Fastrackids signing?
Am aflat de curand de acest program adresat copiilor intre 6-24 luni care se desfasoara in cadrul centrului Fastrackids. Cum nu este tocmai ieftin( 500 RON 10 sedinte a cate o ora) m-am gandit sa va cer si voua parerea. Este cineva a carui copil a urmat aceste cursuri? Sunt ceva rezultate?
Eu m-as fi dus cu Stefi pt ca nu se prea omoara cu vorbitul
. In afara de mama, comunicam prin interjectii. M-as bucura s aaflu pareri pozitive despre acest program.
O zi frumoasa 
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Raspunsuri
MadaJianu spune:
Buna,
Fata mea a facut jumatate de curs anul trecut prin toamna cand avea aproape un an. Eu am fost foarte incantata de curs dar din cauza lipsei acute si brusca de bani a trebuit sa intrerupem invatatul.
Hai sa iti spun insa concret. Ora de stat acolo e mai mult pt mamici ca sa invete semnele...copiii nu prind mai nimic acolo pt ca sunt mici si nu prind asa repede. Eu apoi cand ajungeam acasa imi notam semnele pe un caiet (ca eram si extrem de curioasa si tot timpul intrebam mai multe cuvinte cum se fac decat ce ni se preda la curs). Si absolut tot timpul apoi i le faceam fetei. L-am pus si pe sotul meu sa le faca si initial (adica primele 3-4 saptamani) vreau sa-ti spun ca nu a reactionat de nici un fel (fata nu sotul). Apoi brusc a inceput sa faca cate un semn. Din pacate insa avalansa de semne de la ea a venit dupa ce am intrerupt cursul. Fiindca nu am mai mers la curs noi apoi am inceput sa inventam semne ca sa-i mentinem interesul. Sa stii ca si acum mai vorbim asa, mai ales cand vorbim despre animale care sunt mai greu sa le pronuntat.
A fost multa lumea care s-a luat de mine ca de ce tin fata in loc si nu o invat mai bine sa vorbeasca decat sa faca semne ca mutii...dar sincera sa fiu eu cred ca a ajutat-o foarte mult in comunicarea cu mine...a vazut ca se poate face inteleasa si asta a contat pt increderea ei. Acum spune f multe cuvinte (are 1 an jumatate) dar toate la care stie semnele le face si semnul le si pronunta.
Daca ai banii astia du-te fara regrete (si apropos...s-a ieftinit cursul eu dadeam 6 mil pe 10 ore). O sa vezi ca o va ajuta sigur pe cea mica...e ceva in plus nu in minus pt ea.
Daca vrei sa ma mai intrebi ceva iti raspund cu draga inima.
Sa stii ca 5 saptamani cat am facut noi cursul multe mamici veneau cu copiii la un curs sa vada cum e si apoi plecau...nu le-am inteles o clipa...ce puteau ele sa vada intr-o ora?! rezultatele le vezi mai tarziu.
M-am intins foarte mult dar eu chiar regret ca nu putem termina cursul asa ca il recomand macar celor care il pot face.
Si parerea mea e ca la varsta asta va prinde mai usor decat la un an cat avea Madi atunci.
Gata, acum chiar am terminat.
trainer spune:
Buna ziua mamici/tatici de bebelusi,
eu sunt trainer-ul programelor Fastrackids si ma bucur sa vad interes din partea voastra pentru acest program special. Asta inseamna ca sunteti niste mamici speciale :)
Tu ai fost la noi in centru si pentru mine este important ca avem acest feedback din partea ta. Este un program nou si pentru contextul Romania, dar si pentru centrele Fastrackids,insa lucrand cu copiii imi dau seama ca nu este deloc doar filozofie, ci la copii chiar se vad imbunatatite abilitatile de comunicare. Experienta cu ei in clasa mi-a dovedit, ca si la celelale programe, ca nu este vorba doar de discursul tipic american. Sunt copii care au inceput sa foloseasca semnele inca dupa prima sedinta si a fost absolut surprinzator, pentru ca si asteptarile noastre erau proiectate pentru un moment ulterior.
