Socata

Socata | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Se pregateste socul meu cu multe flori!
In fiecare an fac socata si sunt necajita ca nu pot sa o conserv mai mult de 2 saptamani.
Va angajati la o intrecere de cea mai buna socata?
Dar cine vine cu o reteta de socata care poate fi mentinuta mai mult timp va primi de la mine cele mai mari aprecieri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Eu am facut deja azi 30 litri.
Am pus asa: la un borcan de 10 litri 1 kg zahar, 2 lamai stoarse si apoi puse si cojile in borcan, 2 plicuri sare de lamaie si 10 flori de soc spalate inainte. Am mestecat bine, se mesteca in fiecare zi, si am acoperit.
Ce idee mi-a dat si mie buni a noastra, bona lui Claudiu.
Sa pun cate 10 flori spalate, portionate cate 10, cat pt o portie, in pungi la congelator, sa pot face socata si cand trec florile de soc. Noi avem mult soc la depozitul sotului meu, si de acolo mi-au culesc mult angajatii, de am dat si la vecine.
Am sa pun zilele astea si la congelator.

Mai exista o retata cu zahar caramel, care ii schimba si gustul si culoarea.

Ca sa o poti pastra cat mai mult timp, trecuie sa o fierbi in 1-2 clocote si apoi sa o lasi 1-2 zile, inainte de a o pune in sticle capsate. Dar asa nu am facut niciodata, doar ce am auzit si eu reteta.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

De unde as putea sa cumpar si eu soc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Delia-la noi se gaseste in piata.


cristina si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Buna,
Eu am o reteta pe care o fac de cate ori am evenimente speciale in familie.
Este diferita de ce ati spus voi mai sus, in sensul ca rezulta un suc acidulat.
Intr-o oala se pun la fiert 11 litri de apa cu 1 kg zahar. La primul clocot, se inchide focul, se pune o mana de flori de soc uscate si se acopera. Se lasa sa ajunga la o temp. moderata,(nu rece), apoi se pune drojdie de bere cat un miez de nuca ( sau mai putin ) si 3 lamai taiate. Se acopera si se lasa 12 ore la cald, apoi se strecoara, se pune in sticle si se da la rece.
Rezulta un suc racoritor, care tine si 1 luna , la rece.


E o ideee buna cu flori congelate, voi incerca si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Helen-asta imi place si mie, adica acidualat. Nu se pot pune decat flori uscate?


cristina si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

A facut mama intr-un an cu flori proaspat culese si a iesit super aromat (cred ca ar trebuie pusa cantitatea mai mica fata de cele uscate). Voi incerca si eu, doar sa infloreasca socul.
La noi abia acum trece liliacul,a fost frigut si suntem si la munte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Pai eu din flori proaspete am facut, la noi in vest a inflorit deja.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

ce pofta mi-ati facut dar nu as lua flori de la noi din piata nici sa ma bati ( stau in Bucuresti) - poate mergem la ai mei si gasesc undeva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Chiar acum sunt la un pahar de socata reeeceee:))
ana, mai cauta in alta piata, sigur sunt, mi-a spus cineva ca a cumparat, dar nu si de unde...
si eu am facut de 2 ori saptamana trecuta! merg si florile uscate foarte bine!
Si mie tot acidulata imi place socata si am facut-o asa: 10 flori proaspete, 500 g zahar, 5 l apa plata, 1/2 plic drojdie, 2-3 lamai stoarse, 10-15 stafide. Se acopera cu un capacel si se amesteca zilnic de 3-4 ori, este gata in 3-4 zile, depinde de temperatura din casa..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicross spune:

cum se spala florile ca sa nu le cada petalele?

Mergi la inceput