A mai patit cineva asa ceva????
Dragi mamici va rog sfatuiti-ma cumva ,ca nu stiu ce sa mai fac.
Hai sa va zic despre ce este vorba.Saptamana aceasta incepand de c-am de pe 7-8 sept.fetita mea a inceput sa refuze orice fel de mancare.Cel mult la pranz lua 2-3 lingurite de supica si gata.Pe 11 dimineata am vazut ca are febra,mi s-a parut acelasi lucru si pe 10 dar am zis ca trece,nu a trecut.Am mers la dr. si i-a facut o radiografie la stomac,era balonata si constipata.A facut clisma si a facut putin kaka.Mi-a zis ca are niste bubite in cerul gurii si probabil de aia nu papa.Am luat tratament si am mers acasa.Situatia nu s-a imbunatatit de loc.Are febra mare ,continuu peste 38.6-39,1,ai bag supozitoare ,scade cel putin o ora ,apoi urca iar.Ieri dimineata am descoperit ca are gingiile rosii,aproape de sangerare si infectie in jurul dintilor plus doua bube(cosuri) infectate sus pe buza,am fost iar la dr. si a facut perfuzie doua ore.Am luat alte medicamente ,pe care le bea dar tot nu papa,febra tot nu scade,si acum are pe limba alte ``ciupercute`` asa ciorchine stranse ici colo.Mi-a zis dr ieri ca aste o forma de herpes si ca apare din cauza ca este bolnava.Dar ce boala????Nu mi-a zis nimik.Rosu in gat nu are,cica!!!Atunci ce are ca eu nu mai stiu ce sa-i fac????Sunt asa disperata.M-am gandit la ceva paraziti intestinali,dar sa fiu sincera nu am zis la dr ptr . ca nu stiu daca ei au ,s-au au auzit de asa ceva.Intreband pe la cunostintele mele,mamici ,au ridicat din umeri,ca nu au auzit.Ce ma fac?Voi ce credetzi?
Stiu ca e duminica si multe dintre voi nu intrati azi,eu totusi sper.
Va pup Nicole&Amira
Raspunsuri
Lia spune:
Buna,Hannen.Din ce ai povestit cred ca e vorba de herpes simplex tip 1,primul episod.Vezicule cu lichid pe buze si in gurita,cele din gurita se transforma curand in ulceratii dureroase.Gingia devine tumefiata,sangereaza),limba poate fi acoperita de depozite albe..Alte simptome:iritabilitate,febra,nu poate manca...
Episodul herpetic poate dura intre 3 si 14 zile(in principiu dupa 3-5 zile simptomele vor deveni mai blande),dupa care Herpes Simplex se cantoneaza la nivelul ganglionilor spinali unde va ramane inactiv pana la urmatoarea reactivare,cand probabil vor aparea doar vezicule in jurul gurii,fara ca celelalte simptome sa apara.
Probabil ca tu sau alta persoana cu care a intrat in contact cu putin timp in urma avea un episod herpetic.
Ce fel de medicamente ti-a dat doctorul pentru fetita?Nu stiu daca prescriu in Japonia acyclovir.Acesta ar putea sa scada din perioada de boala.Imi pare rau ca suferiti si sper sa nu dureze mult.
Da-i lichide sa bea,vezi ca exista niste suplimente nutritive care arata ca niste suculete(nu stiu ce varsta are fetita ta,intreaba la o farmacie daca pot fi administrate la varsta pe care o are fetita ta).
Numai bine va dorim!
Lia&Andrew
hannen spune:
Va multumesc mult!Draga Lia mi se pare ca e adevarat ce zici tu.Dr mi-a dat prima data ceva de raceala(i s-a parut ca are rosu in gat)si ptr stomac,deci doua prafulete amestecate .Ieri mi-a dat chestia aia chinezeasca (cum se scrie)KAMPOYAKU?? C-am asa ceva ,nu?Si a dat-o asistenta la spital cu o solutie mov-albastra.A zis ca se da numai la spital ,nu ptr acasa sa o dau eu.Si ei au liber pana marti
Acum i-a luat sotul meu de la farmacie gelly de ala energizant,apa de bb-ei si suc de legume cu fructe.Si uitam sa-ti zic,face doi ani luna viitoare.
Lia i-ti multumesc mult.
Nicole&Amira
Lia spune:
Si rosu-n gat e tot un simptom care apare frecvent la primul episod herpetic.Am uitat de el...
Da-i antipiretice(medicamente impotriva febrei),multe lichide si jelly energizant.Ofera-i din cand in cand si papica mai lichida(cumpara-i mancare pentru bebelusi eventual-piureuri de fructe,etc.,poate-s mai usor de inghitit).Sper ca se va simti mai bine in curand si va reusi sa manance cate ceva mititica.
Lia&Andrew