probleme aparitie dinti definitivi
Rog urgent daca sunt medici stomatologi pe forum sau parinti cu probleme asmanatoare sa-mi dea un sfat. Fetitei mele 6.5 ani am observat ca ii creste incisivul central de jos pe langa cel de lapte care nu se misca sau f.putin. Am dus fata la stomatologul meu care uitandu-se in gura ei a spus ca ar fi vorba de o intarziere in aparitia danturii definitive-a aparut incisivul si un molar in partea de sus-ca procesul de cadere a dintilor de lapte incepe cam la 5.6 ani.Ne-a cerut sa facem o radigrafie panoramica. Am facut-o si uitandu-se pe ea a spus ca problema il depaseste, ca nu nici nu se vad macar niste muguri- nu am retinut care, si sa mergem la ortodont. Cautand pe internet informatii despre aparitia danturii definitive mi s-a parut ca ar fi in grafic, dar daca anumiti muguri lipsesc atunci acei dinti nu vor aparea niciodata. Sunt speriata si nu stiu incotro sa o apuc.Stie cineva un otodont f. bun? Este posibil ca sa nu se vada radiogarfic dar mugurii sa existe? Ma gandesc ca nu am avut nici o problema cu dantura temporara.Ma mai gandesc ca s-ar putea ca copilul sa se fi miscat in timpul radigrafiei.
Raspunsuri
Noa spune:
Pe str. Precupetii Vechi e un cabinet numai pentru copii si un medic ortodont foarte bun(preda si la facultate)Viviana Tesinschi.
Daca vrei amanunte le pot afla.
Lara spune:
Fetita mea are exact varsta fetitei tale si abia ieri i-a cazut primul dintisor de jos.
Fiicei tale cand i-au iesit dintisorii de lapte? La a mea i-au crescut destul de tarziu, si am pus intarzierea caderii lor pe seama asta. Nu stiu ce sa-ti spun de mugurii care spui ca nu se vad inca.. banuiesc ca esti prima din putinele mamici care au facut o eco panoramica la varsta asta, insa despre dintisorul care creste peste cel de lapte, ti-as recomanda sa mergi si la un alt dentist. Trebuie scos cel de lapte pentru a face loc celui nou. Am vazut cazuri in care dintele nou a crescut foarte rau din cauza asta.
Oricum, sper ca e doar o alarma falsa.
Multa bafta.
Lara, mami de Ioana
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
buciurlerica spune:
Draga Lara, fetitei i-au aparut dintii de lapte pe la 7 luni. Nu am observat nimic anormal, au aparut toti la timp fara dureri.
Si acum are colegi care abia acum schimba dintii.Asa cum spuneam la ea a aparut un incisiv si un molar. Problema este cu ce nu se vede pe ortopantomograma. aceasta a cerut-o stomatologul caruia i s-a parut ca este vorba de o intarziere.Daca incisivul ar fi iesit la locul potrivit nu mergeam cu copilul.
Noa multumesc. Am sunat si am facut o programare.Pana atunci poate mai imi dai amanunte.
zaden spune:
buna!
nu trebuie sa te ingrijorezi mai ales ca medicul respectiv ti-a zsi ca il depaseste problema
bine macar ca te-a indrumat catre un ortodont
ca varsta de eruptie este ok, nu e vorba de o intarziere
trebuie extras incisivul de lapte dc apare cel definitiv, chiar dc nu se misca , pt ca prin persistenta lui pe arcada impiedica alinierea corecta a incis permanent
cat despre radiografie, e posibil sa lipseasca mugurii unor dinti permanenti, dar trebuie sa ti-a citeasca cineva corect si abia apoi sa te ingrijorezi si sa vezi ce solutii ti se ofera
asta e parerea unui ortodont
Nicoleta spune:
Salut.
Lui Stefan i-au fost extrasi primii incisivi de lapte cand cei definitivi crescusera destul de mult, acum sunt aliniati, sunt asa cum trebuie sa fie.
Cat despre lipsa unor muguri...Important este sa mergi la un medic bun, care sa aiba habar de probleme de genul acesta.
http://www.taraluiandrei.ro/scoala/detalii_proiect_concurs/Din_inimi_sincere_de_673.html
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
marian79 spune:
lipsa mugurilor dintilor definitivi de regula se mosteneste, eu am oligodontitie si din pacate si fetita mea se pare ca ma mosteneste, am si eu o intrebare: la ce varsta se formeaza mugurii pt molarul 2.-3. La varsta de 4 ani se pote ca mugurii incisivilor laterali sa nu se vada ?
estelutza spune:
buna, si eu am o fetita careia la 5ani si 10 luni i-a aparut in spatele incisivului central de jos in alt dinte, cel definitiv!!!!!
m-am speriat, dar am fost sfatuita de stomatolog sa-l las in pace. cum dintele de lapte nu se misca, am asteptat pana a mai crescut cel definitiv, apoi l-am extras pe cel de lapte doar atunci cand celalalt crescuse suficient cat sa-l impinga pe cel din fata lui
.
nu te ingrijora, s-a aliniat la locul lui, desi initial era in spate.
la fel am patit si cu cel de langa el.
acum fata mea( 9 ani) poarta aparat dentar, pt ca are maxilarul ingust si dintii definitivi destul de lati.....si tot la dr. viviana tesinschi merg si eu, are cabinet pe str. precupetii vechi.