Insa, asa cum spune si Madalina, FastrackSigning este un program pentru parinti in acelasi timp si ,din experienta cu parintii participanti la centrul din Lanariei, pot sa spun ca a contat foarte mult schimbarea de atitudine a acestora in sensul unei deschideri spre acest program nou si cat de mult "si-au facut ei temele" si cum au practicat acasa. Este importanta pentru dezvoltarea copiilor implicarea parintilor si atentia pe nevoile copiilor de descoperire pe care multi parinti o ignora initial. Spre finalul cursurilor parintii invata insa cat de important este ca atentia sa fie centrata in totalitate pe actiunile copiilor lor si sa isi intensifice interactinea cu acestia in scopul expunerii la cat mai multe informatii sau semne care, in ultima instanta, contribuie nespus la dezvoltrea emisferelor creierului.
Instructorul ii ghideaza pe parinti inclusiv la nivelul intrebarilor puse sau referitor la momentul cand acestea ar trebui sa apara, ca apoi aceasta sa poata sa devina o atitudine in interactiunea continua indiferent de contextul in care se afla cei doi. Acesta este si motivul pentru care cursurile sunt de scurta durata, pentru ca parintele sa aiba o consistenta instruire in tehnicile de folosire ale acestui nou limbaj si pentru a-si lua ceea ce este relevant la nivelul copiilor proprii.
Cat priveste incetinirea ritmului de folosire a cuvintelor la copii, pot sa va spun ca s-a facut un studiu care arata ca bebelusii care folosesc semne incep sa produca si cuvinte mult mai repede si mult mai multe ( peste 20 de cuvinte) deoarece copiaza intreg comportamentul celui care foloseste semnele in comunicarea directa cu el- adica semn, mimica, sunet si asta nu poate decat sa il ajute pentru ca este expus de catre parinte la repetarea semnului dar si a cuvantului aferent expunandu-l astfel la repetarea acestora.
Iar din experienta cu copiii care au trecut prin centrul nostru, dar si cu copiii prietenilor mei, va pot spune ca nu le dauneaza, ci dimpotriva le dezvolta niste abilitati excelente de comunicare si concentrare, precum si de memorare si socializare.
Va invit pe voi,dar si pe toti parintii/educatorii care vor sa afle mai multe despre acest program vineri 22mai la ora 11 la sediul nostru din Lanariei ( vezi detalii pe site-ul nostru- l-as mentiona, dar stiu ca mediatorul nostru s-ar putea sa nu mai posteze acest raspuns). Este mult de vorbit despre acest program si e mai interesant sa "gustati" din aceasta experienta.
Sper ca am reusit sa clarific niste aspecte de care se tem parintii si sa va dau mai mult curaj sa faceti aceasta experienta cu "puisorii" vostri!
| Citat: |
| citat din mesajul lui MadaJianu Buna, Fata mea a facut jumatate de curs anul trecut prin toamna cand avea aproape un an. Eu am fost foarte incantata de curs dar din cauza lipsei acute si brusca de bani a trebuit sa intrerupem invatatul. Hai sa iti spun insa concret. Ora de stat acolo e mai mult pt mamici ca sa invete semnele...copiii nu prind mai nimic acolo pt ca sunt mici si nu prind asa repede. Eu apoi cand ajungeam acasa imi notam semnele pe un caiet (ca eram si extrem de curioasa si tot timpul intrebam mai multe cuvinte cum se fac decat ce ni se preda la curs). Si absolut tot timpul apoi i le faceam fetei. L-am pus si pe sotul meu sa le faca si initial (adica primele 3-4 saptamani) vreau sa-ti spun ca nu a reactionat de nici un fel (fata nu sotul). Apoi brusc a inceput sa faca cate un semn. Din pacate insa avalansa de semne de la ea a venit dupa ce am intrerupt cursul. Fiindca nu am mai mers la curs noi apoi am inceput sa inventam semne ca sa-i mentinem interesul. Sa stii ca si acum mai vorbim asa, mai ales cand vorbim despre animale care sunt mai greu sa le pronuntat. A fost multa lumea care s-a luat de mine ca de ce tin fata in loc si nu o invat mai bine sa vorbeasca