TARTA CU CAPSUNI

TARTA CU CAPSUNI | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

A inceput perioada capsunelor.Va rog daca are cineva o reteta de tarta cu capsune delicioasa,as vrea si eu.
Si nu numai ,tot ceea ce aveti bun cu capsune impartasiti-ne si noua va rog!!!!!!!!!!!!
Sunt delicioase ,dar in afara de gem ,dulceata si spuma de capsuni eu nu prea fac altele.
Daca aveti retete bune,bune eu va astept aici caci fata mea abia asteapta o prajiturica noua si buna.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

80 g zahar pudra, 100 g unt, 2 galbenusuri, 1 ou, 1 lingura cu rom, 250 g faina, crema de vanilie, fragi sau capsune.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, oul intreg, rom, un praf de sare, faina si se prepara un aluat. Se lasa la rece, apoi se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata in asa fel incāt sa imbrace si peretii laterali ai tavii. Se inteapa cu furculita, sa nu se faca basici apoi se da la cuptor. Cānd este gata coapta, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se asaza pe ea un strat de crema de vanilie si deasupra se pun capsunele. Peste fructe se poate turna un sirop legat de capsune, sau se orneaza cu frisca. Se taie patrate, cānd se serveste.

500 g faina, 150 g unt, 150 g zahar, 2 oua, sare, 1/2 pliculet cu praf de copt.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt, ca sa se amestece bine. Se bat ouale cu zaharul, sarea si 100 ml de apa, apoi se incorporeaza in faina. Se framanta bine, pana cand se omogenizeaza perfect. Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, apoi se intinde si se decupeaza bucati cu care se tapeteaza formele pentru tarta. Intrucat aluatul contine grasime, nu trebuie sa ungi formele! Tartele se coc la foc mediu. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Cand aluatul s-a racit, se scot tartele din forme, se umplu cu jeleu de capsuni sau cu crema preferata (ideala este cea de vanilie, care se gaseste in comert, la plic). Capsunele bine spalate si zvantate se aranjeaza frumos deasupra.
Sfaturi practice
Poti folosi in loc de capsune orice fructe preferi, proaspete, din compot sau combinate.

2 oua, 250 g faina, 100g zahar pudra, 100 g unt, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita sare
Crema: 300 g zahar ,200 ml smantana, 1 plic gelatina, 20 g unt, 500 g capsune
Pentru ornat, 300 g capsune, 2 fucte kiwi
Cum preparam
Tarta
Frecam untul cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si omogenizam. Punem faina cu praful de copt si framantam bine.
Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava de tarta. Intindem o foaie din aluat, o punem in tava si coacem 30 de minute la foc moderat.
Crema
Preparam gelatina si o lasam sa se raceasca.
Fructele curatate de codite le spalam si le pasam. Amestecam cu 200g zahar si gelatina. Batem smantana cu 100 g zahar si amestecam cu fructele. Intindem crema pe toata tarta coapta si racita. Deasupra asezam jumatati de capsuni si felii de kiwi. Lasam la rece 1-2 ore.

Timp de preparare: 60 min
Se lasa la rece: 1-2 ore

Edit: mai vroiam sa adaug, ca daca ai prea multe capsuni, uite ce fac eu. Le pun intregi cu zahar in galetuse mici sau cutii de plastic, si iarna le torn asa inghetate, intregi in laptele la fiert, pt facut grish sau budinca.
Maine mergem si noi la cules de cirese si capsuni. Mmm.


_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

eu fac un blat din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina, se coace intr-o tava de tarta zimtata pe margini, faci o crema de vanilie la plic Dr.Oetcker sau o budinca de vanilie, pui peste blat adaogi capsune taiate in doua iar desupra prepari o gelatina roz, e delicioasa si usoara.
Sau prajitura fara crema cu smantana, e pufoasa si delicioasa,ptr tava mare :
400 gr zahar se freaca cu 3 oua, se pune 40o ml.smantana si 400 gr,faina si un praf de copt, ptr tava mica injumatatesti cantitatile, se pune blatul in tava si se adauga capsunele taiate.
Spor la treaba .

