Gravidute si mamici de Timisoara (29)
Raspunsuri - Pagina 16
bebeMaitra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Ade si mie mi se pare prea mica pt ananas.Eu nu i-am dat inca lui Andrei am tot amanat si el are aproape 9 luni.Cred ca o sa ii dau abia dupa 9 luni. Apropo chiar vroiam sa intreb daca le-ati dat ananas la ce varsta?Si la fel daca e ok sa ii dau cirese??? Si inca una: bebei vostri stau acoperiti noaptea?Andrei nu si nu stiu ce solutie sa gasesc?? Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
Diana, eu n-am prea tinut cont de ce se da, ce nu se da. Adevarul e ca Maitra are acum 7 luni si pana acum a mancat de toate, pe rand. Ananas de la 5 luni, pere de la 4 luni, care se spune ca nu se dau pt ca sunt laxative, si capsuni care sunt alergene, si portocale.. De cateva zile la masa de fructe primeste vreo 15 cirese cu mar, cu nectarina si cu nuca macinata, si totul in blender. Capsuni si kiwi i-am dat fara samburi (adica am cojit capsuna si la kiwi i-am dat doar partea dinainte de samburi), si n-a facut nici o reactie. Ideea e ca oricum prima oara i-am dat putin, cantitativ, ca sa vad daca are vreo reactie. Apoi cand am vazut ca e ok, am crescut cantitatea.
Nici nu ai cum sa vezi cum tolereaza zarzavaturile sau fructele decat daca i le dai pe rand, ca sa vezi. Fiecare copil e altfel, si nimic nu e batut in cuie...merge pe incercate.
Si Maitra se dezveleste de la vreo 4 luni, cu aproximatie.. O vreme am folosit sac de dormit, iar acum cum e doar ceva mai racoare noaptea, o imbrac mai gros pt nani, ca sa nu fie probleme, si/sau o acopar peste mijloc cu paturica ei. Sacul de dormit e cel mai practic, depinde si cat e de sensibil Vladut la caldura.. ca Maitra transpira toata daca sunt peste 20 de grade in casa. Oricum cu dezvelitul e o chestie, stai sa vezi cand ti se plimba cu capul dintr-o parte in alta a patului, in somn :)))Pup la voi!
toshador spune:
Fetelor atat de mult ma bucur ca v-am cunoscut. Nu am retinut numele voastre dar am retinut numele babelusilor si acum am facut si legatura cu numele.
Initial credeam ca voi fi mai marginalizata stiind ca am fost singura burtica...dar vreau sa zic ca am ramas total impresionata atat de copii cat si de mamicile lor.
Va multumesc pt incurajari si acum chiar ma simt mult mai bine...parca stiu ca nu sunt singura ![]()
Va
pe toate si sper sa mai facem intalniri din astea
36+ Suntem parinti de
Angelica.
Asa crestem noi: http://picasaweb.google.ro/toshador/
cristina_nagy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui toshador Fetelor atat de mult ma bucur ca v-am cunoscut. Nu am retinut numele voastre dar am retinut numele babelusilor si acum am facut si legatura cu numele. Initial credeam ca voi fi mai marginalizata stiind ca am fost singura burtica...dar vreau sa zic ca am ramas total impresionata atat de copii cat si de mamicile lor. Va multumesc pt incurajari si acum chiar ma simt mult mai bine...parca stiu ca nu sunt singura Va pe toate si sper sa mai facem intalniri din astea 36+ Suntem parinti de Angelica. Asa crestem noi: http://picasaweb.google.ro/toshador/ |
Ma bucur ca ti-a placut cu noi.
Scuze ca eu nu am fost asa activa dar cu 2 e mai dificil.
Ai vazut...
Alex saracul s=a plictisit ca ce sa faca ...
Pupici
Cristina
Alex
20.02.2006 Beatrice
02.06.2008
http://community.webshots.com/user/cristinalex
cristina_nagy spune:
Fetelor, maine, daca am timp, pun pozele din parc.
Somn usor!!!
Cristina
Alex
20.02.2006
Beatrice
02.06.2008
http://community.webshots.com/user/cristinalex
Ank83 spune:
Ce ma bucur ca am ajuns si eu
.Chiar imi era dor de o intalneala de pe DC.
Toshador... va fi totul super frumos vei vedea
..Iar nasterea nu o vei uita toata viata 
... Cred ca despre cele 2 nasteri ale mele ..as gasi mereu ceva nou de povestit din trairile avute in timpul travaliului
..
Deci stai linistita ca te intelegem... Profita din plin si odihnestete 
Paula ... ai un baietel frumos si grasut... asa arata si raul la 4 luni
Cristina ma bucur ca am asistat la primii pasi ai fetitei tale 
Irina pupici grasunicii... nu credeam ca ajungi 
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
toshador spune:
Cristina nu-ti fa probleme, a fost super fain. Toate mamicile mi s-au parut super ok si cel mai interesant este ca voi ati facut sa para foarte usor sa ai copii, fiecare in felul vostru. Nu pot sa zic ca m-ati speriat....cum mi s-a mai intamplat la vederea unor mamici cu copii mici. Cand am ajuns acasa povesteam cu Adi si i-am zis ca o sa ne descurcam....
. Voi ati facut sa para totul asa de frumos.
Chiar daca aveti copii ati reusit sa va impartiti incat sa fie chiar amuzant si mai ales sa ma simt bine....ceeea ce am zis si mai sus aveam dubii la inceput.
