LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(99)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Tot eu, ca daca tot m-am apucat ... am o intrebare la Ioana(Doxinu) sau la mamici care au mai citit sau stiu: Daca Andreeiei ii este frica de ceva (de ex, doctori, oameni, unele locuri) si eu tot evit sa o duc, sau o feresc de ce ii este frica, nu e ca si cum ii confirm ca frica ei e intemeiata si ca trebuie sa se fereasca de asa ceva?

Ca noi chiar am ajuns de rasul lumii ca la ultima raceala nu am dus-o la dr de groaza cat plange si ca o traumatizam prea tare, mai mult sotul, ca eu as fi dus-o daca eram apta.

Gata, ma scuzati pentru mesajele imense.

Betty 36+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Bety, noi nu ne-am confruntat decat cu frica de medic. Plange de rupe, orice i-ai spune. Pana la un an a fost ok, la un vaccin chiar nu a plans deloc, apoi a inceput scandalul. Il scoteam afara sa asteptam reteta si cum vedea un copil ca intra in cabinet cum incepea sa planga. Din ce am citit eu, parerile sunt impartite. Unii spun ca e bine sa fie expus copilul in doze mici la inceput si apoi mai mult la cestiile de care se teme, altii spun ca e mai bine sa il feresti si sa se confrunte cu obiectul, situatia care i-a provocat teama doar atunci cand copilul este pregatit. Dar, depinde si de intensitatea fricii. Atunci cand nu il poti consola in nici un fel si e clar speriat, e bine sa se evite situatia si in unele cazuri sa se discute cu un psiholog de copii. La noi, de exemplu, nu au tinut sfaturile cu sa ii iei jucaria preferata la doctor, nici explicatiile, nici ca ii spuneam ca il consulta putin si plecam in parc la copii (chestie care ii place). Plange in continuare, asa ca sper sa nu avem prea multa treaba pe acolo si asteptam 3,4 ani cand am inteles ca le mai dispar din temeri. A, si il duc cand aproximez eu ca nu e obosit, ca oboseala ii intensifca starea, in cazul lui.

Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Ramona, si la noi frica de medic e cea mai mare, si asa cum descrii tu, nu merge cu nimic, cunoaste cladirea si plange sa nu intru nici eu. Sincer mi frica sa nu faca ceva de la plansul ala, sa nu faca convulsii. Dar totusi ce sa fac, sa o tin acasa daca se imbolnaveste, acum a fost doar o raceala, dar vreau sa ii fac vaccinul Prevenar sau cine stie. Si la noi de la vaccinul de la 1 an a inceput, apoi nu am mai mers cu ea ca nu am avut de ce, doar acum in primavara ca i-am facut Varilixul de la care s-a speriat rau.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Betty baietelul unor prieteni plange saracutul de rupe numai cand vede medicul. Ultima data am fost impreuna, in ideea ca se calmeaza daca e cu Andrei, ei se inteleg foarte bine, se joaca si intreaba mareu unul da altul. Dar nu a fost chip sa-l calmeze. A inceput sa planga cum a intrat si nu s-a oprit pana nu au iesit din cladire. Lui Andrei ii e foarte frica de intuneric. Mereu striga langa dupa mine sa-i aprind becul, iar daca se intampla sa se stinga cand e in camera pentru ca s-a ars sau e o defectiune, incepe sa planga si sare la mine in brate. Chiar ieri dimineata eram in baie cand s-a oprit curentul si a inceput sa planga si s-a bagat cu capul la mine in picioare. Sper sa ii mai treaca cu timpul.
Si la masa face exact cum povestesti tu de Andreea. Imi cere ceva, cand are in fata nici nu gusta si apoi cere altceva. Si mor, cum vede ceva de mancare la altii copii, sta si se uita numai in gura lor, ii dai de mila cand ii vezi privirea.
Am vazut semnatura. Mai e un pic si punem majoretele. Ce repede trece timpul!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

betty psihologii zic ca parintii sunt datori sa-si ajute puii sa depaseasca frica si nu sa le-o intretina.Tot ei spun ca daca un copil are cat mai putine "frici" ,atunci este un copil mai indraznet,mult mai sigur pe el,lucruri care contureaza personalitatea.

Acum sa-ti zic ca am facut io ca si lui STEFAN ii era asa de frica ca facea febra de la plans.
In primul rand ne-am luat si noi "ustensile" de dr. si ne consultam reciproc plus jucariile din casa(in loc de halat alb avem prosoape albe pe care le punem pe umeri),apoi facem pas cu pas ce face dr. la o consultatie.Dupa ce am scapat de frica de dr.(era de fapt teroare),care ne-a luat destul de mult am schimbat dr. de carier(de stat) cu unul particular care are timp sa stea de vorba cu STEF si cu mine,care il lasa pe copil sa se acomodeze cu spatiul nou in care intra si nu consula pe banda rulanta.Intrii il dezbraca il consulta,ii baga betirorul pe gat,il masoara in fuga si tu la sfarsit nu ai auzit nimic din ce a zis dr. ca asa de tare urla copilul si urla pe buna dreptate
Acum STEFAN ma intreaba cand trecem "unde este dodoke"(docorul)si isi cauta bubite la genunchi sa mergem la ea.Vine si acasa daca avem urgenta noaptea sau ziua,iar copilul nu mai este terorizat,ingrozit.Se poarta normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Ioana, din cate povestesti tu, dr voastra e un fel de zana buna. A noastra e mereu cu un picior peste pragul usii si vreau sa o schimb, dar vreau o dr care are copii. Din punctul meu de vedere, chiar conteaza ca, pe langa pregatirea profesionala, sa aiba si approachul matern. Cum o cheama pe a voastra?

Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Doxinu, dr noastra sa stii ca chiar are rabdare, e una tanara, programez intalnirile astfel incat sa nu astept la coada. Reusisem sa nu-i mai fie frica in toamna ca mergeam si vorbeam mai intai de mine cum eram gravida si Andreea se oprea din plans si se mai acomoda, se uita in gat, o asculta, masura, nu aveam treaba, la sfarsit chiar povestea cu doctorita. Dar s-a dus totul de rapa acum in primavara cand i-am facut vaccin, apoi a facut rosu in gat, degeaba i-am explicat eu ca se uita numai in gat si asculta inimioara. Am dus-o si cand a fost bolnava pritena ei ca sa vada ca nu plange, dar se panicheaza numai cand aude cuvantul dr. De aici zic eu ca ii este frica de oameni necunoscuti si de incaperi, ca alte frici nu are.

Acum vineri mi groaza rau ca mergem la cluj, i-am tot explicat eu ca mergem in alta casa, dar ca luam toate jucariile si patutul ei si la alti copii si alte locuri de joaca mai frumoase. Mi mila si nu stiu cum sa ii zic in schimb ca nu o mai vede pe Thea cu care se joaca zilnic de un an si pe alti baietei pe care ii stie bine pe nume, is o gasca aici. Cred ca o sa sufere mult, mai ales ca o sa apara si bebe doi.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Graviduta

Ioana, din cate povestesti tu, dr voastra e un fel de zana buna. A noastra e mereu cu un picior peste pragul usii si vreau sa o schimb, dar vreau o dr care are copii. Din punctul meu de vedere, chiar conteaza ca, pe langa pregatirea profesionala, sa aiba si approachul matern. Cum o cheama pe a voastra?

Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

O cehama DR. JIANU si are o fetita de vreo 13-14 ani,iar ea are in jur de 48.Pntru noi a fost mina de aur ca altfel nu o laudam atat.Lucreaza la spitalul din Titan(noi acolo nu am fost niciodata)sau la clinica Medcenter,unde am cunoscut-o. Consultatia la ea dureaza cam 1 ora dar cand iesi nu mai esti in ceata si nici copilul traumatizat.Daca ai nevoie vine si acasa.

Mergi la inceput

Am reusit sa pun poze noi din primavara asta de pe afara.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Irinusha, LA MULTI ANI!!!!! fericiti si sanatosi

Betty, nu stiu ce sa zic in legatura cu frica de dr. nu au astfel de frici, oricum dr la care merg io (merg la 3 cel putin pt ca daca unul e in concediu altu ii tine locul)sau pe la urgenta, are 3 sali de consult. Adika avem timp, de cand intru in sala de consult si pana apare dr, sa ne obisnuim cu mediu. Dr ii sufla in tetoskop sa il incalzeasca, vb cu el. Mda, am schimbat si io odata dr pt ca asa cum spune Alina, nu stia sa se poarte cu copii, si-l intindea precum un vierme. Dar, nicioadata un dr nu a stam mai mult de 5-10 minute, e drept, nu au fost nicioadata probleme deosebita. Angiuta, Miniuta, la voi cat dureaza o consultatie? asta se intampla si la dr de adulti. Daca ar sta asa un secol de vorba, nu am mai avea productivitate

Chichi, 700E lunar ne costa asigurarea de sanatate

Angiuta, mi-au venit facturile acasa pt sormea: 103E a fost analiza de HPV si 25E analiza de PAP.Si, vroiam sa te intreb: voi aveti asigurare privata? de ce vin facturile acasa?..intreb pt ca noi nu am primit nicioadata facturile acasa, mereu s-a mers direct la casa.

Ella, pai da, stiu ca sunt diferiti ca doar am si io doi, cu aceeasi parinti, si parca-s luna si soarele. Nu pot sa ii compar nici intre ei, darmite cu altii. Cateodata din lipsa timpului, transmitem mesajul la repezeala..si daca forumul asta nu e vorbitor,...sau daca nu am o persoana caruia sa ii dictez .
Si apoi, adresandu-ma tie stiam ca nu esti genu de persoana care sa te superi, sa iti iei jucaria si sa pleci :), sau sa ma ataci data viitoare

Paranteza: era la un moment dat intr-o vizita, un frate si o sora. Si gazda le serveste un vin. Mai intai fratelui, care-l degusta si zice: buun, si gusta si sora, si il scuipa: vai, e otez. si gazda isi da seama ca le-a servit otetz. Asa ca io spun adevarul, asa cum il percep io, sa nu ajung in rolul fratelui

eh,cateodata mai suntem si doamne de societate, si spunem nu (dar de fapt e poate) ca o gaina, care se impiedica, si diplomat si spunem da (si e poate) pt ca un nu ar fi sinucidere..

E vorba de egoism in sens pozitiv, de conservare..

Asta e nedumerirea mea cea mare...si cum iti da Bob lumea peste cap..

Poate ca o sa revin pe subiectul asta, cand nu sunt pe fuga..tot o astept pe Elteka, din calatorii..si vad ca nu mai apare.

Miniuta, scrie-mi te rog ce ai avut tu nevoie in ro, neaparat

Mergi la inceput