INGERASUL EMMA AIDA


www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Buna fetelor! Am si eu o reteta buna cu capsuni; puteti folosi aceiasi reteta si cu caise, piersici, mere, prune etc.
Prajitura din pandispan cu capsuni
Ingrediente:
6 oua mari
120 gr de zahar tos
120 gr de faina
15 ml de lichior
1 kg de capsuni
150 gr unt
150 gr zahar
Mod de preparare:
O tava rotunda cu diamtrul de 30/40 cm se unge la baza si pe margini cu tot untul solid si se presara cu zaharul (150 gr)numai la baza. Se aseaza capsunii cat se poate de uniform, fara sa se amestece cu zaharul (fructele trebuie spalate si curatate, daca sunt mari trebuie taiate in bucati de 2 cm grosime; capsunii daca sunt mari trebuie taiati in 2 parti). Zaharul nu se pune peste fructe ca sa nu le umezeasca. Tava se introduce la cuptor, la temperatura de 150 grade si se tine cam 25-30 minute ca sa se inmoaie fructele si sa se usuce deasupra. In timp ce se coc fructele, se pregateste compozitia de pandispan. Cele 6 albusuri se bat spuma, se adauga zaharul (120 gr) si lichiorul, se bat in continuare pana se intaresc din nou si apoi se lasa la o parte. Tava se scoate din cuptor dupa ce fructele s-au inmuiat. Se lasa afara 3 minute ca sa iasa vaporii fierbinti din ele, fara sa se amestece sau sa se apese. Fructele nu trebuie sa intre cu partea de deasupra in siropul care s-a format. In acest timp, albusul se bate de cateva ori ca sa-si revina daca s-a lasat; apoi se adauga galbenusurile, se bat in continuare, apoi se adauga toata faina (120 gr) si se amesteca usor, prin rasturnare, de jos in sus. Compozitia se pune in mai multe gramezi peste fructe si apoi se niveleaza. Se coace in continuare, circa 30 minute, la 180 grade. Nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute, daca e necesar focul se reduce putin, in asa fel incat prajitura sa nu se rumeneasca prea mult. Dupa ce s-a copt, se trece cu cutitul pe marginea prajiturii, se pune deasupra o alta tava sau o farfurie care sa aiba diamtrul mai mare decat tava in care s-a copt prajitura si apoi se rastoarna print-o miscare rapida ca sa nu se iasa siropul ci sa se scurga in pandispan. Prajitura se poate orna cu gelatina sau cu frisca. Inainte de a orna prajitura cu frisca , tineti prajitura la frigider circa 2 ore, ca sa se raceasca bine altfel frisca se va inmuia.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Prajitura cu branza si capsuni
am facut-o aseara dupa o reteta luata de pe culinar(prajitura era cu zmeura dar eu am inlocuit cu capsuni)si este de absolut dementiala

Aluatul

* 250 g faina
* 2 linguri zahar
* 125 g unt moale
* 1 ou
* 1 zahar vanilat
Umplutura

* 500 Quark/brīnza de vaci(eu am inlocuit cu brnza dulce si am pus si 2 linguri de smantana)
* 300 g capsuni
* 180 g zahar
* 3 oua
* 60 g amidon(Gustin,Dr Oetker)
* 1 lingura coaja de lamīie(razuita)
Punem toate ingredientele pentru aluat īn vasul robotului,
si framīntam.Cīnd se aduna īn 2-3 bucati,īl scoatem din castron,
si framīntam putin pe masa de lucru.Īi dam forma de bila,dam la rece 20 de minute.
Īntindem aluatul īntre doua foi de hīrtie de copt,
dupa care īl asezam īn tava unsa cu unt.Aluatul trebuie sa acopere si marginile tavi
Īntepam cu furculita si dam tava īn cuptorul preīncalzit la 200 °C timp de 7-8 minute
Batem ouale cu zaharul,pīna īsi tripleaza volumul.
Adaugam brīnza de vaci,si coaja de lamīie,amestecam.
Punem si amidonul,dupa care mixam bine.
O parte din crema de brīnza,o punem īn forma de aluat.
Presaram capsuni deasupra.
Turnam si restul cremei.Nivelam,si dam tava acoperita cu folie de aluminiu,
īn cuptorul īncalzit īn prealabil la 200°C,timp de 20 minute.
Descoperim tava,coborīm temperatura la 170°C,si mai lasam īnca 30-40 minute.
Crema de brīnza se umfla,dar va cadea putin(asa trebuie),
deci nu va speriati de crapaturi
īn timp ce se coace,o mai puteti acoperi cu folie,
puteti jongla cu temperatura...
important este sa ajunga aurie dupa plac,
si daca o scuturati sa fie stabila īn mijloc.
nu īnlocuiti amidonul din crema de brīnza,cu faina!
(īsi pierde din finete si pufozitate)
-nu e o prajitura foarte dule,ci potrivita









------------------------

ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sybille spune:

Buna!intra pe linkul acesta si ai acolo cateva retete cu capsuni
http://cristinablog.aioclub.com
Bafta!

Mergi la inceput