulia bine ai revenit , cam scurt nu -i asa ?
Mira multumesc de intrebare , se pare ca mergem spre bine . Ce sa spun mereu se iveste cite ceva , important e sa nu fie ceva foarte grav , ca din astea mici , cit incape ...le ducem pe toate !Cu Dumnezeu inainte .
Va doresc o zi insorita si la propriu si la figurat!
claudia74 spune:
La Ioana e baiu ca numai poate veni la mine, de aia avea nevoie de umarul meu sa scot eu boata la nemtii ei de la lucru ca nu i-au dagt liber lui Gabi asa cum era stabilit, sa poata veni la mine
scheisse
.
INGERASUL EMMA AIDA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
Yasmine spune:
miraklucker Andreas a facut 6 ani in 30 noiembrie 2008 si va merge la scoala in septembrie 2009, deci la aproape 7 ani, m-am hotarit ca e mai bine asa, altfel ar fi fost cel mai mic din clasa pe 2008 la numai 5 3/4 ani si ma bucur ca am luat decizia asta.
Andreas si-a dorit de la Scout un ghiozdan cu masini de curse pe el, http://www.der-echte-scout.de/basic.aspx?group=1&product=&color=47900 "Racing" se cheama, nu tre sa-ti povestesc ca am dat pe el cu toate hangaralele aproape 200,00 EUR.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena
Yasmine spune:
Neata fete. Eu sunt la cabinet mai am de lucru un pic, dupa care plecam la Tauchverein-ul lui domnu, sa vedem cu se scufunda in ape tulburi, adica la un lac de langa Hockenheim, cica se lasa cu Lagerfeuer, etc. asa ca nu stiu cind ne intoarcem.
Clau ne ne bucuram pt. maine, sa nu uiti sa-mi scrii adresa aici pe PM sau pe mess.
See you laterz aligatorz!
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena
miraklucker spune:
Corinna oauu e super ghiozdanul. Nu i-l arat la David ca precis il vrea si el
, si atatia bani nu am sa dau. Mai ales ca aici nu are ce sa-si care in el. Nu au carti, caietele raman la scoala. Teme de casa primesc sa-si ascuta creioanele
. aici nu puteam nici sa vreau sa-l dau mai repede. Intra la gradinita copii care pana in 30 apr implinesc 4 ani (de anul asta s-a lungit termenul pana la 31 iunie) fac 2 ani de gradi dupa care incep scoala.
Am adormit motzatele si eu vreau sa sterg geamurile acum si sa fac niste gogosi.
O zi cu mult soare va doresc.
Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
Drei dinge sind uns aud dem Paradies geblieben: die Sterne der Nacht, die Blumen des Tages und die Augen der Kinder
ramonaiani spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miraklucker Sper ca bebele lui Monik sa mai stea macat putin in burtica. Claudia dar cate saptamani are acum?................ |
Parca trebuia sa nasca vreo 2-3 saptamani mai tarziu ca mine. I-am zis ca trebuie sa ceara aprobare ca sa o las sa nasca inaintea mea, si cine stie daca se aproba
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) ... www.flickr.com/photos/21231089@N02/3494955449/" target="_blank">(re)Amintiri de la primul bb
35+
tumpi spune:
Am reusit si eu sa intru, merge netu cu viteza melcului obosit,,mess-ul nu-mi mere,naiba sa le ia ca am avut o zi"minunata"
De suparare ca n-am mai plecat am tras o tura de cumparaturi,da nu m-am ales decat cu un maieu de la Esprit si apoi o fuga sa faca cateva bazine si inapoi acasa.
Ziceam ieri ca am gasit bilete de avion, Bucuresti-Köln, 2 pers dus intors, am reusit si le-.am luat,biletul de intors a fost 0E, iar taxele 39 e pt 2.In total biletul cu tot cu bagaje(ca cica se platesc
) a fost 219.Super bine, zic eu.
Incerc sa vad daca reusesc sa-mi fac mesul sa mearga ca vad ca prea mare liniste e pe aici.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
i_ulia spune:
hop si eu ![]()
m-am repatriat, cum bine zicea clau, de ieri, dar n-am ajuns decat sa va citesc.
am despachetat, spalat, aranjat, azi am fost la cumparaturi si am gatit. am fost si cu copila la spielplatz si uite-asa a trecut ziua.
le-am cautat la ai mei pentru septembrie bilet de avion si am gasit la tarom de la münchen cu 70 de euro. eu zic ca e bine, sa ma pun maine sa rezerv.
codruta, da, cam scurt, dar vizitele scurte sunt cele mai placute
eu nu mai stau cu mama de la 16 ani si dupa o saptamana as cam pleca
oricum, ma bucur tare ca matei e mai bine, sa dea domnul sa va fie tot mai bine!
clau si yasmine, distractie placuta maine! ma pun si eu imediat sa fac un blat de praji, maine ii trag crema si capsuni. din pacate nu voi avea o companie asa placuta ca voi 
trischa, foarte bine ca te-ai apucat de psort. felicitarile mele! poate imi fac si eu curaj ![]()
anangel, voi ce mai faceti ?
ma duc sa ma uit la un film, va pup!