Acum e super fain ca fac asocierea intre nume si fata si e mult mai...personal...e super fain 
36+ Suntem parinti de
Angelica.
toshador spune:
Deci....
Ieri la intalnire am facut o afirmatie care....a sunat destul de ciudat pt fete...si anume faptul ca nu e bine sa faci poze cu blit la copii.
Asa ca azi m-am pus serios pe cautat tot felul de pareri si studii ca sa si pot argumenta acest lucru. Spre surprinderea mea am constata ca nu am gasit nici o opinie care sa confirme acea afirmatie. Multi medici afirma ca blitul nu face rau ochisorilor copiilor. Am gasit o singura parere care zicea ca pana la 6 saptamani copii sunt mai sensibili la ochi, chiar si la soare si de aceea ar fi bine sa se faca poze de la o distanta de cel putin 2 pasi, dar nu zicea ca treb sa fie fara blit.
Din cate am citit eu... m-au convins ca ne e daunator fotografierea copiilor cu blit...asa ca nu voi mai face aceasta afirmatie.
Asa cum sunt o pasionata a fotografiei, ma voi mai interesa de aceasta tema si daca gasesc ceva interesant va anunt.
O zi buna
36+ Suntem parinti de
Angelica.
dyanira spune:
Fetelor multumesc pentru raspunsuri!!!
Si acum o intrebare unde pot gasi sac de dormit subtire pt vara?
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
Fancy spune:
Ciao, fetelor. Vad ca ati reusit sa va intalniti....Cristina, astept poze:)
Ank, ma buucr mult ca Raul e bine, Doamne ajuta! Bine ca nu a fost altceva. pana la urma geamul a fost de vina sau nu se stie? Oricum, nu mai conteaza, important e ca e bine.....
Irina, cum mai e Deea?
Fetelor, multumesc pt incurajari!:)
Eu sunt ceva mai bine fata de sapt trecuta.....Mi-am adunat curajul sa va scriu ce s-a intamplat, acum nu mi se mai pare chiar asa de grav dar nici o mandrie cu care sa ma laud. Sincer, am vrut sa va scriu de atunci dar atunci imi era si rusine sa scriu ce am facut...
Va scriesesm ca Iulia a avut o enterocolita (febra, diaree, vomitat); a trecut intr-o zi, miercurea trecuta era mai bine; dr mi-a zis sa nu o mai alaptez si sa ii dau lapte fara lactoza o perioada; am 2 termosuri acasa si pe unul nu il mai folosisem de mult si l-am scos sa il curat sa am apa fiarta pt lapte, l-am pus de seara pana dimineata cu apa si cu putin Fairy iar a doua zi,imaginati-va ca, din prostie/greseala/oboseala (oricum nu am scuza!!!) i-am preparat laptele fara lactoza cu apa aia; la ora 16 a mancat cam 30 ml iar la 20 inca 20 ml. Nu a vomitat, nu a avut nici o reactie, s-a culcat la 21.
Pe la 23 m-am dus in bucatarie si am vazut termosul pe masa si in clipa aia am realizat ce am facut; eram singura acasa, sotul meu era in Serbia si a venit noaptea la 4 acasa, nici nu il puteam suna ca era pe drum si am zis sa nu ii spun....Nu va imaginati ce am putut trai, ce ganduri, nu stiam cum sa reactionez, ce sa fac,m-am panicat; am sunat la o prietna care are 2 copii mai mari, ea zis ca in afara de diaree nu are nimic si ca daca doarme linistita sa o las in pace pana dimineata.
Am plans pana cand a venit sotul meu, i-am povestit la 4 dimineata si a sunat la salvare, am fost sfatuiti sa mergem la urgente ca trebuie supravegheata, am fost la Bega la pediatrie si am nimerit o dr ffff draguta, ne-a linistit si ne-a zis ca e infima cantitatea ingerata, ca nu se absoarbe deloc in corp si ca in afara de diaree frumos mirositoare:) 2-3 zile nu are ce sa pateasca. Tocmai ii trecuse diaree de la enterocolita si a doua zi a apucat-o iar de la apa aia....Dr a mai zis ca si daca realizam poe moment si ajungema la spital atunci, tot nu i-ar fi facut spalaturi gastrice pt ca a fost cantitatea de detergent prea mica....
De a doua zi a inceput cosmarul pt mine, nu ma puteam ierta, nu intelegeam cum am putut sa gresesc asa, nu am inteles de ce nu am sunat la salvare macar atunci seara, nu stiu cum si ce am mai judecat atunci dar cateva zile nu puteam vorbi cu nimeni ca izbucneam in plans instantaneu. Stiam ca a fost o greseala neintentionata dar nu ma puteam controla si mi se parea mai grav ca nu am sunat undeva atunci seara cand mi-am dat seama dar eram singura si nu stiam ce sa fac; mi-am dat seama ca daca nu vorbesc despre asta cu cineva totusi nu imi va trece; asa ca am mai povestit si usor-usor a mai trecut sentimentul de culpa....
Acum sunt extrem de atenta la tot, e mai stresant....
cam asta este, sper sa nu ma judecati prea aspru!
va pup si sper sa ajung si io data viitoare la intalneala!
Lucia & Iulia, 31.07.2008
Pozici: http://community.webshots.com/user/luciaiulia