decat sa faca semne ca mutii...dar sincera sa fiu eu cred ca a ajutat-o foarte mult in comunicarea cu mine...a vazut ca se poate face inteleasa si asta a contat pt increderea ei. Acum spune f multe cuvinte (are 1 an jumatate) dar toate la care stie semnele le face si semnul le si pronunta. Daca ai banii astia du-te fara regrete (si apropos...s-a ieftinit cursul eu dadeam 6 mil pe 10 ore). O sa vezi ca o va ajuta sigur pe cea mica...e ceva in plus nu in minus pt ea. Daca vrei sa ma mai intrebi ceva iti raspund cu draga inima. Sa stii ca 5 saptamani cat am facut noi cursul multe mamici veneau cu copiii la un curs sa vada cum e si apoi plecau...nu le-am inteles o clipa...ce puteau ele sa vada intr-o ora?! rezultatele le vezi mai tarziu. M-am intins foarte mult dar eu chiar regret ca nu putem termina cursul asa ca il recomand macar celor care il pot face. Si parerea mea e ca la varsta asta va prinde mai usor decat la un an cat avea Madi atunci. Gata, acum chiar am terminat. Madalina |
trainer spune:
Scuze pentru fata rosie... nu a fost intenionata...as vrea sa incerc o fata mai zambitoare . sa vad daca iese! :)
[quote]citat din mesajul lui trainer
Buna ziua mamici/tatici de bebelusi,
eu sunt trainer-ul programelor Fastrackids si ma bucur sa vad interes din partea voastra pentru acest program special. Asta inseamna ca sunteti niste mamici speciale :)
Tu ai fost la noi in centru si pentru mine este important ca avem acest feedback din partea ta. Este un program nou si pentru contextul Romania, dar si pentru centrele Fastrackids,insa lucrand cu copiii imi dau seama ca nu este deloc doar filozofie, ci la copii chiar se vad imbunatatite abilitatile de comunicare. Experienta cu ei in clasa mi-a dovedit, ca si la celelale programe, ca nu este vorba doar de discursul tipic american. Sunt copii care au inceput sa foloseasca semnele inca dupa prima sedinta si a fost absolut surprinzator, pentru ca si asteptarile noastre erau proiectate pentru un moment ulterior.
Insa, asa cum spune si Madalina, FastrackSigning este un program pentru parinti in acelasi timp si ,din experienta cu parintii participanti la centrul din Lanariei, pot sa spun ca a contat foarte mult schimbarea de atitudine a acestora in sensul unei deschideri spre acest program nou si cat de mult "si-au facut ei temele" si cum au practicat acasa. Este importanta pentru dezvoltarea copiilor implicarea parintilor si atentia pe nevoile copiilor de descoperire pe care multi parinti o ignora initial. Spre finalul cursurilor parintii invata insa cat de important este ca atentia sa fie centrata in totalitate pe actiunile copiilor lor si sa isi intensifice interactinea cu acestia in scopul expunerii la cat mai multe informatii sau semne care, in ultima instanta, contribuie nespus la dezvoltrea emisferelor creierului.
Instructorul ii ghideaza pe parinti inclusiv la nivelul intrebarilor puse sau referitor la momentul cand acestea ar trebui sa apara, ca apoi aceasta sa poata sa devina o atitudine in interactiunea continua indiferent de contextul in care se afla cei doi. Acesta este si motivul pentru care cursurile sunt de scurta durata, pentru ca parintele sa aiba o consistenta instruire in tehnicile de folosire ale acestui nou limbaj si pentru a-si lua ceea ce este relevant la nivelul copiilor proprii.
Cat priveste incetinirea ritmului de folosire a cuvintelor la copii, pot sa va spun ca s-a facut un studiu care arata ca bebelusii care folosesc semne incep sa produca si cuvinte mult mai repede si mult mai multe ( peste 20 de cuvinte) deoarece copiaza intreg comportamentul celui care foloseste semnele in comunicarea directa cu el- adica semn, mimica, sunet si asta nu poate decat sa il ajute pentru ca este expus de catre parinte la repetarea semnului dar si a cuvantului aferent expunandu-l astfel la repetarea acestora.
Iar din experienta cu copiii care au trecut prin centrul nostru, dar si cu copiii prietenilor mei, va pot spune ca nu le dauneaza, ci dimpotriva le dezvolta niste abilitati excelente de comunicare si concentrare, precum si de memorare si socializare.
Va invit pe voi,dar si pe toti parintii/educatorii care vor sa afle mai multe despre acest program vineri 22mai la ora 11 la sediul nostru din Lanariei ( vezi detalii pe site-ul nostru- l-as mentiona, dar stiu ca mediatorul nostru s-ar putea sa nu mai posteze acest raspuns). Este mult de vorbit despre acest program si e mai interesant sa "gustati" din aceasta experienta.
Sper ca am reusit sa clarific niste aspecte de care se tem parintii si sa va dau mai mult curaj sa faceti aceasta experienta cu "puisorii" vostri!
Alexei_FTK spune:
Ziua buna tuturor. Este a doua interventie pe care o am pe acest forum de discutii pe care in continuare il apreciez ca fiind un excelent instrument de culegere de informatii corecte si necenzurate despre programul nostru, FasTracKids. Va spun inca din start ca la adresa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122049 exista deja o dezbare destul de incinsa pe acest subiect asa ca va invit si pe voi acolo.
Intervin pe acest topic pentru a face unele adaugiri la informatiile pe care Silvia (alias trainer) vi le-a furnizat deja.
FasTrackSigning este un program dedicat bebelusilor si parintilor acestora. Scopul principal este acela de a reusi ca sub supravegherea si indrumarea unui instructor voi doi (parinte si copil) sa reusiti sa comunicati.
Copiii vor ne spuna o multime de lucruri dar din pacate pana spre varsta de 2 ani au la indemana in special plansul. Incercati sa va imaginati pe voi ca adulti intr-o tara straina unde nimeni, dar absolut nimeni, nu vorbeste limba voastra. Cel putin pana veti reusi sa le invatati limba lor va veti simti frustrat si veti avea tendinta de a va autoizola. Asta se intampla si cu ei, cu bebelusii. Au nevoie sa stie ca sunt intelesi, au nevoie sa primeasca aprobari iar lucrul acesta le va permite sa faca multi pasi inainte in dezvoltarea lor intelectuala cat si cea psiho-emotionala.
Si cum spunea Silvia, acestea nu sunt doar teorii. Cifrele o demonstreaza cu prisosinta.
Nu uitati de topicul mult mai viu de aici de pe desprecopii.com:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122049
bumbacel spune:
Vlad a fost la acest program anul trecut in toamna cand avea vreo opt luni. Noi mergeam o data pe saptamana, dar ne-am lungit din diverse motive(sarbatori, raceli, vreme foarte urata afara) pe vreo trei luni, deci a terminat cursul aproape de un an.
Eu l-am dus pentru ca am vrut sa vada ca exista si alte activitati pe care le putem face impreuna in afara celor pe care le faceam intre peretii casei, pentru ca era toamna-iarna si nu aveam alte activitati, plimbarile erau scurte, am vrut sa socializeze.
El era foarte atent la ce se intampla acolo, instructorii erau foarte priceputi si rabdatori, era foarte interesat de centrele de activitati. Noi am luat-o ca pe o joaca. Dar Vlad nu mergea atunci. Statea cuminte in fundulet, se juca, asculta cantecelele. Acum, la un an si aproape cinci luni n-ar mai sta intr-un loc. A inceput sa mearga, vede lumea de sus, exploreaza singur totul.
Este adevarat ce se spunea inainte ca este foarte importanta implicarea parintilor si la fel de adevarat este ca nu-ti poti da seama intr-o ora nici de rezultate nici de disponibilitatea copilului si de dorinta lui de a urma cursul.
Si eu as zice ca daca dispui de suma asta si nu e o mare gaura in buget sa te duci. Rau nu-i poate prinde copilului 
Daca mai vrei detalii iti stau la dispozitie.